x
۲۲ / تير / ۱۴۰۰ ۱۴:۱۴
وزیر بهداشت؛

در هرمزگان گرفتار پیک جدید کرونا هستیم

در هرمزگان گرفتار پیک جدید کرونا هستیم

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما بر خود مکلف می‌دانیم به مردم خدمت کنیم، گفت: اما بدانید تاوان برخی ندانم کاری‌هایی را می‌دهیم که می‌شود در پیک‌های متعدد بار آن را از دوش همکاران من برداشت.

کد خبر: ۵۴۴۷۸۰
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سعید نمکی در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونای استان هرمزگان، گفت: اینجا منطقه‌ای صنعتی است و کوچکترین غفلت می‌توانست فاجعه‌آفرین شود. خوشبختانه در هیچ کدام از مراکز صنعتی مرگ و میر قابل توجهی نداشتیم که این نشان از یک همدلی، وفاق و دانایی نیروهای مدیریتی استان است. می‌گویند هرکجا خواستید ببینید که رو به توسعه است یا خیر، ببینید که حکامش چقدر خردمندند و هرکجا خواستید میزان ویرانی‌اش را ارزیابی کنید، ببینید چقدر انسان‌های بی خرد و کم دانش را بر آن مجموعه‌ها حاکم کردند. از همه عزیزانی که در ستاد استانی برای مدیریت کرونا زحمت کشیدند، تشکر می‌کنم. ما وزرا دل‌مان می‌خواهد که یک نماینده‌ای بیاید و ادعایی را بیان نکند، من برعکس فکر می‌کنم اگر نماینده محترمی آمد و درد مردم را بیان کرد یک تذکری است که ای آقای وزیر حواست را جمع کن، مردم این‌ها را ندارند و من آمده‌ام به عنوان بشیر و نذیر به تو این نیازمندی مردم را منتقل کنم. اگر بر این مسند نشسته‌ای و غافلی بدان که مردم نیازمند این خدمتند و فردا باید در پیشگاه خداود جواب دهی. امیر المومنین (ع) فرمود بترسید از آه کسی که جز خدا فریادرسی ندارد. وقتی عزیزی می آید و یکی از روستاهای دور افتاده این اقلیم که من از زمانیکه مسئولیت بهداشت را داشتم در این استان، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان و .... وقت زیادی را صرف کردم، می‌دانم که چه مردم نیازمند و نجیبی در سرتاسر کشور و به خصوص شرق کشور داریم.

وی افزود: وقتی می گویم نماینده نجیب یعنی نماینده اصیل و نازنینی که البته همه نمایندگان مردم محترمند، اما برخی ویژه اند و مسائل مردم را با زبانی حکیمانه که تمام سلول‌های آدم را به فعالیت وا می‌دارد، بیان می‌کنند که من دست این عزیزان بزرگوار را می‌بوسم که هر زمان آمدم با همین مهربانی و متانت مسائل را منتقل کردند و من هم خودم را مکلف به پیگیری می‌دانم. از دادستان محترم و گروه های قضایی، نظامی و انتظامی که تلاش می‌کنند، تشکر می‌کنم. عزیزان در ناجا که از اولین روزها کنارمان بودند، عزیزانمان در سپاه و به خصوص بسیج که در قالب طرح مزین به نام شهید عالی مرتبه اسلام طرح شهید قاسم سلیمانی همراهی کردند، تشکر می‌کنم. همچنین از همه همکاران ارجمندم در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تشکر می کنم که افتخار آفریدند. همچنین از مردم عزیز، صمیمی و مهربانی که صبوری کردند و در این ایام با جیب تهی کمک و همراهی کردند، حتی اگر دکه ای بود تعطیل کردند، تشکر می‌کنم. همچنین از نیروهای امنیتی که همیشه کنار ما بودند و به موقع گزارشات را برایمان ارسال کردند و مراقب بودند که فضای مسمومی که می تواند موجب خدشه به این حرکت همکارانمان شود، مدیریت کنند.

نمکی ادامه داد: امروز ما در مجموعه هرمزگان گرفتار پیک جدیدی هستیم. شاید خیلی ها ندانند که حدود دو ماه قبل اولین موارد ویروس موتاسیون یافته را در کوشکنار و عمانی مجموعه هرمزگان گزارش گرفتیم. من لحظه به لحظه رصد می‌کردم و شبانه روز به مسئولان استان تلفن می زدم. هیچ گاه نشد زنگ دوم، این عزیزان بردارند. هیچ رییس دانشگاه ما زنگ دوم تلفن برنداشت، بلکه همان زنگ اول آماده پاسخ بود. ما در دوماه قبل مواردی را در کوشکنار و عمانی و بعد هم از جاهای دیگر استان داشتیم. مواردی که از قسمت‌های شرقی استان همجوار با سیستان و بلوچستان پیدا کردیم. استان با خوزستان هم همجوار است و پیک انگلیسی را از آنجا گرفت. پیک ویروس جدید هندی را هم از مرزهای آبی جنوب و قسمت‌هایی از پارسیان عسلویه و قسمت‌های همجوار با سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان که همواره در گردش است، داشتیم.

نمکی گفت: یادم است که چقدر برای تعطیلات نوروز حرص خوردیم. یک روز به رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان سه بامداد زنگ زدم که گفت در اتوبوس است و دارم از مردم خواهش می کنم که رفتارشان را با پروتکل های بهداشتی همراه کنند تا بقیه گرفتار نشوند. یعنی رییس دانشگاه من سه بامداد خودش در حد یک کارشناس آموزش بهداشت رفته بود و از مردم خواهش می کرد حالا که حریف نشدیم، حداقل شما رعایت کنید.

وی افزود: به هر حال سفرهای نوروزی به این استان به گونه‌ای ما را گرفتار کرد؛ پروازهای متعدد داشت و وجود جزایر متعدد؛ به طوری که روزی بود که 60 پرواز به این استان داشتیم که کنترل آن برایمان کار ساده ای نبود. بعد از آن اتفاقی که در کشور افتاد این بود که ما در 20 نقطه کشور موارد بیماری را شناسایی کردیم. در استان یزد در یک کارخانه فولاد و در استان آذربایجان غربی در شوط در کارخانه ای که هندی ها می آمدند در استان بوشهر، هرمزگان و چند استان دیگر کانون هایی را از ویروس هندی شناسایی کردیم، اما همکاران ما با تلاش شبانه روزی و بی وقفه تمام این مناطق را محاصره کردند و واقعا زیبا عمل کردند. اگر این تلاش‌ها نبود، در اوج انتخابات گرفتار وحشتناکترین پیک با ویروس هندی بودیم. تلاش شبانه روزی همه همکاران باعث شد که بتوانند این کانون ها را به گونه ای مدیریت کنند.

نمکی ادامه داد: چند تحول جدید هم اتفاق افتاد که متاسفانه در ایام عید فطر علی رغم تقاضاها و تمناها و پیگیری ها برخی جاها رعایت نکرددند و بعد از آن هم انتخابات شوراها بود. ما در انتخابات ریاست جمهوری خیلی گرفتار پروتکل شکن نبودیم. اما در انتخابات شوراها نامه های متعدد نوشتم که دوستان سفره هایی می اندازند، شلوغ می کنند و شبانه مردم را به شام ها و ضیافت هایی دعوت می کنند و کسی هم که با ماسک غذا نمی خورد. این اتفاقات افتاد و اتفاق تلخ دیگری که افتاد، ناملایماتی بود که در کشور همسایه ما افغانستان رخ داد و فشاری که طالبان آوردند که افغانستانی ها به شدت به سمت مرزها کوچ کردند.

نمکی ادامه داد: من چون در ۳۰ سال پیش توفیق مسئولیت مبارزه با بیماری های عفونی را داشتم، سرتاسر مرزهای کشر را طی کردم و می‌دانم در بعضی جاها با هر ترتیبی نمی‌توانیم جلوی ترددها را بگیریم. دو هفته قبل یزد بودم، تبریز و ارومیه رفتم و... مواردی که غیر قانونی وارد شدند و خود را به مرکز یا سایر شهرهای مرزی رساندند، مشکل داریم که با خود علاوه بر بیماری کرونا بیماری‌های دیگری همچون مالاریا آوردند.

وی افزود: ما در نظام سلامت به گذشته، گرایش سیاسی و... فرد کاری نداریم؛ بلکه تنها به او خدمت می‌کنیم. چندی قبل فردی به من گفت پروتکل رعایت نکردم و سفر رفتم و کرونا گرفتم و زمانی که به پزشک مراجعه کردم بدون آنکه برخوردش با من تغییری کند مرا درمان کرد.

وزیر بهداشت تاکید کرد:  ما بر خود مکلف می‌دانیم به مردم خدمت کنیم اما بدانید تاوان برخی ندانم کاری‌هایی را می‌دهیم که می‌شود در پیک‌های متعدد این بار را از دوش همکاران من برداشت. می‌توان هزینه نظام سلامت را کاست و ما در حال پیش روی هستیم.  رتبه استان هرمزگان در کنترل بیماری خوب است و از اولین رتبه‌های کشوری است و پیک‌های وحشتناک برخی نقاط را همکاران ستاد هرمزگان نگذاشتند شکل بگیرد.

وی افزود: ما هم به حد وسع خود کم نگذاشتیم و اقداماتی برای ارسال اکسیژن ساز، احداث بخش جدید بیمارستانی و... انجام دادیم و با توجه به اینکه سال بدی داشتیم اما کم نگذاشتیم. ما مشکل ارز و ریال داشتیم و فکر نمی‌کنم سالی به سختی سال ۱۳۹۹ در اقتصاد به دلیل تحریم‌ها داشته باشیم و خدا به ما کمک کرد که حدود ۱۴ هزار تخت برای اولین بار در این مملکت آماده کردیم و توانستیم تخت‌های ICU را ظرف یک سال دو برابر کنیم و اگر این اتفاق نمی‌افتاد با دردی جانکاه روبرو بودیم. مبتلای به کرونا در بیرون از آی سی یو 25 لیتر در دقیقه و در ICU تا ۳۵ لیتر در دقیقه اکسیژن لازم دارد و این موضوع برایش حیاتی است. ما روزهای اول کرونا تنها ۲ آزملیشگاه کرونا داشتیم و امروز بیش از ۴۳۰ آزمایشگاه در کشور داریم.

نمکی تاکید کرد: از عزیزان در استان چند تقاضا دارم، هرچه رعایت پروتکل افزایش یابد توفیقمان در کنترل بیماری بیشتر می‌شود. ارتباط معناداری میان کاهش پروتکل‌ها و افزایش موارد بیماری وجود دارد و این بر ما اثبات شده است. هرکس امروز بگوید ویروس کرونا را خوب شناخته، این حرف ناشی از جهالت است و نه دانش. بهترین راه پیشگیری از ابتلا، فاصله گذاری و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی است. پس اولین خواسته من افزایش رعایت پروتکل‌ها است.  دومین خواسته‌ام این است که عزیزان در قالب طرح شهید سلیمانی در بیماریابی و با تست‌های بیشتر بیماریابی را تشدید کنند و هرچه تست بخواهید برایتان میفرستم و مطلقا نگران کمبود کیت نباشید و یک روز بدون کیت نمی‌مانید. خواسته سوم هم درمورد کلینیک‌های سرپایی است. اگر کلینیک‌های ۱۶ ساعته سرپایی افزایش یابد سرریز بیمار به بیمارستان کاهش می‌یابد.

وی در ادامه تاکید کرد: درمان کرونا با داروی ضد ویروس از روزهای نخست بیماری باید آغاز شود؛ چه به عنوان بستری موقت و چه درمان خوراکی سرپایی. اگر روزهای طلایی اول بگذرد در هفته دوم بیماری داروی ضد ویروس کمترین اثر را خواهد داشت.  در مورد آمپول رمدسویر هم نخواهم گذاشت هیچ جای استان کمبودی داشته باشید. پوشش بیمه‌ای داروهای ضد ویروس را ۹۰ درصد انجام می‌دهیم و بیمه‌ها باید مطالبات را زودتر بپردازند و قول دادند به روز پرداخت کنند.  اعتقاد دارم در استان یک جاهایی در درمان سرپایی کم آوردید چون من لحظه به لحظه همه چیز را رصد می‌کنم و این موج بستری حاصل کم توجهی در یک مقطع زمانی است و باید جبران شود و ۱۶ کلینیک سرپایی برای شما کم است، هرچه هست را دوبرابر کنید و من هم منابع تامین می‌کنم.

وزیر بهداشت تصریح کرد:  در رابطه با کمبود تخت با نیروهای مسلح صحبت کردیم و حدود ۱۲۰ تخت به مجموعه شما اضافه می‌شود . سعی کنید بار بستری را کم کنید اما ما کنار شما و مردم ایران هستیم و قول دادیم که ما نخواهیم گذاشت حتی یک روز بیماری در پشت درب بیمارستان‌های مملکت بماند که اگر این اتفاق می‌افتاد برخی از این شبکه‌ها ما را پوست کنده بودند. بدترین افتضاحات در دنیا رخ می‌دهد و برای آن کاری نمی‌کنند و پنل و کارشناس نمی‌آورند. یکی از دلخوری‌های من از افراد در داخل کشور همین است. « ترسم از ترکان تیر انداز نیست/ طعنه تیرآورانم می‌کشد». می گوییم وقتی همه بسیج شدند برای بدنام کردن جمهوری اسلامی، وقتی همه برای پایمال کردن خون شهدا بسیج شدند و همه بسیج شدند برای سلب اعتماد مردم از نظام و همه بسیج شدند برای گسست اجتماعی، شما چرا در این شیپور می‌دمید؟ « با کافران چه کارت گر بت نمی‌پرستی» .

نمکی گفت:  در اوج خاموشی‌ها و کمبود برق و نگرانی مردم من هم چیزی بگویم که نفس مردم به دلیل فلان در بیمارستان‌ها قطع می‌شود و بعد هم بپرسیم حرف را از کجا آوردی؟ بگوید نمی‌دانم.  نماینده ارجمند می‌آید کیس عقرب زدگی در استانش را چون میداند که الان آبروی نظام در عرصه بین‌المللی به چه وابسته است، با متانت و وقار دنبال می‌کند. من همیشه گفتم هرچه می‌خواهید به من فحش دهید به گوش جان می‌گیرم،  من آمدم برای روی مین رفتن؛ می‌دانستم کجا را تحویل می‌گیرم البته نمیدانستم قرار است گرفتار سیل، زلزله، کرونا و... شویم‌. خدا شاهد است اگر می‌دانستم زودتر می‌آمدم. « وجود روشن سعدی که شمع محفل توست/به هیچ کار نیاید گرش نسوزانی». من با عشق و اخلاص آمدم بروم روی مین.

وی همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: به استاندار سیستان و بلوچستان هم گفتم که خدا شاهد است این کارهای ما و حتی اگر ۱۰ سال مداوم بدویم به اندازه قطره‌ای از خون شهدا نخواهد بود و این حرف را با تمام سلول‌هایم می‌گویم. به هر سرزمینی می‌روم شرمسار شهدا و خانواده آنان هستم. همه زحمات شبانه روزی ما به اندازه زحمات شهدای دفاع مقدس، سلامت و مدافع حرم نیست‌.

نمکی خطاب به مسوولان مربوطه در استان هرمزگان ادامه داد: شما هم مانند سیستان و بلوچستان واکسیناسیون را روی سن ۵۰ سال ببرید و ما هم واکسن به اندازه کافی به شما می‌دهیم. خوشبختانه به من خبر دادند امروز تا ظهر از مرز ۲۰۰ هزار واکسن در روز گذشتیم و تا غروب به اعداد بهتری می‌رسیم و در دو روز آینده به مرز ۴۰۰ و ۵۰۰ هزار دوز خواهیم رسید. شما هم باید مراکز تزریق واکسن را افزایش دهید، دلیلی ندارد واکسن بفرستیم و شما دپو کنید.

وی افزود: در مورد کمبودهای استان خواهشم این است که دوستان پیگیری کنند، به جز آمبولانس که تعدادی می‌آوریم و آن ۵۰ آمبولانس که نیاز استان است را خواهیم فرستاد. الان آمبولانسی در اختیار ندارم اما با اقدامات صورت گرفته آمبولانس وارداتی به کشور می‌آید و توزیع می‌شود. در مورد بیمارستان ۵۳۱ تخت خوابه گفته بودیم ۱۰۰ میلیارد تومان می‌دهیم که ۳۰ میلیارد پرداخت شد. با ساخت بیمارستان ضرایب تخت بیمارستان به شکل قابل توجهی تامین خواهد شد.

ارسال نظرات
x