واکسن فایزر در برابر نوع آفریقا جنوبی ویروس کرونا کم اثر است
تحقیقات جدید نشان داد که سویه آفریقای جنوبی ویروس کرونا میتواند تا حدودی از سد واکسن فایزر عبور کرده و اثر آن را خنثی کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، علیرغم تبلیغات گسترده و ادعای آمریکاییها مبنی بر مؤثر بودن واکسن شرکت فایزر در برابر تمام سویههای ویروس «کووید۱۹»، اما تحقیقات جدید خلاف این موضوع را اثبات کرد.
به گزارش رویترز، تحقیقات جدیدی در فلسطین اشغالی نشان داد که سویه آفریقای جنوبی ویروس کرونا میتواند تا حدودی از سد واکسن فایزر عبور کرده و اثر آن را خنثی کند.
این تحقیق که نتایج آن شامگاه شنبه منتشر شد، ۴۰۰ نفر را که بعد دو هفته بعد از تزریق اولین یا دومین دوز واکسن فایزر به کرونا مبتلا شده بودند با همان تعداد مبتلایی که واکسن تزریق نکرده بودند، مقایسه میکند.
بر اساس این تحقیق، سویه آفریقای جنوبی ویروس کرونا در ۱ درصد از تمام افراد تحت آزمایش دیده شد. اما نرخ شیوع این نوع ویروس در میان کسانی که هر دو دوز واکسن فایزر را دریافت کرده بودند، هشت برابر شیوع آن در بیمارانی بود که واکسن نزده بودند.
به گزارش رویترز، این مساله نشان از تاثیر پایین واکسن آمریکایی فایزر در برابر سویه آفریقای جنوبی ویروس کرونا، در مقایسه با نوع ابتدایی آن و همچنین نوع انگلیسی آن دارد.
بر اساس این گزارش، هیچکدام از اعضای شرکت فایزر هنوز حاضر به پاسخگویی به رویترز درباره نتایج این تحقیق نشدهاند.
از آمریکا خبر میرسد که علیرغم ارائه واکسن فایزر برای چند میلیون آمریکایی، افزایش میزان مبتلایان به کرونا موجب پر شدن بیمارستانها و کلینیکها در برخی از نقاط این کشور شده است.
«آنتونی فاوچی»، مدیر موسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا نیز میگویدکه دادههای مربوط به واکسن روسی «اسپوتنیکوی» او را به این باور رسانده که این واکسن برای پیشگیری از ویروس کرونا «کاملا موثر» است.