آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۱۵ / مهر / ۱۴۰۱ ۲۳:۰۱

تغییر دادن همسر؛ امید واهی در زوجین

نکته‌ای که بارها به افرادی که قصد ازدواج دارند گوشزد می‌شود و اغلب فراموش می‌شود، ازدواج نکردن با امید تغییر همسر بعد از ازدواج است.

کد خبر: ۶۷۲۴۴۹
آرین موتور

تغییر همسر بعد از ازدواج امکان پذیر است ؟

به گزارش اقتصاد آنلاین، «او لجباز است اما بعد از ازدواج من فردی مهربان از او می‌سازم؛ این رفتارها به دلیل مجردی اوست و ازدواج حال و هوایش را تغییر می‌دهد یا هرطور که باشد من او را هرجور که بخواهم می‌سازم». ممکن است برای ازدواج با فردی آشنا شده باشید که نقطه مشترکی با او ندارید و اگر قرار باشد اینطور ادامه بدهید، هر روز با دعوا و مشاجره روبرو می‌شوید؛ شخصیت او کاملا با شما متفاوت است و با خود فکرمی‌کنید همین تفاوت‌ها جذابیت زندگی شما می‌شود. از طرفی به تغییر همسر بعد ازدواج امیدوار هستید. اگر در چنین موقعیتی قرار دارید، با ما در ادامه این مقاله همراه شوید. مشاوره قبل از ازدواج می‌تواند شما را برای تصمیم گیری مناسب همراهی کند.

تغییر همسر بعد از ازدواج کاری ندارد!

ازینکه فکر می‌کنید می‌توانید زیر بر و بالش را گرفته و برای زخم‌ها و مشکلاتش مرهمی باشید و در او عزت نفس ایجاد کنید باید به خود و صبر خود ببالید، اما با این کارها نمی‌توانید او را تغییر بدهید و به راهی که خودتان می‌خواهید بیاورید. چرا که تا وقتی کسی خودش نخواهد و انگیزه تغییر نداشته باشد، هیچ قدرتی نمی‌تواند او را مجبور به تغییر کند.

بسیاری از افراد به امید تغییر همسر بعد از ازدواج، وارد زندگی مشترک می‌شوند و حتی مشکلات موجود در دوستی های قبل از ازدواج را سر سری می‌گیرند؛ اما پس از مدت زمان کوتاهی می‌فهمند که حقیقت فاصلۀ زیادی با خیال‌پردازی‌های آن‌ها پیش از ازدواج داشته است. بهتر است اگر قصد ازدواج دارید همسر آینده‌تان را بهتر بشناسید و او را همانگونه که هست بپذیرید و دوست داشته باشید.

چه زمانی نباید با فکر تغییر همسر بعد از ازدواج ادامه داد؟

در ارتباط با همسر آینده‌تان ممکن است مسائل زیادی پیش بیاید که با صحبت و سعی در رسیدن به شناخت پیش از ازدواج می‌توانید به یک وجه اشتراک رسیده و چه بسا باعث رشد یکدیگر بشوید. اما در شرایطی نیز باید به ادامه رابطه شک کرده و موضوع را جدی قلمداد کنید. در ادامه به برخی از این شرایط اشاره شده است:

اگر شما بیشتر عشق می‌ورزید و هر روز عاشق‌تر می‌شوید اما از احساس طرف مقابلتان اطمینان ندارید.

در رابطه‌ای که همسر نقش آموزگار یا راهنما باشد؛ مثل یک دانشجو که عاشق استاد دانشگاه خود شده است.

روابطی که تنها به جذابیت‌های ظاهری و اجتماعی توجه شود؛ ویژگی‌های ظاهری و اجتماعی تنها در شروع رابطه می‌توانند جذاب باشند، پس از گذر زمان تنها اخلاق و ویژگی‌های اخلاقی تدام دارد. 

روابطی که افراد برای فرار وارد آن می‌شوند؛ از روی تنهایی، فشار خانواده، فراموشی رابطه گذشته یا شباهت و تضاد با کسی در گذشته دلایل مناسبی برای ازدواج نیست و اکثرا با مشکلات آتی روبرو می‌شود.

رابطه‌ای که نقش یک نجات دهنده و دلسوز را بازی می‌کنید و بیشتر برای کمک کردن به او رابطه را شروع کرده اید.

به جای تغییر همسر بعد از ازدواج، از پیش در نظر بگیرید

بهتر است فکر تغییر دادن همسر بعد از ازدواج را از سر بیرون کنید و به عنوان یک انسان بالغ به فکر تصمیم گیری صحیح راجع به زندگی خود باشید و به یاد داشته باشید برای یک تصمیم صحیح به ملاک‌های مناسب برای تصمیم گیری و انتخاب نیاز دارید؛ بنابراین به نکات زیر توجه کنید:

1- سلامتی شامل جسم و روان

اولین نکته‌ای که باید به آن دقت کنید و راجع به آن اطلاعات کاملی کسب کنید سلامت جسمی و روانی همسر آینده‌تان است. اگر مشکلی جسمانی وجود دارد باید پیش از ازدواج توافقات دو طرفه صورت بگیرد. در مورد سلامت روانی نیز روانشناسان از تست‌ها و سنجش‌های شخصیت و ویژگی‌های شخصیتی استفاده می‌کنند. اختلالات شخصیت می‌تواند مشکلات زیادی در ازدواج ایجاد کند. 

2- تغییر فرهنگ همسر بعد از ازدواج

بهتر است در طی آشنایی قبل از ازدواج به خانواده‌ها، تناسب فرهنگی خانواده‌ها، شباهت‌ها و تفاوت‌ها دقت کنید. به چالش‌ها و اتفاقاتی که این دو خانواده می‌توانند در کنار یکدیگر تجربه کنند فکر کنید و به یک ارزیابی کلی برسید. هرچند فکر کنید که خانواده بعد از ازدواج در زندگی شما دخالت ندارد، اما فراموش نکنید شما شروع به ساختن یک خانواده خواهید کرد و الگوهای اولیه شما خانواده‌های خودتان است. 

3- تغییر همسر بعد از ازدواج | سوابق خانواده‌ها

خانواده طرف مقابل را از نظر سلامت روانی و سوابق نوع زندگی بررسی کنید. مثلا خانواده‌هایی که ارتباط بهتری بین اعضای آن جریان دارد و شفاف و صمیمی است کمتر به سمت طلاق، خشونت و اعتیاد می‌رود. خانواده‌هایی که مدام آشفتگی دارند و همیشه در حال نزاع و بحث و درگیری هستند استرس و اضطراب زیادی همراه خود به زندگی شما وارد خواهند کرد.

4- سطح تحصیلات

سطح تحصیلات منظور فقط مدرک تحصیلی فرد نیست. به درک و نوع نگاه به جهان است. معمولا افرادی که سطح تحصیلاتی زیادی دارند حرف یکدیگر را نمی‌فهمند یا مکالمات یک طرفه اتفاق می‌افتد. 

5- تغییر همسر بعد از ازدواج | رفتار با پول

چگونگی برخورد فرد با پول و درآمد، سطح درآمدی و نحوه خرج کردن پول باید قبل از ازدواج بررسی شود و درمورد چگونگی رفتارها و درآمدتان و اینکه چطور در خانه خرج کنید، باید صحبت کنید و به شفافیت برسید.

6- اعتقادات

اعتقادات مذهبی و مبانی اعتقادی به دلیل ایجاد رفتارها و عادات متفاوت، تضادها و تعارضات زیادی می‌تواند در رابطه زناشویی به وجود بیاورد. بنابراین لازم است پیش از ازدواج اصول عقیدتی مشخص شود و به شفافیت برسید.

7- تغییر همسر بعد از ازدواج | مکان زندگی

قبل از ازدواج باید راجع به چگونگی زندگی و مکان زندگی دو طرف به یک نقطه مشترک برسند.

8- اختلاف سنی

اختلاف سنی زیاد معمولا تفاهم و تعاملات بین فردی را مختل می‌کند. توصیه شده بیشتر از ده سال نباشد. برای اطلاع بیشتر می‌توانید مقاله اختلاف سنی در ازدواج را بخوانید.

9- تغییر همسر بعد از ازدواج | سابقه ازدواج قبلی

در مواردی ممکن است یکی از طرفین ازدواج قبلی خود را پنهان کند، به امید آن که زندگی بهتری را شروع کند. اما همین پنهان کاری مشکلات جدی تری را رقم خواهد زد. نیازی نیست همه گذشته همسر آینده تان را بدانید اما لازم است رابطه ای بر اساس صداقت بسازید. 

10- موارد قابل مذاکره و غیر قابل مذاکره

لازم است آگاه باشید مواری مانند اختلافات سنی، خانوادگی یا ازدواج مجدد مواردی هستند که می‌توانید با مذاکره و تصمیمات شخصی راجع به زندگی خود با آن‌ها کنار بیایید؛ اما مواردی مانند سلامت روانی یا اختلالات شخصیتی مواردی هستند که تا وقتی فرد کاملا درمان نشده است، غیر قابل مذاکره هستند. در اغلب موارد فرد از اختلال خود اطلاع ندارند و معمولا همسران پس از ازدواج متوجه می‌شوند. یکی از دلایل الزامی مشاوره پیش از ازدواج شناسائی این دست اختلالات است.

تغییر همسر تنها با همکاری خود او ممکن می‌شود

شما باید همسرتان را آنگونه که هست بپذیرید و نمی‌توانید او را مجبور به تغییر کنید. اما با وجود اینکه تغییر همسرتان دست شما نیست، راهکارهایی وجود دارد که می‌توانید به وسیله آن‌ها همسر خود را تحت تاثیر قرار داده و او را به تغییر رفتار تشویق کنید. در مرحله اول باید این را قبول کنید که شما نمی‌توانید همسرتان را وادار به تغییر کنید. اما با تغییر رفتارهای خود و واکنش هایتان به رفتارهای او، محرکی خواهید شد برای اینکه خودش برای تغییر کردن ترغیب شود.

تغییر واکنش شما در شرایط دشوار کمک زیادی به این مسئله می‌کند. مثلا اگر بارها بر سر یک مسئله دعوا کرده‌اید، این بار بحث نکنید و بگویید که نمی‌خواهید این موضوع را تکرار کنید.

اگر قبلا عقاید و احساسات خود را نمی‌گفتید، این بار به روشنی درمورد آن‌ها صحبت کنید. به این نکته توجه داشته باشید که باقی ماندن در شرایط ناگوار باعث به خطر افتادن سلامت خود و فرزندانتان می‌شود. خودتان را بشناسید و برای تغییر شرایط تلاش کنید. اما اگر باز هم تغییری ایجاد نشد و شرایط بهبود پیدا نکرد، از خود بپرسید که تا کی می‌توانید این شرایط را تحمل کنید.

ادامه داشتن شرایط ناگوار می‌تواند باعث افسردگی و ناامیدی شود. برای جلوگیری از این مسئله بهتر است به روانشناس مراجعه کنید. او به شما کمک می‌کند که از نقش خود در دعواهای زناشویی آگاه شده و یک برنامه مشخص و دقیق برای آینده تان داشته باشید.

در مورد رفتارهای منفی همسرتان فکر کنید و مشخص کنید که کدام یک از آن‌ها قابل تحمل و کدام یک غیر قابل تحمل است و در مورد اینکه می‌توانید با شرایط زندگی تان سازگار شوید یا خیر تصمیم بگیرید. به این نکته توجه کنید که ممکن است همسرتان از این شرایط ناراضی نباشد.

راهکارهای مؤثر برای تغییر رفتارهای همسر

برای ایجاد تغییر مثبت در همسر و افزایش کیفیت رابطه زناشویی راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به توضیح موارد مهم و کلیدی آن می‌پردازیم:

1. دلایل عدم تمایل همسر به تغییر را بیابید

اکثر الگوهای رفتاری وابسته به هم هستند. معمولا هر رفتاری ریشه در یک دلیل و محرک عمیق دارد. برای مثال اگر همسرتان شب‌ها دیر به خانه می‌اید یا مواد مصرف می‌کند به دنبال علت رفتارهای او باشید. اگر به همسرتان بگویید که هنوز بچه است و بالغ نشده است او را به ادامه ی این رفتارها تشویق کرده‌اید. در عوض بهتر است از او بپرسید که آیا اضطراب و نگرانی دارد که این رفتارها را انجام می‌دهد؟ یا از قبول مسئولیت می‌ترسد؟ پرسیدن اینگونه سوال‌های ریشه‌ای به فرایند تغییر کمک می‌کند.

2. تغییر همسر بعد از ازدواج | شرایط را بازگو کنید

هیچ کس از نصیحت شنیدن خوشش نمی‌آید و با نصیحت دیگران رفتارهای خود را تغییر نمی‌دهد. چرا که احساس می‌کند مورد قضاوت و پیش داوری قرار گرفته است و دیگران می‌خواهند به او دستور دهند. پس توصیه می‌شود که پس از تشخیص علت عدم تمایل همسرتان به تغییر، پیشنهادهایی بدهید که محرک‌های عمیق در رفتار او باشند. او نمی‌تواند به راحتی در برابر این پیشنهادات مقاوت کند چرا که خودش به مشکل اشاره کرده است. برای تأثیر بیشتر، دلایلی که خودش گفته است را با زبان دیگری بازگو کنید و سپس او را برای تغییر تشویق کنید. با انجام این کار به همسرتان نشان می‌دهید که به حرف‌ها و مشکلات او توجه کرده‌اید و او را قضاوت نمی‌کنید. این کار نتیجه ی بهتری دارد و تاثیر زیادی در شروع تغییر خواهد داشت. 

3. تغییر همسر بعد از ازدواج | برای همسر خود الگوی رفتار مناسبی باشید

درست است که نصیحت کردن کار ساده و شایعی برای تغییر دیگران است اما راه بهتری نیز وجود دارد. وقتی که شما رفتارهای صحیح و مورد انتظار خود را انجام می‌دهید، همسرتان نیز به انجام آن‌ها علاقه مند می‌شود. با الگو شدن، از مرحله حرف زدن رد می‌شوید و به مرحله عمل کردن می‌رسید. در واقع با این کار نشان می‌دهید که شما تغییر را شروع کرده‌اید و می‌خواهید زندگی بهتری داشته باشید. این روش در فیزیولوژی انسان‌ها نیز وجود دارد. نورون‌های آیینه‌ای مغز فرد را ترغیب می‌کنند که رفتار شخص مورد علاقه خود را تقلید کند.

زناشویی

4. تغییر همسر بعد از ازدواج | از سیاست‌های زنانه استفاده کنید

با داشتن سیاست زنانه می‌توانید بسیاری از رفتارهای ناپسند همسرتان را اصلاح کنید. مثلا اگر از دیدار همسرتان با خانواده‌اش ناراضی هستید به جای قهر و دعوا به او محبت کنید و به او بگویید که دوست دارید با هم به دیدار آن‌ها بروید. یا اگر از رفیق بازی او ناراضی هستید، با محبت و ابراز عشق او را ترغیب کنید که در خانه و کنار شما بماند. در واقع با رفتارهای خود، خانه را به مکانی لذت بخش‌تر از بودن با دوستان تبدیل می‎کنید.

5. محبت و توجه به همسر را فراموش نکنید

بهتر است که به جای انتقاد کردن، به همسرتان توجه کرده و او را در محبت خود غرق کنید. حتی اگر همسرتان اهل ابراز محبت نیست هم به رفتار خود ادامه دهید. قبول کنید که همسرتان در ابراز محبت کلامی چندان موفق نیست و از محبت کردن به همسر خود ناامید نشوید. با این کار به تدریج همسرتان از محبت شما لذت می‌برد و او نیز شروع به تغییر خود می‌کند.

6. تغییر همسر بعد از ازدواج | همدلی کردن با همسر

قبول کنید که همسر شما با الگوهای رفتاری متفاوتی نسبت به شما بزرگ شده است و طبیعی است که با شما متفاوت باشد. با قبول کردن تفاوت‌هایتان متوجه خواهید شد که بسیاری از رفتارهای همسرتان از عمد و برای ناراحت کردن شما نیست. 

7. سختگیری نکردن

ممکن است که سختگیری به همسر و کنترل مداوم در کوتاه مدت جواب می‌دهد و همسرتان برای فرار از سختگیری‌ها و کنایه‌های شما کمی خود را تغییر دهد. اما به مرور صبر خود را از دست می‌دهد و نسبت به رفتار های شما مقاوم می‌شود و شرایط نسبت به گذشته بدتر خواهد شد.

8. تغییر همسر بعد از ازدواج | به او برچسب نزنید

ناراحتی از رفتارهای ناخوشایند همسرتان را با برچسب زدن و عنوان کردن القاب نامناسب نشان ندهید. مثلا از گفتن القابی همچون تنبل، بی لیاقت، بی مسئولیت و شلخته خودداری کنید چرا که در این صورت او نیز در مقابل شما گارد می‌گیرد و با دادن القاب گوناگون رفتارهای منفی تان را یادآوری می‌کند. در نتیجه رابطه عاطفی و احترام میان تان از بین می‌رود و مشکلات بیشتر خواهند شد.

 

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x