فروش خودرو در سامانه یکپارچه باید متوقف شود
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تداوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه فروش بر اساس قیمتهای دستوری را به مصلحت ندانست.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ضمن اینکه تداوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه فروش بر اساس قیمتهای دستوری را به مصلحت ندانست، گفت: عرضه خودرو در بورس کالا اقدامی ارزشمند است که مجلس از آن حمایت میکند و موجب تثبیت وضعیت تولید و فروش خودرو و همچنین کمک به بهبود وضعیت بازار و اقتصاد جامعه است.
علیرضا شهبازی با توجه به زیان ۱۱۷ هزار میلیارد تومانی خودروسازان به واسطه سیاستهای نادرست دولت و قیمتگذاری دستوری، عرضه خودرو در بورس کالا را اقدامی ارزشمند دانست که مجلس از آن حمایت میکند و اظهار داشت: عرضه در بورس مسیری برای تثبیت وضعیت تولید و فروش خودرو و همچنین کمک به بهبود وضعیت بازار و اقتصاد جامعه است. این در حالی است که اکنون با تبدیل خودرو از یک کالای مصرفی به سرمایهای، دلالان و سودجویان به این بازار ورود کرده و از آن سوء استفاده میکنند.
وی افزود: همواره معتقد بودهایم که در حال حاضر سود تولید و فروش خودرو در بازار نصیب دلالان شده و زیان آن عاید شرکتهای خودرویی شده است. اگر دولت وضعیت فروش خودرو را ساماندهی نماید و سودی که به جیب دلالان سرازیر میشود، در اختیار خودروساز قرار بگیرد، این شرکتها میتوانند در راستای کاهش زیان و ارتقای کیفیت خودرو عمل نمایند.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی همچنین سامانه یکپارچه فروش خودرو که توسط وزارت صمت پیاده سازی شد و با اختلالات در سامانه و خطا در اعلام نتایج همراه بوده که علاوه بر نارضایتی مصرفکنندگان، تعهداتی خارج از برنامه فروش را برای ایران خودرو ایجاد کرد، گفت: این موضوع که هر کالایی که قیمت آن دستوری باشد نتیجه نخواهد داد به اثبات رسیده است. باید صنعت خودرو از قیمتگذاری دستوری رهایی یابد و مجوز تعیین قیمت خودرو بر اساس عرضه و تقاضای بازار صادر شود تا بدین ترتیب قیمت واقعی شود.
شهبازی در پایان ضمن تاکید بر اینکه فروش خودرو در سامانه یکپارچه فروش میبایست متوقف شود و تداوم این شیوه فروش به مصلحت نیست، خاطرنشان کرد: سود حاصل از فروش خودرو میبایست در جهت بهبود وضعیت تولید بکار گرفته شود و عرضه خودرو در بورس کالا به تحقق این هدف کمک میکند همان طور که صنعت سیمان پس از ورود سیمان به بورس کالا ساماندهی شد و بسیاری از بازارهای دلالی برچیده شد.