x
۰۲ / تير / ۱۳۹۹ ۱۹:۰۸

بورل: رایزنی‌های خوبی با چین درباره برجام داشتم

بورل: رایزنی‌های خوبی با چین درباره برجام داشتم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته رایزنی‌های خوبی با چین در خصوص حفظ توافق هسته‌ای برجام داشته است.

کد خبر: ۴۴۷۸۲۶
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه تصریح کرد «رایزنی‌های خوبی» با چین در خصوص حفظ برجام داشته است.

 

بورل در حساب کاربری خودش در توئیتر نوشته امروز به همراه رئیس شورای اروپا و رئیس کمیسیون اروپا در نشست اتحادیه اروپا و چین شرکت کرده است. 

او نوشت: «اگر ما برای رفع چالش‌های جهانی امروز مثل مسائل جوی، توسعه، صلح، امنیت و حقوق بشر جدی هستیم باید با چین کار کنیم.»

وی در پیامی دیگر نوشته که «رایزنی‌های خوبی» با مسئولان چین در خصوص «اولویت‌های مهم خارجی و امنیتی» داشته است. بورل به عنوان مصادیق این اولویت‌ها به «همکاری با چین برای حفظ توافق هسته‌ای» اشاره کرده است. 

 سخنگوی وزارت خارجه چین امروز دوشنبه بر حمایت این کشور از توافق هسته‌ای برجام تأکید و تلاش‌های آمریکا علیه ایران را محکوم کرد. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در یک کنفرانس خبری تصریح کرد واشنگتن از هیچ حقی برای رجوع به مکانیسم موسوم به «ساز و کار حل و فصل اختلافات» در برجام برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران ندارد. 

«ژائو لیجیان» گفت: «ما با تحریم‌های یکجانبه و دست‌درازی‌های قضائی مخالفیم. از ایالات متحده می‌خواهیم به برجام و قطعنامه شورای امنیت بازگردد.»

چین، تحریم‌های یکجانبه واشنگتن که به دنبال تسری دادن قوانین آمریکا به سایر کشورها و مجازات طرف‌های ثالث بابت عدم همراهی با سیاست‌های واشنگتن است را «دست‌درازی» به قلمرو قضایی دیگر کشورها توصیف و آنها را محکوم می‌کند.   

سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روز دوشنبه اضافه کرد: «طرف‌‌های باقی‌مانده در برجام باید بین حقوق و تعهدات موجود در این توافق توازن ایجاد کنند. آمریکا از این توافق خارج شده و هیچ حقی برای درخواست از شورای امنیت جهت بازگرداندن تحریم‌ها ندارد.»

آمریکا در تلاش است در راستای پیشبرد سیاست فشار حداکثری علیه ایران تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند. واشنگتن گفته در صورتی که این تلاش به سرانجام نرسد با توسل به یکی از بندهای توافق هسته‌ای برجام به دنبال بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران خواهد بود.

کارشناسان می‌گویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرف‌های مشارکت‌کننده در «برجام» نیست و نمی‌تواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

از طرف دیگر، مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا می‌کنند آمریکا با خروج از برجام این توافق را «نقض» نکرده و هنوز یکی از طرف‌های مشارکت‌کننده در آن محسوب می‌شود. 

ماده‌ای در برجام که مقام‌های دولت آمریکا مدعی هستند می‌توانند از آن برای بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران استفاده کنند «ساز و کار حل و فصل اختلافات» است که با نام‌های دیگری مانند «مکانیسم ماشه» یا «ساز وکار بازگشت خودکار تحریم‌ها» هم شناخته شده است.  

۳ کشور اروپایی طرف برجام (انگلیس، آلمان و فرانسه) علی‌رغم وعده‌هایی که برای جبران اثرات منفی خروج آمریکا از برجام می‌دادند تا کنون به هیچ‌یک از تعهدات خود عمل نکرده‌اند. 

این کشورها پیش‌نویس قطعنامه‌ای را علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند. قطعنامه ارائه‌شده توسط تروئیکای که اروپا چند روز پیش به تصویب این شورا رسید از ایران به دلیل عدم همکاری ادعایی با آژانس انتقاد می‌کند.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x