پامپئو: میخواهیم ایران را وادار کنیم کشوری عادی باشد
وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه هدف از اعمال تحریم، تبدیل ایران به «کشوری عادی» است، مدعی شد که مردم ایران از تحریمهای تازه «تمجید کردهاند.»
پامپئو که با شبکه «ایبیسی» گفتوگو میکرد، «ملت» ایران را عامل ترور توصیف کرد و بار دیگر حمله اخیر به تأسیسات نفتی عربستان سعودی را به ایران نسبت داد و گفت: «خوب راهبردی که رئیسجمهور [دونالد] ترامپ تدوین کرد، دارد نتیجه میدهد. ما به خوبی در مسیری قرار داریم که رژیم ایران را وادار کنیم که نهایتا تصمیم بگیرد به کشوری عادی بدل شود. این تمام چیزی است که ما همیشه خواستهایم.»
وی با اشاره به تحریمهای تازه آمریکا علیه ایران که به نوشته رسانههای غربی میتواند صادرات مواد غذایی و اقلام دارویی به ایران را دشوارتر کند، مدعی شد که «مردم ایران» از آمریکا بابت اعمال این تحریمها «تمجید کردند.»
پامپئو هدف از اعزام نیروهای نظامی بیشتر به منطقه را نیز «ایجاد بازدارندگی» خواند و گفت واشنگتن میخواهد مناقشات منطقه «به شکلی مسالمتآمیز حل و فصل شود.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین هدف از ارسال سامانههای پدافندی بیشتر به منطقه را دفاع از عربستان سعودی خواند و در پاسخ به این سؤال که این سامانهها چه چیز بر سامانههایی که پیشتر در منطقه مستقر بود اضافه میکند، گفت افزایش تعداد سامانهها توانایی عربستان در دفاع را تقویت کرده و انجام حملات مشابه را «دشوارتر میکند.» به گفته وی پامپئو، نیروهای اعزامی به منطقه، علاوه بر عربستان، بر امارات عربی متحده هم تمرکز خواهند داشت.
وی بار دیگر ایران را عامل حمله به تأسیسات آرامکو در مناطق «بقیق» و «خریص» خواند و مدعی شد که این حملات توسط موشکهای کروز زمین به زمین و پهپاد انجام شده و «یک اقدام جنگی» توسط یک کشور علیه عربستان سعودی است. او گفت در جریان نشست سازمان ملل متحد در این رابطه صحبت میکند و امیدوار است که شرکتکنندگان در مجمع عمومی علیه ایران موضعگیری کنند.
پامپئو در ادامه با این سؤال مواجه شد که با توجه به تحولات ماههای اخیر، آیا کارزار فشار حداکثری نتیجه عکس نداشته است؟ وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد که فعالیتهای منطقهای ایران در دوران برجام اوج گرفته و «ما اکنون در تلاش هستیم تا توانمندی آنها را فروبنشانیم... ما تازه از ماه می این تحریمهای شدید را شروع کردیم، داریم درباره فقط کمتر از پنج ماه صحبت میکنیم. ما در ابتدای کارزار تحریم هستیم، نه در میانه یا انتهای آن.»
این در حالی است که امروز «استیو منوشین» وزیر خزانهداری آمریکا گفت تحریمهای ایران به سقف خود رسیده و تقریبا چیز دیگری برای تحریم باقی نمانده، به همین دلیل واشنگتن قصد دارد به سراغ تحریم طرفهای ثالثی برود که با ایران مراوده اقتصادی دارند.
او در بخش دیگری از صحبتهایش، در پاسخ به این سؤال که آیا واشنگتن حاضر به توسل به نیروی نظامی است، مدعی شد که آمریکا به دنبال دستیابی به یک «نتیجه دیپلماتیک» با ایران است، اما در صورتی که این تلاشها «ناموفق» باشند، در آن صورت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا تصمیمات لازم برای «دستیابی به اهدافمان» را اتخاذ خواهد کرد.
پامپئو امروز در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» هم نظیر همین جمله را تکرار کرد و با بیان اینکه واشنگتن با اعمال «قدرتمندترین تحریمها» خواهان دستیابی به راهکار دیپلماتیک است، گفت واشنگتن میخواهد از جنگ اجتناب کند و افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه هم با هدف ایجاد بازدارندگی است، اما اگر این بازدارندگی نتیجه ندهد، ترامپ برای «انجام اقدامات لازم» تصمیمگیری میکند. او همچنین مدعی شد که در جریان تنشهای اخیر با ایران، واشنگتن اقداماتی علیه تهران انجام داده است که «اینجا نمیتوانم درباره برخی از آنها صحبت کنم.»