جامعه بینالمللی با ترکیه، ایران و پاکستان در باره پناهجویان افغان همکاری کند
همزمان با عملیات نجات جان پناهجویان از سوی ترکیه، رییس دفتر پناهندگان سازمان ملل متحد با توجه به وضعیت افغانستان گفت که جامعه بینالمللی باید با ترکیه، ایران و پاکستان همکاری کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، در حالیکه ترکیه اعلام کرده که دستکم 176 پناهجو را که توسط گارد ساحلی یونان به حریم آبی ترکیه رانده شده بودند، نجات داده است، یک مقام ارشد سازمان ملل ضمن تقدیر از ترکیه در زمینه امور پناهجویان خواستار کمکهای جهانی به ایران و پاکستان برای کمک به روند اسکان پناهجویان شد.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» گارد ساحلی ترکیه 79 پناهجو را در سواحل جنوب غربی استان موگلا نجات داد. 59 پناهجو نیز در سواحل استان ازمیر در غرب ترکیه ، 35 نفر در «بالیکسیر» و سه نفر دیگر در استان «آیدین» نجات یافتند. پس از بررسیهای معمول، این پناهجویان به دفاتر مهاجرت استانی فرستاده شدند.
ترکیه بارها اقدام غیرقانونی یونان در بیرون راندن پناهجویان را محکوم کرده و گفته است که با به خطر انداختن جان مهاجران آسیب پذیر از جمله زنان و کودکان، ارزشهای بشردوستانه و قوانین بین المللی را نقض میکند.
ترکیه یک نقطه انتقال مهم برای پناهجویانی است که می خواهند برای شروع زندگی جدید وارد اروپا شوند، به ویژه کسانی که از جنگ میگریزند. گفته میشود که ترکیه که بیش از هر کشوری در جهان میزبان پناهنده است و اینک 4 میلیون پناهجو در این کشور هستند.
رییس دفتر پناهندگان سازمان ملل متحد نیز از سیاستهای ترکیه که به مهاجران و پناهندگان امکان دسترسی به آموزش، مراقبتهای بهداشتی و فرصتهای اجتماعی را میدهد، قدردانی کرد.
به نوشته روزنامه «دیلی صباح» «فیلیپو گراندی» رییس دفتر پناهندگان سازمان ملل متحد در یک نشست خبری گفت که ترکیه محل اقامت تقریبا 4 میلیون پناهنده از جمله 3.7 میلیون سوری است، در حالی که اکثریت بقیه را افغانها تشکیل میدهند.
گراندی پس از دیدار با «رجب طیب اردوغان» ، رییس جمهور ترکیه، «سلیمان صویلو» وزیر کشور و «مولود چاووش اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه گفت که ترکیه کشوری است که در سالهای اخیر میزبان بیشترین تعداد پناهندگان بوده است.
وی گفت که جامعه بینالمللی و سازمانها باید کمکهای لازم را به موقع به ترکیه تحویل دهند.
گراندی در مورد وضعیت سوریه گفت راه حل سیاسی در این کشور به معنای شرایطی است که به پناهندگان اجازه می دهد به خانههای خود بازگردند.
وی گفت تلاش ها برای برقراری صلح در سوریه ادامه خواهد داشت و موسسات بشردوستانه تا زمانی که همه شرایط لازم برای بازگشت پناهندگان به خانههای خود فراهم نشود، به مردم آسیب دیده کمک خواهند کرد.
وی گفت که از مجموع 3.5 میلیون آواره در افغانستان نیز 500 هزار نفر به دلیل درگیریها در این کشور آواره شده اند و برخی از آنها بی سرپناه هستند با نزدیک شدن به فصل زمستان به کمکهای بشردوستانه بیشتری نیاز خواهند داشت.
وی گفت که ما به عنوان نهادهای بشردوستانه مذاکرات خود را با طالبان برای دسترسی به کمکها در مناطق خاص ادامه می دهیم.
گراندی با تأکید بر اینکه برخی از آوارگان در افغانستان ممکن است از کشورهای دیگر درخواست پناهندگی کنند، در این مورد گفت که جامعه بینالمللی باید به ویژه کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان کمک کند.
وی گفت که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در نشستی که روز دوشنبه برگزار میشود، خواستار ارائه کمک به افغانستان خواهد شد.
مردم افغانستان در 50 سال گذشته با حملات اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال 1979 و نیروهای آمریکایی در 2001 متحمل آسیبهای قابل توجهی شده اند. طالبان پس از به دست گرفتن کنترل کابل در 15 اوت، قدرت را در افغانستان به دست گرفتند و رییس جمهور و دیگر مقامات ارشد را مجبور به ترک کشور کردند.