جایگاه ویژه بازار سهام نسبت به بازارهای رقیب/ سرمایهگذاران در پورتفوی خود ترکیبی از سهام شرکتهای سودآور و نقدشونده را قرار دهند
یک کارشناس بازار سرمایه در خصوص رکورد شکنیهای اخیر شاخص کل بورس عنوان کرد: در حال حاضر بازار سهام نسبت رقبا در شرایط مساعدتری به سرمیبرد و این دلیل اصلی گسیل حجم بالای نقدینگی به این بازار بوده است.
اقتصادآنلاین - فائزه زمانی؛ شاخص کل بورس تهران امروز در دقایق ابتدایی معاملات با دو هزار و ۷۱۵ واحد رشد از کانال ۴۲۳ هزار واحد عبور کرد این روند صعودی تا رسیدن نماگر به کانال ۴۲۷ هزار و۴۶۴ واحد ادامه پیدا کرد و سپس روند یکنواختی را دنبال کرد و در نهایت شاخص کل با شش هزار و ۴۷۱ واحد رشد در مقایسه با روز گذشته در کانال ۴۲۷ هزار و ۱۳۹ واحد آرام گرفت. شاخص کل هموزن نیز رشد ۱.۲۵ درصدی را به خود دید.
در همین راستا ولید هلالات در رابطه با رکورد شکنیهای اخیر و رشد بیوقفه دماسنج بورس طی چند هفته گذشته عنوان کرد: تعداد زیادی از سرمایهگذاران در انتظار اصلاح بازاربودهاند و یا از جهت رشد بی وقفه بازار ابراز نگرانی میکنند اما در حال حاضر شاهد این موضوع هستیم که با گسیل شدن حجم قابل توجهی از نقدینگی به بازار سرمایه، این صعود تداوم پیدا کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با شرایط بازارهای رقیب بیان کرد: به عنوان مثال هنگامی که موج نقدینگی به سمت بازار طلا و ارز و یا بازار مسکن میرود یک سری عواقب بهدنبال دارد و در واقع میتواند اثرات منفی روی ابعادی از اجتماع بگذارد در نتیجه در چنین شرایطی دولت و انواع نهادها دستبه دست هم میدهند که شرایط را تعدیل کنند. همچین زمانی که شاهد روانه شدن سرمایه افراد به بازار مسکن هستیم نیز به دلیل وابستگی مستقیم این موضوع با معیشت مردم، شاهد عملکرد قاطعانه دولت در راستای برقراری پایداری هستیم.
وی افزود: اما در بازار سهام مسائل مورداشاره در فوق مطرح نیست و هیچ نهادی در جهت سرکوب کردن موج نقدینگی وارد شده به بازار عمل نمیکند. و در بسیاری از موارد نیز شاهد تشویق و سوق دادن بیشتر افراد به سمت بازار سهام هستیم. در واقع گروه زیادی از افراد که دارای نقدینگی سرگردان بودند، بورس را به دلیل سهولت بیشتر در سرمایهگذاری کردن و همچنین شفافیت به عنوان مکانی برای سرمایهگذاری برگزیدند.
هلالات در رابطه با نسبت کل نقدینگی به ارزش معاملات بیان کرد: بازار سرمایه نسبت به کل حجم نقدینگی بسیار کوچک است و نسبت حجم نقدینگی تقریبا پنج هزار برابر ارزش معاملات کل طی یک روز بوده است و ارزش این موج عظیم نقدینگی میتواند همراه با نوسانات ایجاد شده در بازار تا چندین برابر رشد پیدا کند. لازم به ذکر است، نمیتوان در رابطه با شروع زمان اصلاح بازار زمان دقیقی را مشخص کرد به این دلیل که مشخص نیست ورود این موج نقدینگی به بازار سرمایه تا چه زمانی ادامه پیدا میکند.
هلالت در خصوص صنایعی که مستعد رشد بیشتر هستند عنوان کرد: این حجم زیاد از نقدینگی تمام صنایع را تحث تاثیر قرار داده است. سرمایهگذاران باید از خرید فروش با تعداد دفعات بالا در معاملات خود خودداری کنند و از رفتارهای هیجانی نیز دوری گزینند. علاوه بر این بهتر است سهمهایی را خریداری کنند که در عین سودآوری نه چندان چشمگیر بعضا از قدرت نقدشوندگی بالایی برخوردار هستند که در این طیف میتوان به صنایع بانکی و خودروییها اشاره کرد. در مقابل در صنایعی مثل پتروشیمیها و فولادیها نیز شاهد سودآوری بالا هستیم و در مجموع سبد سهامی که ترکیبی از سهام شرکتهای نقدشونده و سودآور باشد میتواند با بازدهی معقولی همراه باشد.