چرا بایدن نمی خواهد نفت گران شود؟
سال ۲۰۲۱ برخلاف سال گذشته میلادی برای بازار نفت نه تنها هولناک نبود بلکه افزایش قیمت های چشمگیری را برای آن به ارمغان آورد به طوری که هر بشکه نفت خام از قیمت ۵۸ به ۷۵ دلار در هر بشکه رسید.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، در حال حاضر عدم تطابق عرضه و تقاضا در بازار نفت یکی از اصلی ترین دلایلی است که موجب افزایش قیمت ها در بازار این طلای سیاه شده است؛ طبق بررسی های صورت گرفته در حد فاصل سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ تا سه ماهه دوم امسال میانگین تقاضا برای نفت خام روزانه ۷ میلیون بشکه افزایش پیدا کرده است و این در حالی است که عرضه کماکان به دلیل سیاست های اوپک در ماه های گذشته از تقاضا عقب است.
شاخص دلار یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر قیمت نفت است؛ شاخص دلار معیاری است برای سنجش ارزش دلار در برابر سبدی متشکل از شش ارز اصلی یورو، ین ژاپن، پوند انگلیس، دلار کانادا، کرونای سوئد و فرانک سوئیس و این شاخص تحت تاثیر عوامل معمولی که بر ارزها تاثیر می گذارند مانند موضوعات مالی و پولی، نرخ های بهره، تورم و تجارت خارجی دچار نوسان می شود.
افزایش نرخ تورم در ایالات متحده آمریکا در ماه های اخیر ارزش دلار را در برابر سایر ارزهای پر قدرت دنیا کاهش داده است و شاخص دلار را به ۹۰.۵ رسانده است؛ اگر روند شاخص دلار آمریکا مانند ماه های گذشته ادامه پیدا می کرد و شاخص دلار ایالات متحده آمریکا سطح پشتیبانی ۹۰ را از دست می داد به احتمال زیاد نفت ۱۰۰ دلاری خیلی زود تر از موعد محقق می شد؛ گفتنی است که زمانی که شاخص دلار آمریکا در طی سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵ در پایین ترین حد یعنی ۷۲ تا ۸۵ قرار داشت قیمت هر بشکه نفت خام به ۱۴۵ دلار رسید.
چه شد که شاخص دلار آمریکا وارد مدار رشد شد؟
افزایش قیمت نفت خام به معنای افزایش قیمت سوخت است، افزایش قیمتی که برای هر رئیس جمهوری در ماه های اولیه کار وی مشکل ساز خواهد شد؛ با گذشت چند ماه از روی کار آمدن جو بایدن فدرال رزرو آمریکا از افزایش نرخ بهره تا سال ۲۰۲۳ صحبت به میان آورد.
تصمیمات اخیر فدرال رزرو حاکی از آن است که نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۲۳ به ۰.۶ درصد برسد چراکه روند واکسیناسیون در این کشور موجبات بهبود اقتصاد ایالات متحده آمریکا را فراهم خواهد کرد؛ افزایش نرخ بهره به معنای افزایش شاخص دلار آمریکا است که از گرانی در بازار نفت و سوخت جلوگیری می کند.