صعود برنت برای پنجمین روز متوالی / چشم انداز بهبود تقاضا و افت ذخایر عوامل رشد بازار
به دنبال کاهش موجودی ذخایر نفت آمریکا و همچنین چشمانداز صعودی تقاضا، قیمت نفت روز چهارشنبه افزایش یافت.
اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛ به گزارش رویترز، از آنجا که کاهش ذخایر و بهبود تقاضا شاخصهای اصلی نفت را در بالاترین سطح چند ساله حفظ کرده، قیمت نفت روز چهارشنبه حدود ۱درصد افزایش یافت و برنت برای پنجمین جلسه معاملاتی متوالی شاهد رشد بود.
معاملات آتی نفت خام برنت ۶۶سنت معادل ۰.۹درصد افزایش یافت و به ۷۴دلار و ۶۵سنت در هر بشکه رسید که بالاترین میزان آن از آوریل ۲۰۱۹ بود.
همچنین معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با تجربه ۵۸سنت معادل ۰.۸درصد رشد، به قیمت ۷۲دلار و ۷۰سنت در هر بشکه مورد معامله قرار گرفت که بالاترین سطح آن از اکتبر ۲۰۱۸ بود.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA اذعان داشت: "حتی معاملهگران غیر انرژی بر این باورند قیمت نفت همچنان به افزایش خود ادامه خواهد داد."
مویا افزود: "همه نسبت به قیمت نفت دیدگاه صعودی دارند. از آنجا که بهبود وضعیت در سراسر ایالات متحده، اروپا و آسیا باعث بازگشت تقاضا به سطح پیش از بیماری همهگیر در نیمه دوم امسال میشود، چشمانداز تقاضای نفت خام بسیار قوی است."
به گفته دو منبع بازار، به نقل از ارقام موسسه نفت آمریکا در روز سهشنبه، ذخایر نفتی ایالات متحده در هفته منتهی به ۱۱ژوئن ۸.۵میلیون بشکه کاهش یافت.
طبق نظرسنجی انجام شده از تحلیلگران، انتظار میرفت ذخایر نفت خام برای چهارمین هفته متوالی کاهش یابد و حدود ۳.۳میلیون بشکه نسبت به هفته گذشته آن کمتر باشد. آمار رسمی دولتی روز چهارشنبه منتشر میشود.
مدیران معاملهگران عمده نفت روز سهشنبه گفتند که انتظار دارند قیمتها بالای ۷۰دلار در هر بشکه باقی بماند و تقاضا در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به سطح پیش از بیماری همهگیر بازگردد.
راسل هاردی، رییس اجرایی ویتول اظهار کرد که با انتظار برای حفظ محدودیتهای تولید توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آن (اوپک پلاس)، احتمالا برای مدت باقی مانده امسال قیمت نفت بین محدوده ۷۰ تا ۸۰دلار در هر بشکه معامله شود.
وی خاطرنشان کرد که حتی بازگشت صادرات ایران در صورت احیای توافق هستهای و لغو تحریمهای تهران، بعید است که باعث تغییر تصویر صعودی شود.
بازار سرمایه RBC با اشاره بر حذف تدریجی محدودیتهای تولید توسط اوپک پلاس گفت: "ذخیره شناور ایران از ابتدای سال در حال افزایش است و زمان و مقیاس بازگشت آن احتمالا بر روند کاهش تولید اوپک پلاس تاثیر بگذارد."