x
۱۷ / فروردين / ۱۴۰۰ ۱۵:۴۶
اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

جهش قیمت نفت به دنبال اخبار خوش اقتصادی/ ترس بازار از افزایش عرضه ایران

جهش قیمت نفت به دنبال اخبار خوش اقتصادی/ ترس بازار از افزایش عرضه ایران

به دنبال انتشار داده‌های اقتصادی آمریکا و چین که بهبود را نشان می‌داد، قیمت نفت روز سه‌شنبه افزایش یافت.

کد خبر: ۵۱۸۳۷۱
آرین موتور

اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛  به گزارش رویترز، قیمت نفت پس از سقوط ۴درصدی روز گذشته که تحت تاثیر افزایش عرضه توسط اوپک پلاس قرار گرفت، روز سه‌شنبه به دنبال داده‌های اقتصادی قوی چین و ایالات متحده که سبب روشن شدن چشم‌انداز بهبود شد، افزایش یافت.

معاملات آتی نفت خام برنت ۹۰سنت یا ۱.۵درصد افزایش یافت و به ۶۳.۰۵دلار در هر بشکه رسید.

معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز ۹۸سنت یا ۱.۷درصد افزایش را تجربه کرد و با قیمت ۵۹.۶۳دلار در هر بشکه مورد معامله قرار گرفت. هر دو قرارداد روز دوشنبه تقریبا ۳درصد سقوط کردند.

مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در جهان، روز سه‌شنبه از ۳میلیون نفر عبور کرد؛ زیرا افزایش مجدد اخیر موارد ابتلا به کووید-۱۹، تلاش‌ها برای واکسیناسیون در سراسر جهان را دچار چالش کرده است.

یکی از کارشناسان اذعان داشت: "تا زمانی که علائم محسوس کاهش نرخ ابتلا وجود نداشته باشد، احتمالا بازار نفت همچنان پر جنب و جوش باقی خواهد ماند.

به دنبال بررسی موسسه مدیریت عرضه (ISM) در روز دوشنبه که نشان داد فعالیت در صنعت خدمات ایالات متحده به بالاترین سطح ثبت شده خود در ماه مارس رسیده، بازار تحت تاثیر قرار گرفت. این داده‌ها پس از گزارش مشاغل روز جمعه که پیش‌بینی کرد ۹۱۶هزار شغل به اقتصاد ایالات متحده در ماه گذشته اضافه شده، ارائه شد.

یک بررسی بخش خصوصی روز سه‌شنبه نشان داد که سرعت بهبود در بخش خدمات چین، به دنبال افزایش استخدام کارکنان توسط شرکت‌ها و بیشتر شدن خوش‌بینی در کسب و کار، افزایش یافت.

علاوه بر این، قرار است که انگلیس برخی از محدودیت‌های بیماری همه‌گیر ویروس کرونا را در تاریخ ۱۲آوریل کاهش دهد. همچنین مشاغلی مانند فروشگاه‌ها، باشگاه‌ها، آرایشگاه‌ها و مکان‌های پذیرایی در فضای آزاد، بازگشایی خواهد شد.

با این حال، محدودیت‌های جدید اعمال شده در اروپا و افزایش موارد ابتلا در هند، قیمت‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

این موارد کمک کرد که بخشی از نگرانی‌های ناشی از توافق هفته گذشته اعضای اوپک پلاس مبنی بر بازگرداندن عرضه ۳۵۰هزار بشکه در روز برای ماه مه، ۳۵۰هزار بشکه دیگر در روز برای ماه ژوئن و ۴۰۰هزار بشکه در روز برای ماه جولای، جبران شود.

عربستان سعودی نیز قرار است که محدودیت عرضه داوطلبانه خود به میزان یک میلیون بشکه در روز را در طول این سه ماه کنار بگذارد. در همین حال، ایران، یکی از اعضای اوپک، مستثنی از کاهش داوطلبانه بوده و در حال افزایش عرضه است.

اکنون توجه بازار به مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده در وین از روز سه‌شنبه، به عنوان بخشی از مذاکرات گسترده‌تر برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ بین تهران و قدرت‌های جهانی معطوف است که می‌تواند منجر به لغو تحریم‌های بخش انرژی ایران توسط واشنگتن شود.

جفری هالی، تحلیلگر ارشد بازار آسیا و اقیانوسیه گفت: "دستیابی به موفقیت در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در وین در هفته جاری به احتمال زیاد منجر به حرکت نزولی دیگری از سوی بازارهای نفت خواهد شد؛ زیرا ترس از عرضه بیشتر ایران افزایش می‌یابد."

گلدمن ساکس نیز اذعان داشت که هرگونه بهبود بالقوه در صادرات نفت ایران، به بازار شوک وارد نخواهد کرد و بهبود کامل تا تابستان ۲۰۲۲ حاصل نخواهد شد.

در همین‌ حال، افزایش تنش‌ها میان عربستان سعودی و هند ادامه دارد. به گفته سه منبع، پالایشگاه‌های دولتی هند قصد دارند ۳۶درصد کمتر از حد معمول از عربستان سعودی نفت بخرند.

ارسال نظرات
x