x
۲۷ / تير / ۱۴۰۲ ۱۷:۲۱

محدودیت‌های رگولاتوری و عدم سرمایه‌گذاری، عامل‌های اصلی عقب‌ماندگی اینشورتک در ایران

دو عامل وجود دارد که تاکنون باعث عدم رشد صنعت دیجیتال در ایران شده است. مهم‌ترین آن، عدم سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌ها و دیگری رگولاتوری می‌باشد. طی دو سال گذشته رقم سرمایه‌گذاری در این زمینه چیزی حدود صفر بوده است، اگر طی این سال‌ها حدود 500 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده بود، این امر امروزه باعث موفقیت استارت‌آپ‌ها میشد، که متاسفانه این بی‌توجهی منجر به عقب ماندن از بنچمارک جهانی شده است.

کد خبر: ۷۲۸۵۸۹
آرین موتور

اقتصادآنلاین-هانیه فلاح؛ در دومین روز از همایش فرصت‌های ایران در عصر دیجیتال، حامد ولی‌پوری مدیرعامل ازکی در ارائه خود به موضوع " داستان موفقیت و ناکامی پلتفرم‌های بیمه در ایران " اشاره کرد.

مدیرعامل ازکی گفت : استارت‌آپ‌های فروش بیمه در ایران، آن‌طور که در نظر داشتیم رشد نکرده‌ است. و علت‌های اصلی آن را سه عامل شمرد: اولین مورد این است که رشد استارت‌آپ‌های بیمه‌ای در دنیا خیلی تهاجمی نیست. به نقل از یک جمله معروف در صنعت بیمه، شاهد اصل اوبریسم نخواهیم بود. اصل اوبریسم به این معنی است که امروزه اگر کسی شماره آژانس بخواهد، عجیب به نظر می‌آید و شما جهت سهولت، پلتفرم‌های حمل‌ونقل را به او پیشنهاد می‌کنید. ولی این مورد احتمالاً هیچ‌گاه برای صنعت بیمه رخ نخواهد داد.

ولی‌پوری افزود : عدم سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های بیمه، از دیگر دلایل ناکامی آن می‌باشد. با نگاهی به ترند جهانی، اندازه بازار 1000 میلیارد دلار و سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌ها 28 میلیارد دلار است. اگر همین بنچمارک را در ایران مورد بررسی قرار دهیم، باید تقریباً در دو سال گذشته 500 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های بیمه‌ای صورت می‌گرفت، اما همانطور که قبلا اشاره شد طی این دو سال گذشته سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های بیمه صفر بوده است. وی در ادامه گفت: دلیل سوم عدم رشد این صنعت رگولاتوری این حوزه می‌باشد. که به‌جای تنظیم‌گری، چهارچوب شرکت‌ها را محدود می‌کند. رگولاتور در ایران در قیمت‌گذاری، سرمایه‌گذاری و استراتژی فروش اظهارنظر می‌کند و می‌تواند رشد بازار را تحت تأثیر قرار دهد.

محدودیت‌های رگولاتوری و عدم سرمایه‌گذاری، عامل‌های اصلی عقب‌ماندگی اینشورتک در ایران

ولی‌پوری در ادامه با اشاره به وضعیت بازار اینشورتک در ایران، توضیح داد: استارت‌آپ‌های حوزه فروش بیمه 2 تا 3 درصد بازار را در اختیار دارند، درحالی که‌ سهم بازار ترند جهانی 10 الی 15 درصد در کشورهای نه‌چندان توسعه‌یافته است. ولی‌پوری ریسک، فروش و خسارت را حلقه‌های اصلی زنجیره ارزش صنعت بیمه عنوان کرد و گفت: استارت‌آپ‌های بیمه‌ای در دنیا در قالب این زنجیره ارزش، خودشان را تعریف کرده‌اند.

مدیرعامل ازکی با اشاره به اینکه از سال 2020 سرمایه‌گذاری صنعت بیمه به ‌سمت هوش مصنوعی حرکت کرده است در ادامه افزود: به‌طور میانگین سال 2020 حدود 22 درصد، سال 2021 حدود 28 درصد و سال 2022 حدود 32 درصد سرمایه‌گذاری‌هایی که در صنعت بیمه اتفاق افتاد، روی استارت‌آپ‌هایی صورت گرفت که در حوزه هوش مصنوعی و IOT فعالیت می‌کردند.

وی در پایان گفت: همچون انقلاب صنعتی که موجب شد تمرکز ثروت از شرق دنیا و کشورهای متکی، بر زور انسان و حیوان به غرب دنیا متمایل شود، با روی‌کارآمدن هوش مصنوعی نیز تمرکز ثروت دستخوش تغییر خواهد شد و ارزش فکرکردن و تصمیم‌گیری از بین می‌رود. همچنین در صنعت بیمه، به‌طور جدی شاهد هستیم که ترند سرمایه‌گذاری به‌سمت استارت‌آپ‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی رفته است. به‌طور مثال، استارت‌آپ NEXT Insurance بعد از اینکه محصول AI خودش را برای پایش سلامت راه‌اندازی کرد، ارزشش در کمتر از سه ماه تقریباً دوبرابر شد و درنهایت توانست سرمایه 700 میلیون دلاری جذب کند.

برچسب ها:
اخبار فناوری
ارسال نظرات
x