وزارت کار شرط افزایش دوباره حقوق کارگران را اعلام کرد
وزارت کار درباره دستمزد سال 1402 کارگران توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، نمایندگان کارگران عضو شورایعالی کار در نامهای به سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس شورایعالی کار، خواستار برگزاری مجدد جلسه شورایعالی کار برای ترمیم دستمزد ۱۴۰۲کارگران شدند. وزارت کار در پاسخ به این نامه توضیحاتی به شرح زیرارائه کرد؛
۱- برخلاف آنچه که در نامه مذکور عنوان گردیده، تعیین حداقل مزد سال ۱۴۰۲بر اساس اصل سهجانبهگرایی با بهرهمندی از نظرات شرکای اجتماعی و حضور ۵نفر نماینده از کارگران سه تشکل عالی کارگری کشور و در چهارچوب موازین و مقررات قانونی انجام گرفته است. تصمیم نهایی نیز بر مبنای پیشنهاد احدی از نمایندگان کارگران در شورای عالی کار طرح و با اجماع تمامی اعضای مصوب گردیده است.
۲- بررسی وضعیت اقتصادی نشاندهنده آن است که با حذف شوکهای تورمزا در سال ۱۴۰۱و رویکردهای جدی دولت در رفع ناترازیهای موجود در بخشهای مختلف اقتصادی با هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق برنامه اصلاح ساختار بودجه، اصلاح نظام بانکی و پرهیز از قیمتگذاری دستوری و همچنین پرداخت مطالبات به جامانده صندوقهای بازنشستگی از دولت قبل، روند کاهش تورم آغاز شده و ادامهدار خواهد بود که نشانههای آن در کاهش قابل توجه تورم ماهانه اردیبهشت سال ۱۴۰۲و کاهش سلطه دلار بر اقتصاد کشور نمایان شده است. گفتنیاست عدد تورم اشاره شده در نامه مذکور غیرواقعی وخلاف آمارهای رسمی است که صرفا" در برخی رسانهها و با هدف شرطی کردن اقتصاد و ایجاد یک تورم القائی منتشر شده است و طراحان آن به دنبال کوچک شدن سفره کارگران میباشند.
۳- دولت به منظور رفع قسمتی از دغدغه اقشار کمدرآمد، بطور موازی از طریق طرحهای دیگری همچون کالابرگ الکترونیکی تلاش خواهد کرد تا بخشی از مشکلات اقتصادی این قشر شریف را کاهش دهد.
۴- با عنایت به مباحث مطروحه در جلسات شورای عالی کار و در پاسخ به درخواست احدی از نمایندگان کارگران موافقت شد در صورت افزایش حقوق کارمندان دولت و به منظور حفظ تناسب پرداختی به کارمندان دولت با کارگران مشمول قانون کار، شورای عالی کار موضوع را بررسی نموده و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه نسبت به بررسی حداقل مزد و دریافتی کارگران مشمول قانون کار اقدام نماید. در نتیجه هیچگونه خلف وعدهای از تصمیمات مندرج در جلسه مزبور صورت نگرفته است.