x
۰۳ / شهريور / ۱۴۰۰ ۱۲:۰۲

کدام یارانه ها در شهریور پرداخت می شوند؟

کدام یارانه ها در شهریور پرداخت می شوند؟

در متن زیر به یارانه هایی که قرار است در شهریور ماه پرداخت شود اشاره شده است.

کد خبر: ۵۵۶۳۳۰
آرین موتور

یارانه جدید یک میلیون تومانی، چه زمان واریز می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از صدا و سیما، سهمیه بنزین خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها، بامداد نخستین روز شهریور ۱۴۰۰، در کارت‌های سوخت شارژ شد؛ اما دولت در شهریور، پرداختی‌های دیگر را نیز به حساب مشمولان واریز می‌کند.

در ششمین ماه سال ۱۴۰۰ مطابق ماه‌های گذشته، ۶۰ لیتر سهمیه بنزین به کارت هوشمند سوخت خودرو‌های شخصی و ۲۵ لیتر بنزین به کارت سوخت موتورسیکلت‌ها با نرخ ۱۵۰۰ تومان واریز شد.

همچنین سهمیه سوخت خودرو‌های عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز شد.

بر این اساس، سهمیه بنزین خودرو‌ها و موتور سیکلت‌ها در ساعت صفر بامداد امروز (اول شهریور ماه) در کارت‌های سوخت شخصی شارژ شد.

یارانه‌های واریزی شهریور کدام هستند؟

در این میان، دولت جدید روند واریز یارانه‌های ماه‌های گذشته را در ماه پیش‌رو ادامه می‌دهد و در شهریور دو یارانه ثابت نقدی و معیشتی بنزین را واریز می‌کند.

یارانه معیشتی بنزین

بر اساس اطلاعیه‌هایی که سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها هر ماه منتشر می‌کند، بیست و دومین مرحله یارانه معیشتی ساعت ۲۴ روز چهارشنبه (۱۰ شهریور) به حساب سرپرستان خانواده‌های واجد شرایط واریز خواهد شد.

مبلغ این یارانه همانند دوره‌های قبل برای خانواده‌های یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده‌های دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده‌های سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده‌های چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان، خانواده‌های پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان است.

یارانه نقدی

صد و بیست و هفتمین مرحله یارانه نقدی نیز در شهریور پرداخت می‌شود.

واریز یارانه نقدی نیز زمان‌بندی مشخصی دارد. این یارانه در ساعت ۲۴ روز شنبه ۲۰ شهریور واریز خواهد شد.

طی سال‌های گذشته مبلغ یارانه نقدی به طور ثابت ۴۵ هزار و ۵۰۰ هزار بوده، اما خانوار‌های مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور، مبلغی بیش از این مقدار را می‌گیرند.

حقوق و وام بازنشستگان

درباره حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی، واریز حقوق‌ها از ۲۰ شهریور آغاز خواهد شد. همچنین بر اساس گفتگوی رییس کانون بازنشستگان استان تهران، دومین نوبت وام هفت میلیون تومانی نیز در شهریور به حساب متقاضیان دریافت این وام واریز می‌شود.

درباره بازنشستگان لشکری و کشوری نیز در پایان شهریور، چهارمین نوبت وام ۱۰ میلیون تومانی به حساب بیش از ۲۰ هزار تن واریز خواهد شد.

یارانه جدید

سید ابراهیم رییسی وعده داده است که یارانه جدید در قالب «کارت رفاهی معیشتی» به پنج دهک اول پرداخت شود. مبلغ این یارانه برای خانوار‌های سه دهک اول ۲۰۰ هزار توامان و برای خانوار‌های دهک چهارم و پنجم ۱۵۰ هزار تومان است.

یارانه جدید ۶۰ میلیون تن / یارانه‌ها بیش از ۳ برابر می‌شوند؟

قرار است یارانه‌ها از چند ماه دیگر افزایش یابند و چند برابر شوند. به نظر می‌رسد ۶۰ میلیون تن، هر دو یارانه نقدی و معیشتی را می‌گیرند و از آذر، یارانه‌ آنها بیش از سه برابر شود.

زمزمه‌های اعطای کارت اعتباری از پنج ماه دیگر شنیده می‌شود. یارانه‌ای که قرار است به پنج دهک اول پرداخت شود.

سید ابراهیم رییسی گفته است که جهت کاهش هزینه خانواده‌ها کارت اعتباری معیشت صادر می‌شود. بر این اساس، به‌ازای هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان و دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهانه قرض‌الحسنه با کارمزد دو درصد تخصیص می‌یابد.

یعنی یک خانواده پنج نفره در دهک‌های اول، دوم و سوم از آذر علاوه بر یارانه نقدی و معیشتی، کارت اعتباری به مبلغ یک میلیون تومان دریافت می‌کند.

این خانواده در آذر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی بنزین، ۲۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه نقدی و یک میلیون تومان کارت اعتباری دریافت می‌کند، در مجموع یک میلیون و ۴۳۲ هزار تومان.

حالا اگر این خانواده در دهک سوم و چهارم باشد، ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی بنزین، ۲۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان و ۷۵۰ هزار تومان کارت اعتباری دریافت می‌کنند.

این پنج دهک در واقع همان ۶۰ میلیون تن هستند که هر دو یارانه معیشتی و نقدی را دریافت می‌کنند. با عملی شدن وعده سید ابراهیم رییسی، یارانه این ۶۰ میلیون تن، بیش از سه برابر می‌شود و از ۴۳۲ هزار تومان به یک میلیون و ۴۳۲ هزار تومان می‌رسد.

همه چیز درباره یک یارانه جدید

با توجه به کمبود بودجه دولت، بسیاری نگران افزایش قیمت سوخت‌ها هستند تا این کمبود تا حدودی جبران شود، اما نمایندگان مجلس، این موضوع را بعید دانستند و خبر از توزیع یارانه انرژی دادند.

توسعه پایدار به برنامه‌های دقیق و مدبرانه نیاز دارد. در سال ۱۳۹۸ قیمت دلار حدود ۱۰ هزار تومان بود که قیمت بنزین معمولی به لیتری سه هزار تومان و بنزین سوپر به ۳۵۰۰ تومان به ازای هر لیتر افزایش یافت و تا به امروز بنزین با همین نرخ بین افراد جامعه توزیع می‌شود.

تاکنون ۲۱ مرحله از پرداخت کمک معیشتی حاصل از افزایش قیمت بنزین می‌گذرد و اکنون حدود ۶۰ میلیون تن با هزینه سالانه ۳۱ هزار میلیاردی از محل یارانه نقدی دریافت می‌کنند.

 در حال حاضر بر اساس آمار منتشر شده از سازمان هدفمندی یارانه‌ها تا پایان خرداد سال جاری تعداد خانواری که مشمول دریافت یارانه‌ها حدود دو میلیون تن افزایش یافته و بر این مبنا و با توجه به حذف بخشی از یارانه‌های انرژی در زمان افزایش قیمت بنزین در سال ۱۳۹۸، مجلس نشینان در صدد آن هستند که طرح توزیع یارانه انرژی را اجرایی کنند و به جای سهمیه بنزین واحد انرژی را به افراد جامعه اختصاص دهند که مشکلات ناشی از سهمیه‌بندی بنزین رفع و رجوع شود.

موسی موسوی، نماینده مجلس اظهار داشت: دولت جدید و مجلس در رابطه با افزایش نرخ بنزین و چند نرخی شدن قیمت آن برنامه‌ای برای چند ماه آینده ندارند و در این خصوص صحبتی در میان نیست. وزیر پیشنهادی نفت نیز درباره نرخ قیمت سوخت‌ها برنامه‌ای به مجلس ارائه نداده و با توجه به این می‌توان نتیجه گرفت که دولت سیزدهم جهت جبران بودجه بنزین و سایر سوخت‌ها را مورد استفاده قرار نخواهد داد و به دنبال تغییر شرایط موجود نیست.

او افزود: مجلس درباره سهمیه‌بندی بنزین یک سری خودرو برنامه‌هایی را در دستور کار دارد که اکنون در حال بررسی و رسیدگی است، در واقع قانون بنزین مورد تجدید نظر بوده که سهمیه‌بندی به فرد تعلق گیرد نه خودرو.

موسوی، گفت: در این طرح، دو موضوع مدن ظر است که در وهله اول واحد انرژی تحت عنوان بان مطرح بوده به طوری که به افراد جامعه به جای سهمیه انرژی، واحد انرژی تعلق گیرد و طرح دوم اختصاص انرژی به افراد و کد ملی صورت گیرد. هر دو طرح در مجلس در حال بررسی است. در واقع دو موضوع جهت اصلاح موضوع سهمیه‌بندی طرح شده، اما هنوز به دلیل سایر مسائل جاری مانند انتخاب وزرای پیشنهادی موضوع بنزین به تعویق افتاده تا در زمان بهتری مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد.

این نماینده مجلس در پایان تصریح کرد: با توجه به این‌که تغییر قیمت بنزین در سال ۱۳۹۸ اتفاق افتاد، اکنون بحث افزایش قیمت مطرح نیست، بلکه موضوع توزیع یارانه انرژی مورد توجه است و برنامه اول دولت پرداختن به این مبحث است و درباره تصمیم‌های آینده دولت جدید در خصوص تغییر قیمت بنزین نمی‌توان پیش‌بینی کرد.

نخستین یارانه نقدی دولت جدید واریز شد. مبلغ یارانه واریزی همان ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی بود که از سال ۸۹ تاکنون به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود؛ اما با توجه به وعده افزایش یارانه‌ها در دولت جدید، یارانه شهریور چقدر است و آیا قرار است تغییر کند؟

حذف برخی از دهک‌های درآمدی از فهرست یارانه‌بگیران، مدت‌هاست که مطرح است، اما موضوع افزایش یارانه نقدی حداقل در دولت روحانی راه به جایی نبرد؛ حال با روی کار آمدن دولت رییسی، این سؤال پیش آمده است که آیا یارانه نقدی افزایش می‌یابد؟

بر اساس آن‌چه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ آمده است، خبری از افزایش یارانه نقدی نیست و دولت، اعتبار جدیدی برای افزایش یارانه‌ها در نظر نگرفته است؛ اما ترکیب گروه اقتصادی دولت رییسی و وعده‌های انتخاباتی او این گمانه را ایجاد کرده است که یارانه‌ها افزایش می‌یابد.

در زمان مبارزات انتخاباتی، سید ابراهیم رییسی، شش وعده معیشتی به خانوار‌ها داد که دو وعده آن مربوط به پرداخت کارت اعتباری معیشتی ۱۰۰ و ۲۰۰ هزار تومانی بود.

سید ابراهیم رییسی وعده داده بود در صورتی که رییس جمهور شود، به خانوار‌های دهک اول، دوم و سوم کارت اعتباری معیشتی ۲۰۰ هزار تومانی بدهد و به خانوار‌های دهک چهارم و پنجم، کارت معیشت ۱۰۰ هزار تومانی.

او همان زمان گفت که این وعده به محض روی کار آمدن دولت او محقق نمی‌شود و احتمالا مشمولان از آذر باید منتظر اجرای این طرح و دریافت یارانه جدید باشند. پس بر این اساس باید گفت که مبلغ یارانه شهریور تغییری نخواهد کرد و به روال قبل است.

ترکیب گروه اقتصادی کابینه رییسی نیز به‌گونه‌ای است که احتمال می‌رود افزایش یارانه‌ها در این دولت کلید بخورد.

حجت‌الله عبدالملکی که به‌عنوان وزیر کار دولت رییسی معرفی شده، طرفدار افزایش یارانه‌ها است. او سال ۹۶ موضوع افزایش یارانه نقدی را مطرح کرد و گفت: «قابلیت سه برابر شدن یارانه‌ها برای سه دهک اول وجود دارد.»

چنان‌چه او بتواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد، یکی از برنامه‌های او افزایش یارانه نقدی است. البته اگر بودجه دولت اجازه دهد.

مسعود میرکاظمی نیز گزینه دیگر طرفدار افزایش یارانه‌ها است. میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه دولت رییسی است. فردی که تخصیص اعتبار یارانه و تعیین بودجه در سازمان تحت نظر او انجام می‌شود. او نیز از همان زمان اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، این اقدام را کار بزرگی خوانده بود.

مجموع این عوامل نشان می‌دهند که افزایش یارانه نقدی در دولت رییسی وجود خواهد داشت، اما نه از ماه آینده. بر این اساس، یارانه‌بگیران احتمالا در چند ماه باقیمانده باید منتظر دریافت یارانه‌ای معادل ماه‌های قبل باشند؛ اما پس از آن ممکن است مبلغ یارانه‌ها افزایش پیدا کند.

اعطای کارت اعتباری رفاهی و پرداخت یارانه جدید در سال‌های اخیر از سوی یک وزارتخانه و یک سازمان انجام شده است.

وزارت تعاون، کار و رفاه احتماعی با همکاری چند وزارتخانه دیگر، مسئولیت شناسایی مشمولان را بر عهده دارد. سازمان برنامه و بودجه نیز موضوع تخصیص بودجه را انجام می‌دهد و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها وظیفه پرداخت آن را بر عهده دارد.

دولت رییسی، نخستین یارانه‌ای که بر عهده داشت، واریز کرد و ۷۸ میلیون تن، یارانه مرداد خود را گرفتند.

خبر خوش برای یارانه‌بگیران

بانک مرکزی در راستای حمایت از معیشت و افزایش قدرت خرید اقشار مختلف جامعه و همچنین بهبود فرایند تأمین مالی زنجیره تولید، نسبت به ابلاغ شیوه‌نامه اعطای کارت رفاهی و تأمین مالی زنجیره تولید به پنج بانک «ملی ایران»، «ملت»، «صادرات ایران»، «تجارت» و «رفاه کارگران» با سهمیه هر بانک حداقل دویست هزار فقره کارت و سقف فردی هر متقاضی هفتاد میلیون ریال اقدام کرده است.

بر اساس این شیوه‌نامه، همه اشخاص حقیقی از جمله دارندگان سهام عدالت که تاکنون هیچ میزانی از سهام خود را نفروخته‌اند و همچنین کلیه سرپرستان خانوار که حداقل یکی از یارانه‌های نقدی یا معیشتی را دریافت می‌کنند، امکان استفاده از این کارت‌ها را دارند. مهلت بازپرداخت اعتبار اعطایی به تشخیص مؤسسه اعتباری، حداکثر ۱۸ ماه است.

بانک مرکزی اعلام کرده است که در راستای اجرای تصمیمات جلسه دویست و بیست و یکم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و نامه معاون اقتصادی رییس جمهوری درباره «اعطای کارت رفاهی و تأمین مالی زنجیره تولید»، بانک‌های عامل بر اساس شیوه‌نامه تعیینی، نسبت به اجرای این طرح اقدام کنند.

همچنین، بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا و اطلاع‌رسانی‌های قبلی انجام شده، این ماه دوازدهمین قسط از اقساط تسهیلات قرض‌الحسنه یک میلیون تومانی مرحله نخست وام کرونا از یارانه سرپرستان خانواری که تسهیلات را دریافت کرده‌اند، کسر خواهد شد.

خبر خوش از پرداخت یارانه جدید

بابک دین‌پرست، معاون وزیر کشور، با اعلام اقدامات سازمان برنامه و بودجه در اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا، به موضوع بند (۳) مصوبات جلسه ۶۴ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ با عنوان اجازه به خزانه جهت پرداخت منابع مورد نیاز مربوط به تبعات کرونا از ردیف دیگر اشاره کرد و گفت:

 «بر اساس این مصوبه با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و تبعات اقتصادی ناشی از آن و لزوم افزایش برخی از هزینه‌ها به‌ویژه تقویت تأمین اجتماعی، به سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده می‌شود که مازاد منابع وصولی ردیف درآمدی ۳۱۰۵۰۲، نسبت به رقم پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور را بدون رعایت ماده ۲۹ قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب ماده ۳۰ قانون برنامه و بودجه کشور در سقف بودجه عمومی، در موارد مربوط به تبعات کرونا و تصمیمات ستاد ملی کرونا تخصیص دهد و پرداخت کند.»

او تأکید کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای این مصوبه و جهت تأمین کسری اعتبار صندوق بازنشستگی کشوری، مبلغ ۱۴۴۸۸ میلیارد تومان و صندوق بازنشستگی لشکری، مبلغ ۷۱۵۲ میلیارد تومان، به اعتبار مصوب سال ۱۳۹۹ این صندوق‌ها اضافه کرده است.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x