کدام عوامل اقتصاد کلان در سال ۲۰۲۳ بر بازار رمزارز تاثیر می گذارد؟
سال ۲۰۲۲ سال سختی برای دارایی های دیجیتال بود و با استقبال جهان از سال ۲۰۲۳، پس زمینه اقتصاد کلان همچنان نامشخص است. همچنان رویدادهای اقتصاد کلان در سال ۲۰۲۳ به عنوان اثر گذارترین عامل بر بازار رمزارز شناخته می شود. این مقاله نگاهی به سه رویداد بزرگ اقتصاد کلان در سال ۲۰۲۳ دارد.
اقتصاد آنلاین - حسین عسکری؛ سال جدید آغاز شده است و ۱۲ ماه آینده مطمئناً از نظر اقتصاد جهانی غم انگیز به نظر می رسد. در سال ۲۰۲۲، دارایی هایی مانند فلزات گرانبها، سهام و ارزهای دیجیتال تحت تأثیر رویدادهای کلان اقتصادی قرار گرفتند که منجر به نوسان قیمت این دارایی ها شد.
اقتصاد کلان، شاخه ای از علم اقتصاد است که رفتار یک اقتصاد را به عنوان یک کل مطالعه می کند و هر رویدادی را که به طور قابل توجهی بر اقتصاد کلی یک کشور یا منطقه تأثیر می گذارد، یک رویداد کلان اقتصادی می داند.
در زیر نگاهی به سه رویداد مختلف است که میتوانند بر اقتصاد جهانی و قیمت سهام، فلزات گرانبها و داراییهای کریپتو تأثیر بگذارند.
جنگ اوکراین و روسیه
جنگ اوکراین و روسیه یک رویداد کلان اقتصادی است که میتواند بر اقتصاد جهانی و داراییهای مالی در سال ۲۰۲۳ تأثیر بگذارد.
پس از اینکه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در شب سال جدید خطاب به ملت این کشور سخنانی را ارائه کرد، مردم بر این باورند که جنگ به صلاحدید او ادامه خواهد یافت.
پوتین بر خلاف گذشته بهجای ظاهر سنتیاش در کاخ کرملین، توسط تعدادی سرباز و زنان روسی که لباسهای خستهکننده ارتش به تن داشتند، احاطه شده بود.
این سخنرانی نشان میدهد که پوتین به جنگ در اروپا ادامه خواهد داد. علیرغم اقدامات غرب برای متوقف کردن روسیه با اعمال تحریمهای مالی قابل توجه بر این کشور، مانند سال ۲۰۲۲، جنگ جاری در اروپا بر داراییهای مالی در سال ۲۰۲۳ تأثیر خواهد گذاشت، زیرا جنگ و تحریمها باعث افزایش سرسامآور قیمتهای انرژی و گسستن زنجیره تأمین شده است.
کووید۱۹ در چین
سهام، داراییهای دیجیتال و فلزات گرانبها بیش از سه سال است که با اثرات اقتصاد کلان کووید۱۹ دست و پنجه نرم میکنند. طبق گزارشهای متعدد، ظاهراً کووید۱۹ در چین موج میزند و دولت انتشار تعداد موارد کووید۱۹ را متوقف کرده است.
کووید در چین سرمایه گذاران جهانی را در سال ۲۰۲۲ نگران کرده بود و این موضوع در سال ۲۰۲۳ هم ادامه دارد.
سرمایه گذاران جهانی همچنان نگران کووید ۱۹ خواهند بود زیرا این بیماری همه گیر باعث شده زنجیره های تامین در سراسر جهان متوقف شوند.
کووید بر قیمت کریپتو قبلا تاثیر گذاشته است همان طور که در "پنجشنبه سیاه" در مارس ۲۰۲۰ بیت کوین (BTC) پس از اعلام همه گیری کرونا توسط سازمان جهانی بهداشت سازمان ملل متحد (WHO)، به زیر منطقه ۴۰۰۰ دلار سقوط کرد.
افزایش نرخ بهره بانک مرکزی و فدرال رزرو
پس از سرکوب نرخهای بانکی قبل از همهگیری کووید۱۹ و در طول آن در سال ۲۰۲۰، بانکهای مرکزی مانند فدرال رزرو ایالات متحده نرخهای بهره را بسیار افزایش دادهاند.
هر زمان که فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش داد، باعث نوسانات گسترده در بازارهای فلزات گرانبها، سهام و کریپتو شد.
افزایش نرخ بهره جزو رویدادهای کلان اقتصادی است که توانسته اند نرخ های وام دهی جهان را به شدت متزلزل کنند.
به عنوان مثال، نرخ بهره ثابت ۳۰ ساله وام مسکن امروز در ایالات متحده ۷.۹٪ است. این نرخ بسیار بالاتر از نرخ بهره ثابت ۳۰ ساله ۳.۸۱۵ درصدی وام مسکن در ایالات متحده در ژانویه ۲۰۲۲ است.
افزایش یا کاهش نرخ وجوه فدرال یکی از رویدادهای کلان اقتصادی است که به نظر می رسد همیشه باعث نوسانات بازار می شود.