x
۲۹ / ارديبهشت / ۱۴۰۰ ۰۹:۲۲

تحلیلی بر آینده بیت کوین ؛ وقتی ایلان ماسک پشت بیت کوین را خالی کرد!

تحلیلی بر آینده بیت کوین ؛ وقتی ایلان ماسک پشت بیت کوین را خالی کرد!

ایلان ماسک به عنوان یک حامی بزرگ بیت کوین، از حمایت آن دست کشید. اما آیا این اقدام موسس و مدیرعامل شرکت تسلاموتورز بر آینده بازار بیت کوین تاثیر می‌گذارد؟

کد خبر: ۵۲۹۰۲۵
آرین موتور

بامداد پنج‌شنبه 23 اردیبهشت ماه بود که ایلان ماسک، بنیان‌گذار تسلا، با انتشار یک توئیت شوک بزرگی به بیت کوین و حتی دیگر رمز ارزها وارد کرد. وی در این توییت اظهار داشت که پذیرش رمز ارز BTC به ‌عنوان یک روش پرداختی برای فروش خودروهای تسلا متوقف شده است. این در حالی بود که فقط چند ماه از آغاز پذیرش پادشاه ارزهای دیجیتال توسط کمپانی خودروسازی Tesla می‌گذرد.

بلافاصله پس از اعلام توقف پذیرش بیت کوین توسط تسلا، پادشاه رمز ارزها سقوط سنگینی را تجربه کرد برترین رمز ارز بازار، حدود 9 هزار دلار از ارزش خود را طی حدود دو ساعت از دست داد. همزمان، بیت کوین سایر ارزهای دیجیتال را نیز با خود به پایین کشاند و مجموع این اتفاقات منجر به خروج حدود 300 میلیارد دلار سرمایه از بازار رمز ارزها شد. اما ایلان ماسک همچنان دست بردار نیست!

او در روز 26 اردیبهشت ماه باز هم توئیت‌هایی علیه بیت کوین منتشر و به مخالف با آن پرداخت. نتیجه این بود که بیت کوین تا مرز 42 هزار دلار سقوط کرد و مارکت کپ بازار کریپتوکارنسی به زیر 2 تریلیون دلار رسید! این اقدام از سوی تسلا و ایلان ماسک سبب شد تا بسیاری از کاربران حوزه ارزهای دیجیتال، وی را متهم به خالی کردن پشت بیت کوین کنند. برخی دیگر نیز فراتر رفته و دومین  فرد ثروتمند دنیا را به نوسان‌گیری در بازار ارزهای دیجیتال متهم می‌کنند. نمی‌توان تاثیر دومین فرد ثروتمند کره زمین بر آینده بازار ارز دیجیتال که هنوز از نوسانات شدیدی رنج می‌برد را کتمان کرد. اما آیا این اتفاق به معنی اتمام هیجانات پیرامون رمز ارزها و روند صعودی قیمت بیت کوین است؟

آینده بازار بیت کوین بدون تسلا چگونه رقم خواهد خورد؟

برای مدتی قیمت بیت کوین بین 42 الی 44 هزار دلار در نوسان بود،‌ اما اعلام خبر خرید 1.5 میلیارد دلار بیت کوین توسط تسلا به این رمز ارز برای جهش دوباره قدرت کافی داد. مدتی بعد امکان خرید خودروهای تسلا با بیت کوین میسر شد. دست به دست دادن این دو اتفاق سبب شد روند صعودی BTC باز هم ادامه پیدا کند و تا مرز 64 هزار دلار برود. می‌بینیم همانند زمان حمایت، کنار کشیدن تسلا نیز روی قیمت آن تاثیر شدیدی داشته است.

تسلا پذیرش بیت کوین به عنوان یک روش پرداختی را به دلیل مصرف برق بالای شبکه این رمز ارز متوقف کرده است. ایلان ماسک مدعی است فقط روش پرداخت با BTC در وب سایت تسلا متوقف شده و یک میلیارد دارایی رمز ارزی شرکت هنوز دست نخورده است، اما بسیاری درباره صحت این ادعا شک دارند؛ ممکن است مدیر عامل تسلاموتورز، دارایی بیت کوین خود را در اوج فروخته باشد. با در نظر گرفتن ریزش شدید قیمت BTC طی چند روز اخیر این فرضیه دور از انتظار نیست! آقای ماسک در ادامه صحبت‌های ادعا کرد با مهاجرت ماینرهای بیت کوین به سمت انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، مجددا روند پذیرش این ارز دیجیتال توسط Tesla از سر گرفته خواهد شد.

از سوی دیگر، ایلان ماسک مدعی شده که در حال بررسی امکان پذیرش رمز ارزهایی است که مصرف برق آن‌ها کمتر از 1 درصد بیت کوین باشد. بنابراین احتمال دارد که در آینده نزدیک، پذیرش ارزهای دیجیتال کم مصرف و بهینه‌ای همچون کاردانو، دوج کوین، استلار و نانو توسط تسلا، جامعه کاربران حوزه رمز ارزها را شگفت زده کند. شاید آینده بازار بیت کوین بدون حمایت ایلان ماسک را تاریک تصور کنید، اما سخت در اشتباه هستید!

صرف نظر از اینکه هدف ایلان ماسک از این اقدام چه بود و در آینده، شرکت تسلاموتورز چه سیاست‌هایی را پیرامون رمز ارزها اتخاذ خواهد کرد، باید به این نکته توجه کرد که بازار ارزهای دیجیتال، اتفاقاتی به مراتب ناخوشایندتر از آنچه که این چند روز شاهد آن بودیم را در عمر کوتاه 11 ساله خود تجربه کرده است. با این حال، بیت کوین همواره به مسیر رشد و شکوفایی خود در بلندمدت ادامه داده و قله‌های موفقیت را یکی پس از دیگری درنوردیده است.

این اولین ضربه سنگین یک شرکت به بیت کوین نیست!

شاید کاربران جدید بازار رمز ارزها، اطلاعی در مورد ماجرای صرافی مت‌گوکس (Mt.Gox) نداشته باشند. مت‌گوکس، یکی از اولین صرافی‌های بیت کوین بود که در سال 2010 راه‌اندازی شد و سه سال بعد یعنی در سال 2013، توانست 70 درصد از حجم معاملات رمز ارز BTC در سطح جهان را میزبانی کند. با این حال، بخت با این صرافی یار نبود و هک آن، منجر به ورشکستگی‌اش شد. هک و ورشکستگی مت‌گوکس باعث شد تا قیمت هر واحد بیت کوین که تا قبل از آن، در حوالی 1000 دلار قرار داشت، به یک‌باره به زیر 200 دلار برسد! بدون شک در آن برهه زمانی، بسیاری از معامله‌گران، کار بیت کوین را تمام شده می‌دانستند و خوشبین‌ترین فرد هم فکر نمی‌کرد که با وجود این سقوط سنگین، چند سال بعد قیمت هر واحد بیت کوین به نزدیکی 60 هزار دلار برسد.

مشابه با آنچه که در مورد قیمت بیت کوین و هک صرافی مت‌گوکس رخ داد، تا به حال چند بار اتفاق افتاده است، اما هر بار بیت کوین قدرتمندتر از گذشته، به مسیر شکوفایی خود ادامه داده است. حتی گاهی اتفاقات مثبت هم باعث شده تا قیمت رمز ارز BTC وارد روند نزولی شود. به عنوان مثال، بهتر است بدانید که روند صعودی سال‌های 2016 و 2017 که در آن قیمت بیت کوین از هزار دلار به 20 هزار دلار رسید، دقیقا در روزی که بورس کالای شیکاگو (CME) به عنوان بزرگ‌ترین بازار معاملات ابزار مشتقه در دنیا، معاملات اوراق قرارداد آتی یا فیوچرز (Futures) رمز ارز BTC را آغاز کرد، متوقف شد!

مجموع این‌ها نشان می‌دهد که علی‌رغم تاثیرپذیری بیت کوین از اتفاقات پیرامون خود در کوتاه مدت، از دید کلان، پادشاه ارزهای دیجیتال به مسیر پیشرفت خود طی این چند سال ادامه داده است. شاید این مسئله، نشات گرفته از ذات "غیر متمرکز" Bitcoin و سایر ارزهای دیجیتال باشد. غیر متمرکز بودن (Decentralization) به زبان ساده، به این معناست که نباید قدرت در اختیار یک یا چند نهاد متمرکز باشد و تمام افراد آن جامعه، باید از قدرت یکسانی برخوردار باشند. در چنین شرایطی، بدیهی است که اتفاقات مرتبط با پیرامون آن جامعه نظیر تصمیم‌های یک فرد مانند ایلان ماسک و یا سیاست‌های تسلا، در بلند مدت نباید اختلالی در روند شکوفایی بیت کوین ایجاد کنند؛ بیت کوین به دست ایلان مایک ایجاد نشده تا بلکه به دست وی هم نابود شود!

امید است که روزی با بزرگ‌تر شدن بازار و افزایش سواد و بهبود فرهنگ تمرکززدایی، تاثیرپذیری بازار ارزهای دیجیتال از اتفاقاتی همانند آنچه که در این نوشته ذکر شد، به صفر برسد. بدون شک در آینده، توقف پذیرش رمز ارز BTC توسط تسلا، همچون سایر اتفاقات ناگوار دیگر، در دل تاریخ این رمز ارز غرق خواهد شد و شاید کمتر کسی از سقوط اخیر قیمت بیت کوین در آینده چیزی به یاد داشته باشد.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x