پیش بینی قیمت دلار برای نیمه تیر ماه / دلار به پیچ حساس رسید
امروز بازار ارز برخلاف روز گذشته صرفا در پی عقبنشینی برخی خریداران مسیر نزولی پیش گرفته و دلار از ۲۵۴۰۰ به ۲۵۱۰۰تومان در بازار نقدی و به ۲۴۹۵۰تومان در معاملات پشتخطی کاهش یافته است؛ حالا بازار در پیچ حساسی قرار دارد چراکه در صورت تداوم بیمیلی خریداران و افت قیمت دلار تا سطح ۲۴۸۰۰تومان، احتمال ادامه روند کاهشی تقویت خواهد شد.
اقتصاد آنلاین - فاطمه اکبرخانی؛ برجام همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد و زمان برگزاری دور هفتم مذاکرات اعلام نشده است و در این میان حتی خبرهایی از احتمال به پایان رسیدن مذاکرات شنیده میشود اما از آنجا که این موضوع به صورت رسمی اعلام نشده و کماکان برخی مسئولان به آینده این موضوع خوشبین هستند، بنابراین هنوز کورسوی امیدی به توافق وجود دارد.
این وضعیت بلاتکلیف در کنار انتشار اخبار منفی پیرامون برجام، باعث شد طی هفته گذشته انتظارات تورمی و حجم خریدها افزایش یابد و در نتیجه قیمت دلار به سرعت از کانال ۲۴هزار تومان عبور و تا روز گذشته به ۲۵۴۰۰تومان صعود کند؛ اما باوجود اینکه هنوز نشانه مثبتی از برجام دیده نشده امروز روند بازار ارز در نتیجه عقبنشینی تعدادی از خریداران وارد مدار نزولی شد و دلار نقدی به ۲۵۱۰۰ و فردایی به ۲۴۹۵۰تومان رسید.
حالا در شرایط بیخبری از برجام، دلار صرفا تحت تاثیر تحرکات معاملهگران به پیچ حساسی رسیده که اگر قادر به عبور از آن نباشد مجددا به مسیر صعودی بازخواهد گشت؛ به گفته معاملهگران فنی بازار ارز چنانچه امروز خریداران موفق به بالا بردن نرخ ارز به واسطه افزایش خرید نشوند، دلار به محدوده ۲۴۸۰۰تومان بازمیگردد که در صورت تثبیت این سطح احتمال ادامه روند نزولی تقویت خواهد شد.
اما درصورتی که تداوم انتظارات افزایشی مانع از خروج خریداران شود، صعود دلار تا ۲۵۵۰۰تومان چندان بعید نیست؛ ضمن اینکه معاملهگران بزرگ به دلیل همان روزنه امید به برجام و احتمال توافق هنوز وارد بازار نشدهاند و نوسانات اخیر صرفا نتیجه معاملات خرد بوده است که با تداوم شرایط فعلی و بسته شدن این روزنه باید منتظر ورود معاملهگران بزرگ و تشدید نوسان قیمت دلار بود.
در این میان دو روز پیش بانک مرکزی با ارائه گزارشی به معرفی متغیرهای بنیادین و اثرگذار در بازار ارز پرداخته است؛ طبق تحلیلهای این بانک، عملکرد مثبت رشد اقتصادی در سال۹۹ و پیشبینی وضعیت مطلوب در سال۱۴۰۰، بهبود وضعیت تجارت در دو ماه نخست سال و وجود چشم انداز مثبت نسبت به مذاکرات برجام تایید می کند که نوسانات خارج از دامنه نرخ ارز زودگذر بوده و بازار ارز به مسیر تعادلی بازخواهد گشت.
از نگاه بانکمرکزی، نوسانات کوتاه مدت نرخ ارز طی سالهای اخیر در کوتاهمدت متاثر از تغییر انتظارات نسبت به تحولات بخش خارجی اقتصاد کشور در افق آینده بوده به نحوی که در این خصوص اخبار مرتبط با برجام در هدایت مسیر حرکتی نرخ ارز موثر بوده است.
با این حساب باید همچنان منتظر ماند و دید که دلار در راستای پیشبینی و تحلیلهای متولی خود یعنی بانکمرکزی به سمت تعادل پیش خواهد رفت و یا اخبار سیاسی و انتظارات تورمی، بازار ارز را به مسیر انحرافی خواهد کشاند.