x
۲۸ / خرداد / ۱۴۰۰ ۰۷:۰۶
در معاملات جهانی صورت گرفت؛

ادامه صعود پرقدرت دلار مقابل ارزهای دیگر

ادامه صعود پرقدرت دلار مقابل ارزهای دیگر

ارزش دلار در مقابل ارزهای دیگر بار دیگر افزایش یافت.

کد خبر: ۵۳۷۲۲۴
آرین موتور

به گزارش رویترز، وضعیت کرونا در کشورهای اروپایی نسبت به هفته های قبل شکننده تر به نظر می رسد. آمارهای منتشرشده از طرف موسسه کخ در آلمان نشان می دهد که میزان مبتلایان به گونه جهش یافته هندی ویروس کرونا در این کشور بار دیگر در مسیر صعودی قرار گرفته است. در انگلیس نیز با وجود واکسیناسیون بخش قابل توجهی از جمعیت از این کشور و بازگشایی نسبی بسیای از اماکن عمومی، روند مشابهی در بیشتر شدن ابتلا به گونه هندی به چشم می خورد تا جایی که شمار مبتلایان روزانه به بالاترین سطح خود از ماه فوریه رسیده است. 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، مقامات بانک مرکزی آمریکا با توجه به نگرانی‌های ایجاد شده در خصوص نرخ تورم تصمیم گرفته‌اند تا زودتر از موعد مقرر به سیاست‌های محرک خود خاتمه دهند. منابع خبری اطلاع داده‌اند که اکثریت ۱۱ عضو هیات مدیره فدرال رزرو خواهان افزایش نرخ بهره آن هم برای چند بار تا سال ۲۰۲۳ شده اند. نرخ بهره آمریکا در حال حاضر در حدود صفر تا ۰.۲۵ درصدی قرار دارد که کمترین سطح تاریخی خود است. از طرف دیگر نیز جروم پاول- رییس بانک مرکزی آمریکا- نسبت به گذرا بودن نرخ تورم بالای فعلی اطمینان داده است.

بحث بر سر زمان مناسب پایان دادن به رویکرد انبساطی بانک های مرکزی بیش از پیش بالا گرفته است. کریستین لاگارد- رییس بانک مرکزی اروپا- با بیان اینکه اقتصاد منطقه یورو در نقطه عطف خود قرار گرفته، نسبت به رسیدن رشد پایدار ابراز تردید کرده و گفته است: فکر نمیکنم هنوز به زمان مناسب پایان دادن به برنامه خرید اوراق قرضه رسیده باشیم. چشم انداز اقتصادی ما متغیر است اما آمادگی لازم را برای مواجهه با هر سناریو داریم و سیاست آتی خود را انعطاف پذیر تنظیم کرده ایم.  

اختلاف در میزان واکسیناسیون عمومی کشورها به حدی قابل توجه است که با وجود روند خوب واکسیناسیون در کشورهای پیشرفته، معامله گران هنوز مجبورند ریسک کرونا را به دلیل عقب ماندن دیگر کشورها از برنامه ریزی خود، در محاسبات ریسک مدنظر قرار دهند. کریستالینا جیورجیوا- رییس صندوق بین المللی پول- با هشدار نسبت به وضعیت کنونی گفته است تا زمانی که حتی یک کشور از طرح واکسیناسیون عقب بماند، امکان ایجاد جهش های دوباره در ویروس کرونا و پیدایش یک موج همه گیری جدید در جهان که نسبت به واکسن های موجود مقاوم باشد وجود دارد.  

با وجود گذشت بیش از سه سال از رای شهروندان انگلیسی به خروج از اتحادیه اروپا و حصول توافق بین لندن و بروکسل بر سر چگونگی روابط در آینده، اختلاف نظر بین دو طرف به ویژه در خصوص ایرلند به میزان قابل توجهی باقی مانده اند. ایرلند شمالی جز خاک انگلیس و ایرلند جنوبی جزو اتحادیه اروپا هستند اما هنوز اجرای توافقات گمرکی و تجاری در مرز این دو ناحیه محقق نشده است. با توجه به احتمال کشیده شدن درگیری طرفین به روابط بانکی، این مساله می تواند فشار روی ارزهای اروپایی را بیشتر کند.

عجله ای برای تغییر سیاست های حمایتی فعلی در بین مقامات اروپایی دیده نمی شود و این مساله ممکن است در روزهای آتی فشار بر روی ارز واحد اروپایی را افزایش دهد، مساله ای که به نفع صعود دلار و از دست رفتن کانال های فعلی یورو خواهد شد. کلاس نات- از مدیران بانک مرکزی اروپا- در مصاحبه‌ای گفته است با توجه به محدودیت‌ها در سیاست‌گذاری پولی، لازم است تا سیاست‌های گذاری های مالی برای سال های پیش رو از انعطاف پذیری لازم برخوردار باشند.  

با بهبود وضعیت استخدام ها، در نخستین هفته از ماه ژوئن شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با کاهش ۱۶ هزارنفری به ۳۷۶ هزار  نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بهتر شدن وضعیت، حداقل در بازار کار امیدوار کرده است. این کاهش در حالی ثبت شد که انتظار می رود روند متقاضیان صعودی باشد و به ۴۰۰ هزار نفر برسد. بیشترین کاهش در شمار متقاضیان در ایالت های نیویورک، میشیگان، ورمونت و فلوریدا به ثبت رسیده است. از طرف دیگر اما در جورجیا، واشنگتن و ایلینوی روند صعودی حفظ شده است. 

فشار تورمی ناشی از احیای سریع تقاضا به طور واضحی در اقتصادهای بزرگ رو به افزایش است. نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به می به مثبت ۱.۳ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۴ درصد بیشتر از  تورم ماه قبل و  ۰.۲ درصد بیشتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم بخش حمل و نقل قرار گرفته است. این بالاترین تورم ثبت شده ۱۰ ماه اخیر در چین بوده است. در بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکا هم شرایط مشابهی برقرار است و تورم، رو به جلو حرکت می کند.  

مرکز آمار اتحادیه اروپا اعلام کرد در سه ماه نخست امسال متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب منفی ۰.۳ درصد و منفی ۰.۲ درصد بوده است که این رشد در مقایسه با متوسط رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو ۰.۳ درصد و در سطح اتحادیه اروپا ۰.۱ درصد کاهش پیدا کرده است.  هم چنین رشد اقتصادی در دوازده ماه منتهی به مارس در سطح منطقه یورو به طور متوسط منفی ۱.۳ درصد ودر سطح اتحادیه اروپا به طور متوسط منفی ۱.۲ درصد بوده است.

روزهای خوب یوان در برابر اسکناس سبز به لطف تقویت دنباله دار ذخایر ارزی چین ادامه دارد. جدیدترین آمارها نشان می دهد میزان ذخایر ارزی این کشور در ماه می به روند صعودی خود ادامه داده است؛ حتی در زمانی که بانک مرکزی چین در هفته های اخیر دست به تزریق گسترده نقدینگی به بازار زده است.  آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۲۳.۶۲ میلیارد دلار افزایش نسبت به ماه قبل به سه تریلیون و ۲۲ میلیارد دلار رسیده است.

تاکنون بیش از ۱۷۷ میلیون و ۹۶۴ هزار و ۲۶۵ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۸۵۱ هزار و ۷۱۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱۶ هزار و ۱۷۴ نفر، برزیل با ۴۹۳ هزار و ۸۳۷ نفر، هند با ۳۸۲ هزار و ۷۸۵ نفر، مکزیک با ۲۳۰ هزار و ۶۲۴ نفر و پرو با ۱۸۹ هزار و ۵۲۲ نفر بوده است.

فیلیپ وی- استراتژیست ارشد ارزی در بانک دی بی اس - گفت: مساله مهم پیش روی بازار ارز این است که بانک های مرکزی به ویژه فدرال رزرو تا چه زمانی می خواهند به رویه فعلی ادامه دهند. آن طور که از برخی گمانه زنی ها می توانیم برداشت کنیم این است که به زودی شاهد تغییر ریل سیاست گذاری خواهیم بود. ژانت یلن- وزیر خزانه داری آمریکا- هم تلویحا از افزایش نرخ بهره حمایت کرده چرا که معتقد است این کار به تقویت رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.  

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۸۴ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۹۷۷ واحد بسته شد.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۸ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۱.۴۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۹۰ دلار مبادله شد. یورو ۱.۰۲ درصد پایین رفت و با رفتن به کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۹ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۲ درصد افزایش به ۱۱۰.۲۴۳ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۲۵ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۴۹ یوان چین اعلام شد.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x