x
۳۰ / مرداد / ۱۴۰۱ ۱۸:۴۲
دو راهی برجامی بورس؛

پیش بینی بورس دوشنبه ۳۱ مرداد؛ اصلاح شاخص کل تا کجا ادامه دارد؟

پیش بینی بورس دوشنبه ۳۱ مرداد؛ اصلاح شاخص کل تا کجا ادامه دارد؟

بازار روز یکشنبه با افت حدود ۹ هزار واحدی شاخص کل همراه شد و تا سطح یک میلیون و ۴۲۹ هزار واحد کاهش یافت تا در دو روز ابتدای هفته شاهد کاهش حدود ۱.۵ درصدی شاخص کل باشیم؛ فولاد با ۱،۹۶۴ واحد، فارس با ۱،۲۹۶ واحد و کچاد با ۱،۰۳۹ بیش‌ترین تاثیر منفی را بر نزول شاخص کل داشتند. شاخص هم وزن هم با کاهش ۸۸۶ واحدی همراه شد و تا میانه کانال ۳۹۶ واحدی عقب نشینی کرد. با توجه به شرایط این روزهای کشور که برجام حرف اول را می‌زند،‌ برای آنکه بتوانیم تحلیل درست‌تری از بازار داشته باشیم، بهتر است شاخص کل و شاخص هم وزن را جداگانه نگاه کنیم.

کد خبر: ۶۶۲۱۸۸
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین؛ با توجه اینکه شاخص کل بیش‌تر تحت تاثیر نمادهای کامودیتی محور است و اخبار برجامی و روند بازارهای کامودیتی بر وقف مراد این نمادها نیست، به نظر می رسد که در شرایط کنونی ادامه اصلاح شاخص کل با محوریت نمادهای کامودیتی محتمل ترین سناریو باشد.

 در نقطه مقابل شاخص کل در محدوده حمایتی داینامیک قوی قرار دارد. نگاهی به چارت هفتگی نشان می‌دهد که شاخص کل به میانگین متحرک ۵۰ دوره‌ای واکنش نشان داده است و تا زمانی که میانگین متحرک ۲۵ دوره‌ای به زیر سطح میانگین متحرک ۵۰ دوره نیاید،‌ محدوده یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحدی (میانگین متحرک ۷۵ روزه) حمایت بسیار معتبری است. بنابراین به نظر می رسد که در شرایط کنونی و با شرطی که گفته شد، حتی با احیای برجام، اصلاح شدید شاخص فعلاً دور از انتظار است. البته این سناریو در صورتی است که پرونده احیای برجام در آینده نزدیک مشخص شود و اگر بلاتکلیفی برجامی ادامه دار باشد،‌ احتمالاً شاهد برگشت شاخص کل در محدوده کنونی باشیم.

E1

اما شرایط برای نمادهای برجامی متفاوت است؛ بازار هفته گذشته را نیز می‌توان ماکت کوچکی از بورس پس از برجام دانست؛ احتمالاً خودرویی ها و بانکی‌ها برنده برجام باشند. اما چرا با وجود اینکه همچنان احیای برجام،‌از احتمال بالاتری برخورددار است و حتی دلار در بازار آزاد به کانال ۲۸ هزار تومان کاهش پیدا کرد، طی دو روز گذشته شاهد فشار فروش در این نمادها بودیم. نگاهی به چارت نمادهای بانکی و خودرویی نشان می دهد که این افزایش فشار فروش به رسیدن این نمادها به مقاومت کوتاه مدت آن‌‌ها مربوط باشد. همچنین ادامه روند محرمانه مذاکرات برجامی منجر به حفط سود کوتاه مدت معامله گران شده‌است. به بیان دیگر، در شرایط نااطمینانی،‌ بازار قدرت کافی برای عبور از سقف کوتاه مدت این نمادها را نداد و تقاضای لازم برای شکست مقاومت پشت این نمادها شکل نگرفته است.

با این وجود نگاهی به چارت هفتگی شاخص هم وزن نشان می دهد که سه هفته گذشته شاخص هم وزن به حمایت معتبر میانگین ۷۵ دوره‌ای واکنش مثبت نشان داده است و همچنان میانگین ۲۵ دوره‌ای بالای سطح میانگین ۵۰ دوره ای قرار دارد. بنابراین در شرایط کنونی محدوده میان دو میانگین ۲۵ و ۵۰ دوره ای را می توان محدوده حمایتی قوی تصور کرد. اما در نقطه مقابل میانگین متحرک ۲۵ دوره به عنوان یک مقاومت عمل کرده است. به طور کلی شاخص هم وزن در شرایطی قرار دارد که از یکسو اصلاح آن به زیر میانگین ۵۰ دوره ای دور از انتظار است و از سوی دیگر، ‌برای شکست مقاومت میانگین ۲۵ دوره‌ ای نیاز به افزایش محسوس تقاضا دارد.

E2

پیش بینی بازار فردا ( دوشنبه ۳۱ مرداد)

همانگونه که اشاره شد شرایط برای برجامی ها فعلا بهتر است اما برای آنکه بتوانند روند هفته گذشته خود را ادامه دهند، باید با تقاضا بالاتری نسبت به دو روز گذشته همراه شوند. با توجه به اینکه طی دو روز گذشته ارزش معاملات خرد به کم‌تر از سه هزار میلیارد تومان رسیده و دوباره خروج پول حقیقی اوج گرفته است،‌ این تقاضا در بازار دیده نمی شود. شاید اصلاح زمانی با نوسان اندک منفی محتمل سناریو پیش روی این نمادها باشد. مگر آنکه خبر جدید از برجام منتشر شود. نمادهای دلاری هم به نظر می رسد که معاملات دور روز گذشته خود را ادامه دهند. البته بازگشایی بازارهای جهانی پس از تعطیلات آخر هفته می توان بر روی این روند اثرگذار باشد. 

نوبیتکس
ارسال نظرات
x