آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۰۲ / ارديبهشت / ۱۴۰۰ ۱۷:۰۴
اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

تغییرات بورس تهران در آخرین هفته فروردین / مهم‌ترین اخبار بورسی این هفته

تغییرات بورس تهران در آخرین هفته فروردین / مهم‌ترین اخبار بورسی این هفته

این هفته بازار سهام همچنان سرخ‌پوش بود و تنها در روز سه شنبه با رشدی حدود سه هزار واحد مواجه شد. شاخص کل بورس تهران در مجموع ۳۶هزار واحد افت کرد و همچنین تقریبا تنها صنایع با بازدهی مثبت گروه «استخراج نفت» و «لاستیک و پلاستیک» شناخته شدند. همچنین متوسط ارزش معاملات نیز با افت ۳۲درصدی رو به رو شد.

کد خبر: ۵۲۲۵۹۳
آرین موتور

اقتصاد‌آنلاین - سیده زینب رزم گیر؛ در هفته‌ای که گذشت بازار سهام شاهد چهار روز سرخ و یک روز سبز بود. همچنان افت شاخص و خروج پول حقیقی ادامه پیدا کرد و بازار خبر تازه‌ای برای سهامداران نداشت. با این حال در روز سه شنبه شاهد رشد حدود سه هزار واحدی شد. اما این شرایط پایدار نبود و آخرین روز هفته با سرخ‌پوشی به پایان رسید. گفتنی است دامنه نوسان نیز از روز چهارشنبه از طرف منفی افزایش یافت و به +۶ تا -۳ تغییر یافت.

وضعیت شاخص‌ها

شاخص کل بورس تهران در مجموع ۳۶هزار واحد افت کرد و از ارتفاع یک میلیون و ۲۴۳هزار واحد به ارتفاع یک میلیون و ۲۰۷هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم وزن با افت یک درصدی رو به رو شد. شاخص کل فرابورس نیز دو روز سبز و سه روز قرمز را تجربه کرد و در مجموع ۲۲۳واحد معادل ۱.۲درصد افت کرد.

تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی

در هفته‌ای که گذشت تغییر مالکیت همچنان به نفع حقوقی بود و هیچ روزی بازار شاهد ورود پول افراد حقیقی نشد. در مجموع خالص فروش حقیقی‌ها حدود دو هزار و۲۸۴میلیارد تومان از خریدشان بیشتر بود. گفتنی است این هفته هیج گروهی شاهد ورود پول نبود. در طرف دیگر گروه‌های «بانک‌ها و موسسات اعتباری» با ۵۵۴میلیارد تومان، «فلزات اساسی» با ۲۸۰میلیارد تومان و «محصولات شیمیایی» با ۲۷۳میلیارد تومان به ترتیب بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی را ثبت کردند. 

گفتنی است بیشترین خروج پول حقیقی به ترتیب متعلق به نمادهای «وتجارت»، «وبملت» و «شستا» بود. به طوری که مالکیت حقوقی در ترکیب سهامداری بانک تجارت ۱۴۲میلیارد تومان و بانک ملت ۱۳۳میلیارد تومان افزایش یافت. گفتنی است در هفته گذشته نیز این دو نماد بانکی در صدر خروج پول‌های حقیقی‌ها در طول هفته بودند. از طرف دیگر بیشترین ورود پول حقیقی به ترتیب متعلق به نمادهای «پترولح»، «وسنا» و «ونوین» بود. به طوری که مالکیت حقیقی در ترکیب سهامداری حق تقدم گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان ۳۲میلیارد تومان و سرمایه‌گذاری نیروگاهی ایران ۸میلیارد تومان افزایش یافت.

وضعیت صنایع مختلف

بیشترین معاملات بورس و فرابورس در هفته‌ای که گذشت به گروه «بانک‌ها و موسسات اعتباری» تعلق داشت به طوری که هزار و ۸۷۹میلیارد تومان فقط در این بخش جا به جا شد، گروه«فلزات اساسی» با معاملات هزار و ۲۰۱میلیارد تومانی دوم شد و «محصولات شیمیایی» با ۹۲۳میلیارد تومان در جایگاه سوم قرار گرفت. 

تنها دو گروه در این هفته بازدهی مثبت داشتند. گروه «استخراج نفت» ۰.۵درصد و گروه‌های «لاستیک و پلاستیک» ۰.۳درصد بازدهی ثبت کردند. همچنین گروه «ماشین‌آلات و تجهیزات» این هفته بدون تغییر باقی ماند. از طرف دیگر کم بازده‌ترین گروه‌ها به ترتیب «فرآورده‌های نفتی» با منفی ۳.۲درصد، «خرده فروشی» با منفی ۲.۸درصد و «شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی» با منفی ۲.۷درصد به ثبت رسیدند.

پربازده‌ترین نمادهای هفته

نمادهای «ساراب» با ۱۰.۲درصد، نماد «شرنگی» با ۴.۷درصد و نماد «ورازی» با ۳.۵درصد بیشترین بازدهی را طی این هفته ثبت کردند. در سمت دیگر، «شغدیر» با ۱۰درصد، «سفارس»با ۸.۳درصد و «فاراک» با ۶.۵درصد بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.

ارزش معاملات

ارزش معاملات این هفته نیز چنگی به دل نمی‌زد. حتی در روز یکشنبه رقم ارزش معاملات تا ۸۵۹میلیارد تومان هم افت کرد. متوسط ارزش معاملات این هفته به حدود هزار و ۶۳۴میلیارد تومان رسید که نسبت به هفته پیش حدود ۳۲درصد کاهش یافته است. همچنین بیشترین ارزش معاملات هفته با دو هزار و ۷۸۴میلیارد تومان متعلق به روز سه شنبه، ۳۱فروردین ماه بود.

مهم ترین اخبار هفته

از سرگیری عرضه‌های اولیه در بورس؛ به زودی

علی صحرایی، مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران: با توجه به اینکه شرایط بنیادی بازار خوب شده‌اند و از نظر بنیادی اوضاع خوبی وجود دارد، به زودی عرضه‌های اولیه شرکت‌ها در بورس از سر گرفته می‌شود.

تا زمان قطعی شدن، نمی‌توانیم نام شرکت‌های عرضه اولیه را اعلام کنیم.

محدودیت‌های جدید برای معاملات اوراق تسهیلات مسکن

مدیر عملیات بازار فرابورس ایران محدودیت‌های مربوط به اوراق «گواهی حق تقدم» استفاده از تسهیلات مسکن دو بانک مسکن و ملی را اعلام کرد. محدودیت زمانی عدم فروش توسط خریداران در کلیه نمادهای معاملاتی اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن به مدت چهار ماه خواهد بود. خصوص اوراق گواهی صادره بانک مسکن محدودیت ورود سفارش خرید و انجام معامله به میزان حداکثر ۲۸۰ ورقه برای هر کد معاملاتی در هر جلسه معاملاتی است.

تکذیب خبر کسب ثروت‌های نجومی از بازار سرمایه از سوی افراد خاص

شرکت بورس اوراق بهادار تهران و شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیه‌ای مشترک اعلام کردند: با توجه به انتشار برخی شایعات و اکاذیب در فضای مجازی مبنی بر کسب ثروت‌های نجومی از بازار سرمایه توسط افرادی خاص، ضمن تکذیب محتوای اعلامی شایعه مذکور به اطلاع کلیه سرمایه‌گذاران می‌رساند؛ ارکان بازار سرمایه همگام با نهاد ناظر، خود را موظف به حفظ و حراست از اعتماد سهامداران به عنوان مبنایی برای توسعه و تعمیق بازار در بین اقشار گوناگون جامعه و افزایش سهم بازار سرمایه در تأمین مالی اقتصادی کشور می‌دانند.

تصمیمات مهم هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار 

دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس: هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مصوب کرد تا دامنه نوسان قیمت ها از ابتدای اردیبهشت ماه تا پایان اردیبهشت به ۶+ و ۳- افزایش یابد.

در بازنگری دستورالعمل گره معاملاتی قرار شد مجموع حجم معاملات در ۵روز از ۵درصد به ۲۰۰درصد افزایش یافت. البته دامنه نوسان در گره معاملاتی همان دو برابر باقی ماند، اما حجم مبنا در روز گره معادل یک سهم در نظر گرفته می شود. همچنین هیات مدیره سازمان بورس تصویب کرد که برای فروش اوراق تبعی استفاده از رتبه بندی مجاز باشد.

نمادهای معاملاتی مشمول رفع گره معاملاتی

مدیریت عملیات بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران: به اطلاع می رساند، نماد معاملاتی شرکتهای گسترش صنایع و خدماتی کشاورزی (تکشا)، صنایع سرما آفرین ایران (لسرما)، سرامیک صنعتی اردکان (کسرا)، سرمایه گذاری استان سیستان و بلوچستان (وسیستا)  معادن بافق (کبافق)، سرمایه گذاری توکا فولاد (وتوکا)،سرمایه گذاری کشاورزی کوثر (زکوثر) مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتی می باشند.

اجرای اصلاح دستورالعمل رفع گره معاملاتی متوقف شد

با توجه به ابراز نگرانی فعالان بازار در خصوص اجرای مصوبه اصلاح دستورالعمل رفع گره معاملاتی؛ هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار  با احترام به نظر فعالان و به منظور رفع دغدغه‌های سهامداران اجرای مصوبه مذکور را متوقف کرد.

جزییات نامه‌نگاری دهقان دهنوی با همتی

رییس سازمان بورس در نامه‌ای به رییس کل بانک مرکزی، وجود نرخ‌های متعدد برای یک ارز در تسعیر را منجر به تضییع حقوق سهامداران حقیقی و حقوقی دانست و اصلاح صورت‌‌های مالی از این بابت را خواستار شد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با ارسال نامه‌ای به عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی با انتقاد نسبت به عدم شفافیت در حوزه نرخ تسعیر در صورت‌های مالی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری اعلام کرد: از نظر این سازمان با توجه به وظیفه حمایت از حقوق و منافع سرمایه‌گذاران در بازار اوراق بهادار و ارتقای شفافیت شرکت‌های پذیرفته شده در بورس مطابق با قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران، این موضوع موجب عدم شفافیت و کاهش کارایی بازار گردیده است و چنین امری از هیچ مرجعی قابل پذیرش نیست.

بررسی مشکلات بازار سرمایه در نخستین جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی از بررسی مشکلات بازار سرمایه در نخستین جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا خبر داد.

پیش از این حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیات رییسه مجلس خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی گفت: ۴۶ میلیون نفر از هموطنان درگیر مشکلات بورس هستند و باید زمینه‌ای فراهم شود که نگرانی و دغدغه آنها رفع شود و این یکی از رسالت های سران قوا و مجلس است.

جلسه سران قوا برای بررسی وضعیت بورس برگزار نشد!

در حالی که حسینعلی حاجی دلیگانی در جلسه دو روز پیش مجلس از برگزاری جلسه سران سه قوه با محوریت بررسی شرایط بورس در روز دوشنبه خبر داده بود و محمدباقر قالیباف، رییس مجلس نیز قول پیگیری مطالبات سهامداران را داده بود، این جلسه برگزار نشد.

ورود کامل زنجیره فولاد به بورس کالا در حال عملیاتی شدن است

تحولات اخیر در زنجیره تولید فولاد کشور و ورود صنایع بالادستی تا پایین دستی به بورس کالا نوید روزهای روشنی را برای صنعت فولاد و معدن می‌دهد و البته خبری خوش برای سهامداران صنعتی و معدنی کشور و بازار سهام به شمار می‌رود چرا که به اعتقاد کارشناسان ورود زنجیره فولاد به بورس کالا، بیانگر کمرنگ شدن رویکرد سیاست قیمت‌گذاری دستوری و رسیدن سود واقعی حاصل از تولید به شرکت‌ها و انتفاع سهامداران آنهاست.

زنجیره تولید فولاد برای تحقق شعار سال یعنی "تولید، پشتیانی‌ها و مانع زدایی‌ها" و تاکید سیاست‌گذار مبنی بر ورود زنجیره فولاد به بورس کالا، خود را برای شفاف‌سازی حداکثری و توزیع سود عادلانه در کل زنجیره آماده می‌کند.

ثبت اطلاعات تولیدکنندگان لوله، پروفیل و مقاطع طویل در سامانه جامع تجارت الزامی است

مرتضی احمدی، مدیر پروژه رصد سیستمی زنجیره فولاد در وزارت صمت: طرح الزام اجرایی تولیدکنندگان مقاطع طویل نیز از اول اردیبهشت آغاز می‌شود که طبق این طرح تولیدکنندگان مقاطع طویل که از بورس کالا خرید می‌کنند، اطلاعاتشان را باید در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و در صورت تخطی از ثبت اطلاعات معاملاتی خود، سهمیه هایشان تعلیق خواهد شد.

در ایام تعطیلات نوروزی برای افرادی که فعالیت‌های اقتصادی  خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نکرده بودند، اخطار اول را ارسال کردیم که این اخطار موجب شد بسیاری از شرکت‌‌ها، اطلاعاتشان را ثبت کنند. اما بازهم به شرکت‌هایی که اطلاعاتشان را بطور کامل ثبت نکرده‌اند، مهلت داده شد تا آخر فروردین برای ثبت اطلاعاتشان به سامانه مراجعه کنند و چنانچه تخطی کنند سهمیه هایشان از اردیبهشت تعلیق خواهد شد.

محدودیت معاملات کارگزاران برداشته می‌شود

میثم فدایی، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار: تسهیل در صدور مجوزها پتانسیل مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری را بالا خواهد برد.

قبلا صندوق‌ها برای تاسیس باید دو مجوز از سامان بورس تهیه می‌کردند: یکی مجوز پذیره‌نویسی که از عموم پول می‌گرفتند و دیگری مجوز فعالیت شروع به کار عملیاتی صندوق بود؛ زمانی که بین این دو مجوز وقفه ایجاد می‌شد، بسیاری از سرمایه‌گذاران، میزانی از بازدهی‌ها را از دست می‌دادند و بنابراین برای تسهیل در فرآیند، این دو مجوز را ادغام کردیم.

مطابق با مقررات قبلا اعضای کارگزاری‌ها می‌توانستند تا سقف ۲۵ میلیون تومان در کد بورسی خودشان معامله کنند که این موضوع باعث شد کدهای اجاره‌ای، برخی فسادها و پرونده‌های حقوقی در سازمان بورس ایجاد شود. این رقم اکنون رقم کمی برای انجام معاملات بورسی است و کارگزاران هم دسترسی به اطلاعات مهم ندارند و تنها دسترسی آنها به اطلاعات برخی معاملات است که کم کم درصدد همگن سازی این دسترسی هستیم.

کمیسیون صنایع مجلس، طرح عرضه خودرو در بورس را بررسی کرد

روح‌الله ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی: در جلسه امروز کمیسیون مصوب شد در شرایطی که بازار خودرو با عدم تعادل مواجه شده و تقاضا برای انواع خودرو بیشتر از عرضه است، خودرو سازان انواع خودروهای تعیین و قیمت‌گذاری شده از سوی شورای رقابت را از طریق بورس کالا عرضه کند.

در این طرح فروش خودروهای خریداری شده از بورس کالا تا مدت ۳ سال پس از زمان خرید، مشمول مالیات به میزان ۳۰درصد قیمت خریداری شده،  می‌شوند.

۷۰درصد از منابع باقی‌مانده نیز به صورت تسهیلات قرض‌الحسنه و با یارانه تسهیلات با موعد باز پرداخت حداکثر پنج ساله با ترتیب اولویت در اختیار طرح‌ها و نهادهای دانش بنیان قرار می‌گیرد.

قاضی‌زاده هاشمی: ۲۰۰ کد حقوقی بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از بورس خارج کردند

نایب رییس مجلس: «طبق تحقیقات صورت گرفته بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان توسط ۲۰۰ کد حقوقی در اوج شاخص بورس از بازار خارج شده است. از اهتمام رییس دادسرای جرائم اقتصادی و بازپرس پرونده برای تسریع در رسیدگی به تخلفات این پرونده تشکر می‌کنم.»

صندوق‌های با درآمد ثابت ملزم به خرید سهام تا ۱۵درصد هستند

میثم فدایی، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: صندوق‌های با درآمد ثابت دارای سه نوع دارایی هستند که شامل ۱- سپرده‌های بانکی با نرخ سود مشخص، ۲- سرمایه‌گذاری در اوراق با درآمد ثابت و ۳- سرمایه‌گذاری در سهام است که در سپرده‌های بانکی تا ۴۰درصد حجم پرتفوی صندوق را تشکیل می‌دهد. در سرمایه‌گذاری در اوراق حداقل ۴۰درصد و در سهام نیز حداکثر تا ۱۵درصد می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند.

هر صندوق با درآمد ثابت می‌تواند تا مجموع ۱۵درصد از پرتفوی صندوق خود را به خرید سهام در بازار اختصاص دهد.

شرکت سرمایه‌گذاری استانی ابتدا باید طبق مصوبه شورای عالی بورس مجمع تشکیل دهند. هیأت‌مدیره انتخاب کند و بعد از آن که پرتفوی نقدی تهیه کردند، می‌توانند با پرتفوی نقد در اوراق و یا سهام سرمایه‌گذاری کنند.

به کسانی که دانش و تجربه کافی ندارند، توصیه می‌شود به روش غیرمستقمی و از طریق صندوق‌های با درآمد ثابت در بورس سرمایه گذاری کنند و نشانی این صندوق‌ها هم در سامانه فیپ ایران به مردم معرفی شده است.

سازمان بورس، دو مرکز پاسخگویی راه‌اندازی کرد

مرکز ارتباط مردمی سازمان بورس، پیشنهادها، شکایات و درخواست‌های سرمایه‌گذاران از نهاد ناظر را پیگیری می‌کند. چنانچه سرمایه‌گذاران خواسته‌ای از نهاد ناظر بازار سرمایه دارند یا شکایت، انتقاد و پیشنهادی در خصوص فرآیندهای کلی مرتبط با وظایف سازمان بورس و اوراق بهادار دارند، می‌توانند از طریق مرکز ارتباط مردمی، آن را پیگیری کنند و این مرکز همه نکات را در اختیار مسئولین مربوطه جهت رسیدگی قرار خواهد داد.

آزادسازی مشروط معاملات الگوریتمی

دسترسی تمام سهامداران به ۵مظنه برتر

روح‌الله دهقان، مدیر عامل شرکت مدیریت فناوری بورس: پیش از این و بنابر دستورالعمل افشای اطلاعات بورس و فرابورس، سایت TSETMC مجاز به انتشار سه مظنه برتر بود. در حال حاضر این موضوع اصلاح شده و  ۵ مظنه در اختیار سهامداران قرار گرفته است. بر این اساس، ۵ مظنه برتر در اختیار بازدیدکنندگان سایت قرار می‌گیرد. این قابلیت در صفحه نماد اجرایی شده است و در بخش دیده‌بان بازار از ابتدای هفته آینده فعال خواهد شد.

حذف رویکرد قیمت‌گذاری از بازار سرمایه را به طور جدی پیگیری می‌کنیم

محمدحسن ابراهیمی سرو علیا، عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار: طی ماه‌های گذشته در پی مخالفت سهامداران با قیمت‌گذاری دستوری کالاها، سازمان بورس نیز مخالفت خود را با این رویکرد به مجلس و دولت اعلام کرد و خوشبختانه حمایت‌هایی از طرف آن‌ها انجام شد که حذف رویکرد قیمت‌گذاری از بازار سرمایه را به طور جدی پیگیری می‌کنیم.

هیچ اقتصادی نمی‌تواند با قیمت‌گذاری دستوری مستدام باشد و مزیت رقابتی داشته باشد. این مساله را سازمان بورس به ارکان مختلف از جمله مجلس و دولت منتقل و اعلام کرده که به عنوان حافظ منافع سهامداران کاملا مخالف با قیمت‌گذاری دستوری هستیم. نمونه بارز این موضوع را در حوزه خودرو شاهد هستیم که اکنون قیمت‌ها در بازار فاصله قابل توجهی با قیمت کارخانه دارد.

عده‌ای این وسط از سود و منفعت برخوردار می‌شوند، در حالی که سهامداران شرکت‌های خودروسازی با ضرر و زیان مواجه هستند و سود به حساب سودجویان و دلالان می‌‌رود که این موضوع از انصاف و عدالت به دور است و منطق اقتصادی هم ندارد.

شایان ذکر است مطابق با بند ۳ ششصد و هفتاد و نهمین صورت‌جلسه هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، ناشران درج شده در تابلوی قرمز تا زمان پذیرش در یکی از تابلوهای بورس تهران یا فرابورس ایران در تابلوی مذکور معامله خواهند شد و قابل انتقال به تابلوهای زرد و نارنجی نخواهند بود.

انصاری مهیاری سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران شد

محمدعلی دهقان دهنوی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در حکمی محسن انصاری مهیاری را به عنوان سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران منصوب کرد.

ارتقای شفافیت در حوزه ناشران با تاکید بر کیفی سازی گزارش ها، شناسایی و پیش بینی مشکلات صنایع مختلف و پیگیری رفع آنها در راستای حفظ حقوق سهامداران، توسعه سامانه های نظارتی و به روز رسانی دستورالعمل ها در راستای افشای سریع و به موقع و مسئولیت پذیری ناشران از محورهایی است که به عنوان راهبرد اصلی فعالیت به مدیریت نظارت بر ناشران ابلاغ شده است.

یک ایستگاه معاملاتی و ۲۶مورد دسترسی برخط سهامداران مسدود شد

محمدرضا شاه‌نظری، مدیریت نظارت بازار: مدیریت نظارت بازار با توجه به تأثیر قابل ملاحظه برخی اقدامات معامله‌گران بر روند معاملات اقدام به مسدود نمودن یک ایستگاه معاملاتی و ۲۶مورد دسترسی برخط سهامداران در هفته جاری از تاریخ ۲۸/۰۱/۱۴۰۰ الی ۰۱/۰۲/۱۴۰۰ نموده است.

درج شرکت گسترش قطعه‌سازی کمند در بازار پایه فرابورس ایران

شرکت گسترش قطعه‌سازی کمند با نماد معاملاتی فکمند به عنوان دویست و پنجاه و نهمین نماد معاملاتی در فهرست اوراق بهادار بازار پایه فرابورس ایران درج شد.

این شرکت با نماد معاملاتی «فکمند» در گروه ساخت محصولات فلزی، زیرگروه تولید سایر محصولات فلزی ساخته شده با شماره ۱۱۷۳۲ و در تاریخ ۲۸ تیرماه ۹۹ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده است.

صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله ثروت هامرز (در سهام) در بورس تهران، درج شد

براساس مصوبه‌ بورس اوراق بهادار تهران، از این تاریخ (یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰) صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله ثروت هامرز جهت سرمایه­‌گذاری در سهام با نماد ثهام در فهرست نرخ‌های بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس اوراق بهادار تهران درج ‌گردید.

درج نماد شرکت حمل و نقل ترکیبی مواد معدنی گهر ترابر سیرجان

 نماد حگهر در بازار اول فرابورس، در گروه حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات درج شد.

اخبار سهام عدالت

ارزش سهام عدالت در آخرین روز هفته

در پایان معاملات این هفته بازار سهام، ارزش سهام عدالت درمقایسه با سه شنبه، ۱.۷درصد (۱۸۷هزار تومان) کاهش یافت.

ارزش سبد ۵۳۲هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۱ میلیون و ۷۵هزار تومان و ۲۰ میلیون و ۸۶۴هزار تومان رسید.

ارزش ۶۰درصد قابل فروش سبد ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۶۴۵هزار تومان رسیده است.

آخرین مهلت نامزدی اشخاص حقوقی برای حضور در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی

سازمان بورس و اوراق بهادار در اطلاعیه‌ای عنوان کرد به اطلاع آن دسته از اشخاص حقوقی که تمایل به حضور در هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت دارند، می رساند این افراد تا ۱۰اردیبهشت سال جاری مهلت دارند تقاضای خود را به صورت مکتوب به سازمان بورس ارسال فرمایند.

چرا مرحله نخست سود سهام عدالت به حساب برخی از سهامداران واریز نشد؟

حسین قشمی، مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی: بیش از سه میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت فوت شده‌اند و به دلیل اینکه حساب این افراد بسته شده است، نمی‌توان سودی را برای آنها واریز کرد. این موضوع باعث خروج این افراد از لیست واریزی‌های سود سهام عدالت شد.

در واریز سود سهام عدالت حدود دو میلیون نفر از سهامداران هم با مشکل عدم تطابق کدملی با شماره شبای بانکی آنها مواجه بودیم.

شماره حساب ارائه ‌شده از سوی افراد، سپرده بلندمدت بوده است که به هیچ عنوان امکان واریز برای این حساب وجود ندارد و حتی سود حساب بلندمدت افراد هم به حسابی دیگر واریز می‌شود.

مشمولان سهام عدالت برای اینکه  بتوانند سود سهام عدالت و دیگر خدمات را دریافت کنند، بهتر است در سامانه سجام ثبت‌نام کنند.

واریز سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت به صورت کامل انجام نشده است

حسین قشمی، مدیرکل نظام‌های پرداخت شرکت‌ سپرده‌گذاری مرکزی: هنوز واریزی سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر به صورت کامل انجام نشده و به محض اینکه واریز سود شرکت‌ها تمام شود، سود مرحله دوم سهام عدالت نیز از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان، سجام واریز می‌شود. 

برخی شرکت‌های بورسی برای شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مشخص می‌کنند که سود مجامع آنها به عنوان مثال در یک روز و یا در یک بازه زمانی یک ماهه برای ذی‌نفعان یعنی سهامداران واریز شود و بعد از اینکه سود به حساب سهامداران واریز کردیم ۲-۳ روز صبر می‌کنیم تا برگشتی‌های بانک به دلیل مسدود بودن حساب‌ها و مشکلات دیگر رفع شود و باقی‌مانده سود به حساب شرکت یا ناشر بورسی برگشت داده می‌شود.

شرکت‌های بورسی از طریق درگاه یکپارچه اطلاعات ذینفعان، درگاه دانا در سامانه سجام ثبت‌نام می‌کنند و از طریق درگاه ذی‌نفعان با وارد کردن شناسه واریزی شرکت در سجام ثبت می‌شوند و از این طریق به راحتی می‌توانند سود مجامع خود را به صورت متمرکز برای سهامداران حقیقی واریز کنند.

قرار بر واریز مرحله دوم سود سهام عدالت به حساب افراد تا پایان ماه رمضان است

حسین قشمی، مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی: براساس صحبت‌های انجام‌شده قرار بر این است تا براساس تعاملات صورت‌گرفته، مرحله دوم سود در ماه مبارک رمضان به حساب افراد واریز شود. همه تلاش‌ها بر این است که  ۵۰درصد دوم سود سهام عدالت در ماه رمضان پرداخت شود. تاکنون سود تعدادی از شرکت‌ها برای واریز مرحله دوم سود سهام عدالت به حساب شرکت سپرده‌گذاری واریز شده است و اکنون در انتظار واریز باقی سود سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر هستیم.

چند نفر برای عضویت در هیات‌مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت متقاضی شدند؟

 میثم فدایی، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار: بیش از دو هزار نفر برای کاندیداتوری اعضای هیات‌مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت اقدام کرده‌اند. تعداد متقاضیان در همه استان‌ها به حد نصب رسیده است و روند بررسی صلاحیت این افراد ادامه دارد.

اسامی افرادی که در هر استان تایید صلاحیت شده‌اند، از چند روز قبل از برگزاری مجمع آن استان در اختیار مدیران کل اقتصاد و دارایی استان قرار می‌گیرد و آن‌ها به مردم اعلام می‌کنند. همچنین اطلاعات افراد تایید صلاحیت‌شده در سامانه دیما قرار خواهد گرفت تا مشمولان بتوانند از سوابق این افراد آگاه شوند.

جزییات واریز سود سهام عدالت برای افرادی که سهام خود را فروخته و یا نفروخته‌اند

محمدعلی دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس: سود سهام عدالت (۵۰۰ هزار تومانی) برای کسانی که سهام عدالت خود را نفروخته‌اند حدود ۲۰۰ هزار تومان است. اما اگر فردی قبل از برگزاری مجمع سهام عدالت خود را فروخته باشد، سود به سهامدار عدالت اختصاص نمی‌یابد، بلکه سود سهام متعلق به مالک جدید آن است.

در حال حاضر شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی (سمات) در حال بررسی این موضوع است که به کسانی که سهام عدالت خود را فروخته‌اند چقدر سود اختصاص می‌یابد.

کسی که ۳۰ درصد سهام خود را فروخته است ممکن است بیشتر یا کمتر از ۳۰ درصد از سود سهامش کم ‌شود.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x