اسرار آشپزی؛ چند نکته اساسی برای یک آبگوشت لعابدار
تهیه این غذای خوشمزه فوت و فنهای خاص خود را دارد و ممکن است هر کسی نتواند یک آبگوشت خوشمزه، جا افتاده و لعابدار را در منزل تهیه کند.
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ آبگوشت یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است که منوی اصلی رستورانهای سنتی و قهوهخانهها محسوب میشود و تقریبا میتوان گفت به عنوان غذای سنتی ایرانی در سراسر دنیا شناخته شده و پرطرفدار است. این غذای خوشمزه و سنتی بسیار مقوی است و ایرانیان آن را به صورت ترید همراه با نان و انواع ترشی و مخلفاتی مانند پیاز تازه و فلفل سبز سرو میکنند.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت
گوشت گوسفندی استخواندار: ۵۰۰ گرم
دنبه تازه: ۱۰۰ گرم
ترکیب نخود و لوبیا سفید: یک و نیم لیوان
گوجه فرنگی: ۲ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر دارچین: به میزان لازم
پودر لیمو عمانی: نصف قاشق چایخوری
مرزه خشک: ۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول
برای شروع کار نخود و لوبیا سفید آبگوشت مهمترین رکن است که باید آن را از ۲۴ ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید.
مرحله دوم
برای تهیه آبگوشت داخل یک قابلمه مناسب گوشت شسته را بریزید؛ سپس نخود و لوبیا سفید خیس خورده، پیاز و سیر خردشده را همراه با زردچوبه، فلفل قرمز و پودر دارچین به گوشت اضافه کنید و تا نیمه قابلمه را آب جوش بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید مواد بجوشند؛ سپس کفهای روی آب را بگیرید تا آبگوشت شما درنهایت خوشرنگتر شود.
مرحله سوم
یک ساعت بعد گوجهفرنگی درسته و سیبزمینی پوست کنده درسته را به قابلمه آبگوشت اضافه و حرارت را کم کنید. یکی از نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت این است که حدود یک ساعت دیگر زمان بدهید تا سیبزمینی بپزد.
مرحله چهارم
بعد از اینکه سیب زمینی پخت، آن را همراه با گوجهفرنگی و دنبه پخته از قابلمه آبگوشت خارج کنید. در این مرحله نمک و لیمو عمانی را که از قبل با آب ولرم خیس دادهاید، به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.
مرحله پنجم
سیبزمینی، گوجه و دنبه پخته را با هم بکوبید تا کاملا له شوند؛ سپس رب گوجهفرنگی، پودر لیمو عمانی و مرزه خشک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. این ترکیب را داخل یک ماهیتابه با کمی روغن بریزید و حدودا ده دقیقه با حرارت کم سرخ کنید و مدام هم بزنید و بعد به قابلمه آبگوشت اضافه کنید. حالا یکی از نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت این است که اجازه بدهید تا آبگوشت شما با حرارت کم جا بیفتد و روغن بیندازد.
مرحله ششم
بعد از اینکه آبگوشت پخت، میتوانید آب را جدا کنید و گوشت و نخود و لوبیا را با هم بکوبید تا همزمان آبگوشت و گوشت کوبیده را با هم داشته باشید. آبگوشت خوشمزه و جا افتاده شما در این مرحله آماده خوردن است. اگر به غذاهای ایرانی علاقه دارید، ران مرغ با برنج، یک غذای جدید با مرغ را بخوانید.
نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت
۱- مرزه خشک را از مواد لازم حذف نکنید؛ زیرا یکی از رازهای خوشمزگی آبگوشت همین اضافه کردن مرزه خشک به آن است. بهترین ترکیب ادویه برای تهیه آبگوشت شامل پودر فلفل سیاه، پودر زیره سبز، پودر زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، مرزه خشک، پودر لیمو عمانی، پودر دارچین، پودر سیر، پودر آویشن و نمک است.
۲- سعی کنید از دنبه و گوشت تازه برای تهیه آبگوشت استفاده کنید؛ همچنین هرچه زمان پخت آبگوشت بیشتر باشد، جا افتادهتر و خوشمزهتر خواهد شد.
۳- یکی دیگر از نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت این است که اگر دیگ سنگی در منزل دارید، حتما آبگوشت را داخل آن بار بگذارید که در خوشمزه شدن و جا افتادن آبگوشت تاثیر بسیار زیادی دارد.
۴- کف روی آبگوشت را حتما در ابتدای پخت بگیرید؛ همچنین نمک و لیمو عمانی را حتما بعد از اینکه گوشت و نخود و لوبیا پخت، به قابلمه اضافه کنید. وقتی سیبزمینی را میکوبید، لعاب و غلظت آبگوشت شما چند برابر میشود.
۵- اگر نخود و لوبیا به اندازه کافی خیس نخورده باشد، داخل آبگوشت کاملا نمیپزد. این مسئله علاوه بر اینکه روی طعم آبگوشت تاثیر میگذارد، باعث ایجاد نفخ و معده درد خواهد شد.