x
۰۱ / آبان / ۱۴۰۱ ۲۲:۵۸

با شیر فاسد چه کارهای می شه کرد؟

با شیر فاسد چه کارهای می شه کرد؟

دنیا هر روز به سمت کم آبی می رود و ممکن است همیشه نتوان گیاهان را آبیاری کرد به همین منظور بهتر است برای تقویت آنها از مایع مفیدتری به نام شیر استفاده کرد.

کد خبر: ۶۷۵۹۸۱
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین، این نوشیدنی نه تنها برای بدن انسان مفید بوده، بلکه برای گیاهان هم مفید است. شیر به عنوان کود برای باغ، حیاط یا حتی گلدان‌های کوچک کنار پنجره آشپزخانه می‌تواند نقش اساسی را بازی کند. شیرهای تاریخ مصرف گذشته، تازه، پودر شده یا حتی بریده بریده شده می‌تواند در باغبانی برای کمک به رشد گیاهان کمک کنند.

شیر در نقش ضد قارچ و آفت کش

شاید تعجب کنید؛ اما باید بگوییم که شیرها نه تنها برای گیاهان مغذی هستند بلکه خاصیت ضد قارچ و آفت کشی هم دارند. شیر بلا استفاده یا (از تاریخ مصرف گذشته) حشرات را از گیاهان دور می‌کنند و صد البته باعث بهبود در عملکرد رشد آنها می‌شوند. برای این کار نیاز نیست از شیر صد در صدی استفاده کنید. به جای آن از شیر کم چرب (۲ درصد) یا کم چرب (۱ درصد) به جای شیرهای بدون چربی یا کامل استفاده کنید. شیر را با آب به نسبت ۵۰-۵۰ مخلوط کرده و در بطری اسپری بریزید تا راحت‌تر بتوانید میزان شیر را به گیاهان برسانید.


بیشتر بخوانید؛

باورهای غذایی غلط که باید فراموششان کنید

چرا نباید به مدت طولانی به مانیتور نگاه کنید؟


شیر مغذی و حاوی کلسیم برای آبیاری

این مایع مغذی در کنار ضد قارچ بودن مواد مغذی مانند کلسیم را به گیاه شما می‌رساند. آبیاری گیاهان با شیر مخصوصاً برای بوته‌های زیبای گوجه فرنگی بسیار مفید است. برای آبیاری گیاهان با شیر، شیر بریده شده‌تان را در ظرفی بریزید تا خنک شود و بعد آن را از صافی رد کنید تا قسمت‌های پنیری آن از آب آن جدا شود. سپس از آب شیر بریده برای آبیاری گیاهانتان استفاده کنید و قسمت های پنیری را دور بریزید.

مزایا شیر در باغ

همان خواصی که شیر را برای انسان مفید می‌کند، مانند کلسیم و ویتامین‌های B، همان خصوصیاتی هستند که برای گیاهان هم مفید است. کلسیم به رشد گیاهان کمک کرده و همچنین از پوسیدگی انتهای شکوفه‌ها که می‌تواند ناشی از کمبود کلسیم باشد جلوگیری می‌کند. این حالت در گیاهان گوجه فرنگی، فلفل و کدو حلوایی بسیار رایج است. محققین دریافتند که شیر با خواص ضد قارچی خود نتایج موفقیت‌آمیزی در درمان سفیدک پودری، (یک بیماری قارچی) بر بسیاری از محصولات مهم اقتصادی مانند خوشه‌های انگور تأثیر می‌گذارد.

معایب شیر در باغ

با این حال، شیر نوشدارویی برای رشد گیاهان نیست. استفاده بیش از حد می‌تواند منجر به نابودی گیاه شود، به لطف باکتری‌های موجود در نوشیدنی که می‌تواند رشد را متوقف کند و باعث پژمردگی شود. چربی موجود در شیر کامل نیز می‌تواند باعث ایجاد بوی بد شود، در حالی که شیر بدون چربی می‌تواند منجر به پوسیدگی سیاه، پوسیدگی نرم و لکه های برگ آلترناریا در برخی محصولات شود.

برگ گیاهان را برق بیندازید

شیر فاسد

شیرها برای برگ درختان نقش براق کننده را دارند. هنگامی که با آب برگ درختان را پاک می‌کنیم ممکن است کمی بعد بر روی برگ لکه های سفیدی را مشاهده کنید که گیاه شما را کثیف جلوه می‌دهید. اما می‌توان با اسپری شیر از تاریخ گذشته بر روی پنبه یا دستمال نرم روی برگ ها را جلا داد.

نسبت درست برای آبیاری

شیر را با آب به نسبت ۵۰-۵۰ مخلوط کرده و در بطری اسپری بریزید. آبیاری شیر برای اطمینان از اینکه واقعاً برای باغ شما مفید است، به جای از بین بردن گیاهان ضروری است. این نسبت لازم نیست دقیق باشد - در واقع، می‌توانید حتی با استفاده از یک چهارم فنجان یا بیشتر شیر، آخرین ذرات گالن را در حین اتمام مخلوط کنید.

روش‌های استفاده

مخلوط شیر را روی برگ‌های گیاهان بمالید و حدود ۳۰ دقیقه دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که شیر آبکی جذب شده است. اگر در آن زمان هنوز مایعی روی برگ ها نشسته است، آنها را به آرامی با یک پارچه مرطوب پاک کنید. اگر مایع برای مدت طولانی روی برگ‌ها بماند، گیاهان خاصی مانند گوجه فرنگی مستعد ابتلا به بیماری‌های قارچی هستند. همچنین می‌توانید مخلوط شیر را مستقیماً در خاک پایه گیاه بریزید تا ریشه‌ها آن را جذب کنند.

اگر فضای باغ بزرگی دارید که می‌خواهید با محلول شیر اسپری کنید، از اسپری شیلنگ باغچه استفاده کنید. تقریباً ۱ لیتر شیر یک باغ ۲۰ در ۲۰ فوتی را پوشش می دهد، در حالی که ۵ گالن شیر باید ۱ هکتار را پوشش دهد.

پس از اسپری شیر، از آفت کش‌ها یا کودهای شیمیایی روی گیاهان استفاده نکنید. این کار باعث از بین رفتن باکتری‌های موجود در شیر می‌شود که به رشد گیاهان کمک می‌کند. پس از استفاده از شیر روی گیاهان، ممکن است کمی بوی نامطبوع وجود داشته باشد. با این حال، در نهایت فروکش خواهد کرد.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x