افزایش نرخ بهره، آرامبخش موقتی است/ بدون FATF و نظامهای مالی شفاف وضعیت کشور بدتر میشود
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران گفت: دولت برای کنترل نرخ بهره باید به عملیات بازار باز روی آورد یعنی اوراق منتشر کند و از طریق آن نرخ بهره را آرام آرام کاهش و آن را به بخش مولد اقتصاد هدایت کند.
سعید اسلامیبیدگلی، دبیرکل کانون نهادهادر مورد برخی اظهارات مبنی بر ضرورت افزایش نرخ بهره اظهار داشت: ما متوجه نگرانیهای دولت در مورد حجم عظیم نقدینگی و خروج آن از سیستم بانکی هستیم. اما نباید فراموش کرد که یک بخش عظیمی از نقدینگی به خاطر نرخ بهره بالای بانکی در سالهای گذشته است.به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا،وی ادامه داد: افزایش نرخ بهره از طریق دستوری ممکن است مشکل نقدینگی را برای مدت کوتاهی حل کند اما این مساله را برای سالهای بعد تشدید خواهد کرد. اقتصاد ایران باید یک روزی برای همیشه با این مشکل روبهرو شود و آن را به طور ریشهای حل کند. دولت برای کنترل نرخ بهره باید به عملیات بازار باز روی آورد یعنی اوراق منتشر کند و از طریق آن نرخ بهره را آرام آرام کاهش و آن را به بخش مولد اقتصاد هدایت کند.
اسلامی در خصوص اینکه آیا بازار سرمایه توانایی جذب نقدینگی سرگردان کشور را دارد یا خیر؟ گفت: فقط بازار سرمایه نیست بلکه بازار بدهی را نیز میتوان توسعه داد. ضمن آنکه بازار سرمایه الان ظرفیت جدیای برای افزایش سرمایه شرکتها و حجم سهام شناور آزاد شرکتها نیز دارد. در حال حاضر چند شرکت بزرگ وجود دارد که آماده ورود به بورس هستند. به نظر من بازار سرمایه تقریبا بخش چابک اقتصاد ایران است و اگر سیاستگذاریها خوب و هماهنگ عمل کند میتوان بخشهایی از این نقدینگی سرگردان را جذب کرد.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران در خصوص قانون نظام جامع مالیاتی گفت: ما هر چقدر سریعتر به سمت شفافیت و افزایش درآمدهای مالیاتی دولت برویم آسیبپذیری ما در برابر نوسانات بینالمللی کاهش پیدا میکند ضمن آنکه مشکل بزرگ اقتصاد کشور که امروز عدم شفافیت است میتوان از این طریق کاهش داد.
وی ادامه داد: به نظر من تاخیر در اجرای این قانون منطقی نیست و فکر میکنم دولت نگران نوسانات فعلی است و از این واهمه دارد که با اجرای آن برخی از انگیزههای اقتصادی کاهش پیدا کند.
اسلامی در خصوص پیمانهای بینالمللی از جمله FATF گفت: من فکر میکنم عملا بدون تعامل با نظام های بانکی بینالمللی اقتصاد ایران هر روز با مشکلات خیلی جدیای مواجه خواهد شد. عضویت در FATF و نظامهای بانکی بینالمللی که در جهات شفافیت مالی حرکت میکند میتواند به کشور و اقتصاد سالم و پویا کمک کند اما برخی از دوستان در دولت و حاکمیت خلاف این نظر را دارند.