۲ نفر

پایتخت عوض میشود؟

۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۷:۰۵
کد خبر: 838100
پایتخت عوض میشود؟

با افزایش نارضایتی شهروندان تهرانی، دوباره بحثت تغییر پایتخت در میان مردم و مسئولین بالا گرفته است.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ تهران، قلب تپنده کشور است، با این حال، این کلانشهر در کنار ایفای نقش حیاتی خود، با چالش ‌های متعددی دست به گریبان است که زندگی شهروندان را تحت ‌الشعاع قرار داده است. بحث تغییر پایتخت از تهران، سالهاست که مطرح شده است و هر از چند گاهی دوباره داغ میشود. مسائل محیط زیستی، ترافیک سرسام آور و نبود مسکن تنها بخشی از مشکلات این کلانشهر است که باعث شده برخی از مسئولین پیشنهاد تغییر پایتخت را بدهند، اما واقعا انتقال پایتخت از تهران به یکی از شهرهای دیگر امکان پذیر هست؟

تهران؛ پایتخت مشکلات 
پیروز حناچی شهردار سابق تهران در ویژه برنامه «بالاتر» شبکه خبر گفت: «در حال حاضر هرچند که سهم تهران در حال حاضر شهر تهران از جمعیت مجموعه شهری تهران کاهش پیدا کرده و رو به کاهش است ولی هنوز هم ۲۰ درصد جمعیت و ۳۰ درصد تولید ناخالص ملی کشور در این پهنه وجود دارد و در حال فعالیت است.» حناچی در پاسخ به این سوال که با انتقال پایتخت موافق هستید گفت: «این مشکل را انتقال پایتخت حل نمی‌کند.»
خسرو دانشجو، معاون وزیر راه و شهرسازی یکی دیگر از شرکت کنندگان این برنامه گفت: «این شهر و این سرزمین ظرفیت‌هایی دارد که ما به لبه‌های پر شدن این ظرفیت تقریبا رسیدیم و در بعضی از موارد این لبه‌ها را پشت سر گذاشتیم.»

کیفیت زندگی، تحت تاثیر مشکلات پایتخت
حسین ایمانی جاجرمی، جامعه‌شناس ایرانی، در گفتگو با خبرآنلاین، با انتقاد از وضعیت نابسامان شهر تهران، اظهار داشت: «متاسفانه شاهد ساخت و سازهای مغایر با طبیعت تهران هستیم. رودخانه ‌ها به جای اینکه شریان‌ های حیات باشند، به کانال ‌های فاضلاب تبدیل شده‌ اند و فضاهای پیرامونی آنها نیز به حال خود رها شده ‌اند.»
جاجرمی در ادامه تهران را به «شهری زخمی» تشبیه کرد که در آن طرح‌ های نجات ناکام مانده و «طرح جامع اول تهران» نیز متوقف شده است. او با اشاره به احداث بی ‌رویه بزرگراه‌ ها بدون در نظر گرفتن کاربری و هدف آنها، گفت: «در گذشته شاهد بی‌ رغبتی شهرداری در تدوین طرح جامع برای شهر بودیم چرا که سودای تراکم فروشی در سر داشتند. بخش عمده ‌ای از مشکلات کنونی تهران ریشه در همین طرح ‌های معیوب و نیمه‌ کاره دارد. در حال حاضر نیز شاهد فقدان طرح جامع برای شهر هستیم.»

انتقال پایتخت؛ راه حلی غیرواقعی؟
حسین ایمانی جاجرمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر امکان تغییر پایتخت ایران، بیان داشت: «این امر به لحاظ اقتصادی غیرممکن است. انتقال پایتخت به شهری دیگر مستلزم صرف هزینه‌ های هنگفت است و در عین حال، مشکلات کنونی تهران در هر شهر دیگری نیز تکرار خواهد شد.» او در خصوص طرح انتقال پایتخت به اصفهان یا شیراز در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی ‌نژاد، گفت: «این طرح‌ ها فاقد پشتوانه مطالعاتی لازم بودند و بدون جلب نظر و اراده سیاسی کل حاکمیت، امکان اجرای آنها وجود نداشت. دولت به تنهایی قادر به انجام چنین اقدام بزرگی نیست.» 
جاجرمی در ادامه به ارائه راهکار هایی برای حل مشکلات تهران پرداخت. به عقیده او، «مدیریت شهری کارآمد و متخصص» و همچنین «توجه به آمایش سرزمینی و تمرکززدایی» از جمله اقدامات ضروری برای ارتقای کیفیت زندگی در پایتخت ایران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • جمعه IR ۰۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    6 0
    پایتخت گر چه از نظر فیزیکی تغیر نکرده ولی از نظر بافت جمعیتی کامل تغییر کرده .واین تغییر کامل مشهود است.این استان کامل در تصرف مهاجمین افغان است.در بعضی از مناطق وشهرستانها جمعیت افغانها به اکثریت رسیده.وتمامی مشاغال تصاحب شده واین روند تصرف با سرعت بالا درحال پیشرفت است.در پایان باید عرض کنم که ازتهران فقط یک اسم مانده
    • اراد IR ۰۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
      0 0
      اینم از پیشرفتهای شایان در کشوری هست که با وجود هزار و یک مشکل در تهران مهاجران افغان رو هم در خود جا بده .