۱ نفر

احتمال تغییر در قانون بیمه شخص ثالت ۱۴۰۳ + جزییات مهم

۵ فروردین ۱۴۰۳، ۸:۳۹
کد خبر: 832336
احتمال تغییر در قانون بیمه شخص ثالت ۱۴۰۳ + جزییات مهم

بنابر اعلام مسئولان، در بحث بیمه شخص ثالت راننده محور باید بیمه‌نامه بر اساس رفتار راننده تعیین شود؛ بند قانونی که همچنان چشم انتظار اجراست.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، بر اساس تبصره یک ماده ۱۸ قانون بیمه اجباری شخص ثالث، بیمه مرکزی موظف بود با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ترتیبی اتخاذ کند که حداکثر تا پایان برنامه پنج ساله ششم، امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث براساس ویژگی‌های «راننده» فراهم شود. برنامه پنج ساله ششمی که اسفند ۱۴۰۲ به اتمام رسید و حالا زمان آغاز برنامه هفتم است، اما همچنان قانون بیمه شخص ثالث راننده‌محور به مرحله اجرا نرسیده است!

قانون بیمه شخص ثالث راننده محور که مجید مشعلچی قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آن گفت: در این بند قانونی رانندگان به پرخطر و کم خطر تقسیم بندی می‌شوند و زمانی که رانندگان پرخطر بر اساس شاخص‌هایی شناسایی شدند هنگام صدور بیمه نامه مبالغ بر اساس پرخطر بودن آنها محاسبه می‌شود و اگر کم خطر باشند برای آنها تخفیفاتی لحاظ می‌شود و بر این اساس دیگر بار رانندگی پرخطر بر دوش جامعه نخواهد بود.

قانون بیمه شخص ثالث راننده محور امسال اجرا خواهد شد؟

۱۷ بهمن ماه سال گذشته بود که باشگاه خبرنگاران جوان برای پیگیری بیشتر در رابطه با اجرای قانون بیمه شخص ثالث راننده محور به سراغ  علی استادهاشمی رئیس کل بیمه مرکزی رفت و او بیان کرد: در بحث راننده محوری باید بیمه‌نامه بر اساس رفتار راننده تعیین شود یعنی اگر راننده پر خطر و پرریسک است باید هزینه بیشتری بپردازد. ما سامانه خود را با چند شاخص که اطلاعات آن در بیمه مرکزی بود طراحی و تست کردیم، اما باید مقداری داده‌ها از جمله نمره منفی و... از فراجا دریافت شود. بنا شد زمانی که کروکی برخط به یک جای مطمئن و مشخص رسید سراغ این موضوع برویم.

استادهاشمی گفت: حتما پلیس راهور هم از این موضوع اسقبال می‌کند و در جلسات پیگیر این موضوع هستند؛ راننده محوری هم اگر خدا بخواهد می‌توانیم در سال آینده شروع کنیم.

راننده محوری بیمه شخص ثالث که مینا صادقی کارشناس بیمه در خصوص مزیت اجرای آن به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: در این قانون هر راننده که خوب رانندگی می‌کند یک امتیاز دریافت کرده و در نهایت قیمت کمتری برای بیمه شخص ثالث پرداخت می‌کند. پیش بینی می‌شود در این طرح بانوان موفقیت بیشتری داشته باشند، زیرا معمولا رانندگان محتاط‌تری هستند و به همین جهت می‌توانند از این طرح به نفع خود استفاده کنند.

نگاهی عادلانه با اجرای قانون بیمه شخص ثالث راننده محور

در ادامه هم مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی مهدی قمصریان اظهار کرد: اول این که نگاه قانون گذار در این بخش با هدف حمایتی بوده است. اکثر رانندگان قانون مدار هستند و عملیاتی شدن این بند قانونی سبب می‌شود که شرکت‌های بیمه این اختیار را پیدا کنند برای افراد قانون مدار بیمه نامه شخص ثالث را با تخفیفات مناسب‌تر ارائه کنند و رانندگانی که تخلفات حادثه خیز دارند بیمه نامه خود را به قیمت بالاتری تهیه کنند و در واقع این یک اهرم تشویقی است. متاسفانه اکنون به راننده قانون مدار و متخلف با یک دید نگاه می‌شود که نباید این رخ دهد. اگر امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث بر اساس امتیاز راننده مهیا شود نگاه عادلانه نیز فراهم خواهد شد که نیازمند همیاری و همکاری نیروی انتظامی است.

حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام قانون بیمه شخص ثالث راننده محور که بر اساس قانون باید تا پایان برنامه پنج ساله ششم اجرایی می‌شد، در سال ۱۴۰۳ اجرایی خواهد شد یا همچنان اجرای این بند قانونی بلاتکلیف باقی خواهد ماند؟ باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر اجرای این بند قانونی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • سید جعفر حسینی IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    12 0
    هر قانونی که به نفع مردم و افراد قانون مند باشه حالا حالاها اجرا نخواهد شد
  • سرلک IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    7 1
    سلام خدمت شما این قانون خلاف قوانین است چون خود بیمه ماشین مبلغ بسیار بالاست هروز بیشترش نکنید مردم اعتراض می‌کنند
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    1 1
    بزرگواران روشهای دیگه ای هم هست آن را انجام دهید مانند کشورامارات
  • صالح US ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    3 2
    قانونگذار بازم به نفع بیمه عمل میکنید.پول بیشتر گرفتن از راننده و ارایه خدمات کم. ماشین رو شرکت بیمه با تعهد مالی بالا بیمه میکنه و زمان پرداخت خسارت، مبنای محاسبه ماشین دنا هست.
  • IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    4 1
    اگر پول بیمه ندهیم مطمئن هستم که سر ده سال یک وسیله بتونم بخرم
  • م.وکیل IR ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    3 0
    این کار به نفع مردم نیست،چون دست شرکتهای بیمه رو باز میذاره برای اضافه کردن حق بیمه.یکی نیست بپرسه "چرا شتر"دیه رو براساس قیمت نقره نمی سنجید که مردم میتونن راحت محاسبش کنن.
  • احمد IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    2 0
    خیلی عالیه باید بین رانندههای ک ده سال یک بار تصادف نمیکنن با اونهایی ک هفته ی بار از پول بیمه استفاده میکنن فرقی باشه کاش واقعی بشه این قانون
    • K IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
      2 1
      دانشمند سقف استفاده از بیمه 4 کوپنه
  • IR ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
    1 0
    خواهشا نرخ بیمه شخص ثالث را بالا نبرید چون راننده پول نداره ماشینشو بیمه کنه و مجبور میشه بدون بیمه بگرده و موقعه تصادف فرار میکنه و جان ما عابرین پیاده در خطر میفته
  • سارا IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    1 0
    با این شرایط، یه اتومبیل که اعضای یک خانوار ازش استفاده میکنن باید به تعداد اعضای خانواده بیمه بشه یا اینکه فقط یه نفر حق استفاده از اون ماشین رو داشته باشه! پس این قانون هم عملا کمرشکن میشه برا خانواده ها! همیشه برا تعیین قانون فقط یک بعد شرایط رو میسنجن و بقیه موارد رو کلا نادیده میگیرن و کمترین اهمیت برا رفاه ملت هست منتها منتش رو با اسم رفاه سر ملت میگذارن! میخوان به ملت امتیاز بدن برا رانندگی بهتر، به جاش حداقل دو سه برابر برا بیمه اجباری اشخاص پول از جیب مردم بدزدن!!! لطفا اگر قانونای اروپایی رو برا ایرانیا وضع میکنید، لااقل مثل اروپایی‌ها هم به مردم حقوق و ارزش و اعتبار بدید!!! عملکردتون جوریه که ایرانیا رو از زندگی سیر کردید!!!
  • راننده اسنپ IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    0 0
    این قانون خیلی خوبه اگر درست تدوین واجرا بشه مثلا طبیعطا کسی که اصلا رانندگی نمیکنه خوب نه جریمه میشه وخطایی هم نداره در این تیپ قوانین نسبت پیمایش راننده به میزان تخلفات باید ملاک باشه حتی در جرائم راهنمایی ورانندگی .نمیشه گفت کسی که رانندگی نمیکنه راننده قانونمند وکم خطریه وکسیکه روزانه میانگین در سطح شهر ۳۰۰ یا ۴۰۰ کیلومتر رانندگی میکنه وبطور طبیعی جرایمی هم داره این راننده پر خطریه. امیدوارم پلیس راهور هم در اعمال نمره منفی این نکته رو از نظر دور نکنه.