آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۰۶ / ارديبهشت / ۱۳۹۷ ۱۵:۵۹
رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

پرداخت ۷۵میلیارد تومان خسارت آنفلوانزا به مرغداری‌ها

پرداخت ۷۵میلیارد تومان خسارت آنفلوانزا به مرغداری‌ها

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: تاکنون 75 میلیارد تومان بابت معدوم سازی نهاده ها و وسایل مصرفی در واحدهای مرغداری به خسارت دیدگان پرداخت شده است.

کد خبر: ۲۶۷۱۸۹
آرین موتور

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، «علیرضا رفیعی پور» افزود:85 درصد خسارت های ناشی از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را مربوط به واحدهای مرغ تخم گذار دانست.

وی درباره وضعیت کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حادپرندگان در استان ها و نحوه پرداخت خسارت ها افزود: مبلغ خسارت هر پرونده ای از خسارت های ناشی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تخصیص یافته است؛ همچنین در استان هایی که کانون های بیماری روستایی موردی داشتیم نیز در حال بررسی خسارت و پرداخت خسارت ها هستیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: در بخش کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی نیز مسئولیت پرداخت خسارت طیور معدومی بیمه شده را دارد که بیش از هزار میلیارد تومان آن تاکنون پرداخت شده است و در صورت تامین اعتبار بقیه آن نیز توسط این صندوق پرداخت می شود.

** طغیان ویروس آنفلوانزای مرغی برای سال 97 کنترل شده است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه در تمامی طول سال 95 و 96 با بیماری در گردش آنفلوانزای مرغی مواجه بودیم، گفت: وقتی ویروس به مدت 2 سال در کشور ما در حال چرخش است، امکان بروز انفرادی بیماری در برخی استان های کشور وجود دارد اما احتمال می دهیم بیماری تا 2 ماه آینده به شکل مطلوبی کنترل شود.

رفیعی پور اظهارکرد: با توجه به فراگیری بیماری در کشور، طبیعی است در سال 97 نیز با این بیماری به شکل موردی مواجه باشیم اما با اقدام های انجام شده، طغیان و اپیدمی(همه گیری) بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حال کنترل است و نگرانی در این خصوص نداریم.

به گفته وی، تا پایان سال 96 نزدیک 22 استان با این بیماری درگیر شدند اما تاکنون استان جدیدی به این چرخه ملحق نشده است که بیانگر اقدام های اجرایی و دستورالعمل های کنترلی سازمان دامپزشکی کشور و دیگر دستگاه های مرتبط است.

رئیس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: به طور موردی بیماری در واحدهای سنتی و بومی برخی استان های کشور از جمله یزد دیده شده است زیرا اگر واحد مرغداری سنتی یا صنعتی در حوزه اقدامات پیشگیرانه کوتاهی کند به طور حتم امکان درگیری با این ویروس وجود دارد.

وی آمار تلفات مرغ های ناشی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را همچون اواخر سال گذشته 25 میلیون و 600 هزار قطعه در 22 استان عنوان کرد و افزود: تاکنون تغییر آماری در این خصوص نداشته ایم.

** 14 میلیون قطعه پولت تا تیرماه وارد مدار تولید می شود

رفیعی پور درباره وضعیت جوجه ریزی های جایگزینی تصریح کرد: مسئولیت تامین جوجه و جایگزینی مرغ های معدومی با معاونت دام وزارت جهاد کشاورزی است به شکلی که تمامی پیش بینی های لازم برای جایگزینی پولت در مرغداری های صدمه دیده انجام شده است.

وی طبق آمارها رقم پولت جایگزینی را بیش از 14 میلیون قطعه عنوان کرد و افزود: این تعداد پولت در مکان ها و استان های امن در حال پرورش است و پس از 25 هفته به تولید می رسند و به واحدهای مرغداری امن اجازه دوباره فعالیت دارند، منتقل می شوند که برای رسیدن به تولید سه تا چهارماه زمان می برد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: طبق قانون باید بتوانیم شرایط قرنطینه و آیش (آماده سازی برای تولید دوباره محصول) را در واحدهای مرغداری که عملیات معدوم سازی در آنها اتفاق افتاده است، داشته باشیم و در صورت امن بودن شرایط، تولید را آغاز کنیم.

به گفته وی، امیدواریم با توجه به پیش بینی های وزارت جهاد کشاورزی طی ماه های خرداد و تیر پولت ها جایگزین مرغ های معدومی شوند تا علاوه بر کنترل ویروس و تولید امن، در آینده شاهد صادرت تخم مرغ نیز باشیم.

 این در حالیست که رئیس اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران به تازگی اعلام کرده است که برخی استان های یزد، البرز، اصفهان، تهران، قم و کاشان همچنان با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان درگیرند و تا خرداد احتمال تلفات تا ۳۰۰ هزار مرغ هم وجود دارد.

با شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغ تخمگذار صنعتی و بومی سال گذشته بیش از 26 میلیون قطعه مرغ معدوم شد؛ در سال 95 نیز به دلیل این بیماری 11 میلیون قطعه مرغ معدوم شده بود.

ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با سویه H1N1 که بین انسان و پرندگان مشترک است، در آغاز ماه ژوییه سال 2005 میلادی و بر اساس گزارش های رسمی از جانب دولت ها به سازمان بهداشت جهانی دام (او.آی.یی) مبنی بر همه گیری ویروس H5N1 در نواحی مرز برخی کشورها اعلام شد.

در پایان همان ماه روسیه و قزاقستان نیز گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود گزارش کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N1 است.

از زمان نخستین گزارش های شیوع این ویروس در میان پرندگان در روسیه که دامنه شیوع آن فقط به صورت محدود در سیبری بود، این ویروس به سمت غرب گسترش یافت.

در سال های 2014 تا 2015 صنعت طیور آمریکا بابت بیماری آنفلوانزا 2 میلیارد و 300 میلیون دلار خسارت دید.

با وجود آنکه شیوع آنفلوانزای پرندگان به شدت شیوع آنفلوانزای انسانی در بین انسان ها نیست و بسیار سخت از پرنده به انسان منتقل می شود اما در صورت انتقال، درصد تلفات و کشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی بر کنترل این بیماری بسیار تاکید دارند.

در همین ارتباط، برای کنترل این ویروس خطرناک توافق هایی میان سه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) صورت گرفته است.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x