x
۰۷ / مرداد / ۱۳۹۲ ۲۲:۲۶
روایت اقتصاد آنلاین از کابینه روحانی +عکس و سوابق

وزرای نهایی روحانی چه کسانی هستند؟

وزرای نهایی روحانی چه کسانی هستند؟

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، کابینه روحانی بجز چند وزارتخانه نهایی شده است و وزرای پیشنهادی در حال نوشتن برنامه های خود هستند. اخبار اقتصاد آنلاین حاکی از آن است که افراد زیر کابینه روحانی را تشکیل می دهند.

کد خبر: ۲۲۷۴۵
آرین موتور

معاونت اول ریاست جمهوری: اسحاق جهانگیری

مهمترین نامی که تا کنون برای معاونت اول ریاست جمهوری مطرح بوده است نام رییس ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی، اسحاق جهانگیری است. او پیش از این نماینده مجلس، استاندار و وزیر بوده است و از نیروهای تکنوکرات و بروکرات مطرح در بین حزب کارگزارن سازندگی است. اقتصاد آنلاین اولین رسانه ای بود که خبر معاونت اولی جهانگیری را چند هفته پیش منتشر کرد.

وی متولد ۱۳۳۶ در سیرجان است و تحصیلات خود را تا مقطع کار‌شناسی ارشد در دانشگاه کرمان و صنعتی شریف انجام داده است. او پس از انقلاب در سال ۱۳۵۸ فعالیت خود را با کار در جهاد سازندگی شهرستان بم، در استان محل تولد خود آغاز کرد. بعد از مدتی به عنوان مسئول جهاد سازندگی جیرفت مشغول به کار شد و سرانجام به عضویت شورای مرکزی استان کرمان درآمد و تا اواسط سال ۱۳۶۳ در جهاد کشاورزی مشغول به کار بود. جهانگیری موفق شد در سال ۱۳۶۳ در انتخابات دومین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه جیرفت به نمایندگی برسد. وی در انتخابات دوره سوم مجلس نیز به عنوان جیرفت در مجلس حضور داشت. او در سال ۱۳۷۱ در دولت هاشمی رفسنجانی به سمت استاندار استان اصفهان منصوب شد. جهانگیری از مؤسسان حزب کارگزاران سازندگی بود و هم اکنون عضو شورای مرکزی آن است. با پیروزی محمد خاتمی در انتخابات، جهانگیری به عنوان وزیر معادن و فلزات به مجلس پنجم معرفی و موفق به کسب رای اعتماد شد. وی در هر دو دوره ریاست جمهوری خاتمی وزیر صنایع و معادن بود .

وزارت آموزش و پرورش: محمدعلی نجفی

نجفی از نخستین نامهایی بود که برای وزارت آموزش و پرورش قطعی شد و علی رغم چندین گمانه زنی ضعیف برای حضور او در دیگر پست‌ها، او در مصاحبه خود با ایسنا نام خود را به عنوان گرینه قطعی این وزارت خانه معرفی کرد. پیش از این نام های علی اصغر فانی، زرهانی و حاجی نیز مطرح بود که حذف شدند.

محمدعلی نجفی در ۲۳ دی ۱۳۳۰ در تهران بدنیا آمده و پس از گذراندن تحصیلات خود در رشته ریاضی در دانشگاه شریف، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و در موسسه فناوری ماساچوست (اِم آی تی) دوره کا‌شناسی ارشد را طی کرد، ولی به جهت فعالیت‌های مربوط به پشتیبانی از حرکت انقلاب اسلامی در ایران دوره دکتری خود را ناتمام گذاشته و به ایران بازگشت.

وی در چندین دوره به عنوان وزیر آموزش وپرورش و وزیر آموزش عالی خدمت کرد. پس از دولت هاشمی با حکم سید محمد خاتمی به ریاست سازمان برنامه و بودجه انتصاب یافت. او در پاییز ۱۳۸۵ با قرار گرفتن در لیست ائتلاف اصلاح طلبان نامزد شرکت در انتخابات شورای شهر تهران شد. او از بنیان‌گذاران حزب کارگزاران سازندگی است.

وزارت ارشاد: علی جنتی

سیب انتخاب وزیر برای وزارتخانه اهالی فرهنگ بسیار چرخید تا به نام علی جنتی رسید. مهم‌ترین گزینه برای این وزارتخانه احمد مسجد جامعی بود که نام او پس از مخالفت گروه‌هایی و همچنین نبود جایگزین برای وی در شورای شهر از لیست وزرا حذف شد و این جایگاه پس از گمانه زنی روی نامهایی نظیر حجت السلام زم، حسام الدین آشنا و علی مطهری به علی جنتی رسید. فرزند آیت الله جنتی در مصاحبه‌ای با روزنامه بهار این انتخاب را قطعی دانست و گفت در حال نوشتن برنامه خود برای ارائه به مجلس است. او نامی بیشتر شناخته شده برای دیپلمات‌های ایرانی و کمتر شناخته شده برای اهالی فرهنگ است. پیش از این گمان می‌رفت او در تیم مذاکرات هسته‌ای حاضر شود.

علی جنتی زادهٔ ۱۳۲۸ است و برخلاف پدرش در حلقهٔ معتمدان اکبر هاشمی رفسنجانی جای دارد. روزنامه بهار پیرامون سوابق وی نوشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در آغاز سال ۱۳۵۹ به عنوان مدیر صداوسیمای جمهوری‌اسلامی مرکز اهواز منصوب شد و شاهد آغاز جنگ تحمیلی و روزهای تلخ و اندوهبار آن خطه بود. در دی ماه‌‌ همان سال پس از تصویب قانون اداره صداوسیما، از سوی شهید آیت‌الله دکتر بهشتی به عنوان نماینده قوه‌قضاییه در شورای سرپرستی صداوسیمای جمهوری‌اسلامی ایران معرفی شد و تا سال ۱۳۶۲ به عنوان عضو شورا و در مقطعی به عنوان مدیر شبکه اول سیما خدمت کرد. سایر مسئولیت‌های وی عبارتند از: ۱۳۶۳ - استاندار خوزستان. / ۱۳۶۶ - عضو ستاد قرارگاه خاتم‌الانبیا و رییس دفتر جانشین فرماندهی کل قوا. / ۱۳۶۸- استاندار خراسان. / ۱۳۷۱- معاون امور بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. / ۱۳۷۴- قائم‌مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی. / ۱۳۷۷- سفیر ایران در کویت. / ۱۳۸۲- مشاور وزیر امور خارجه و رییس کمیته فرهنگی - اجتماعی شورای‌عالی امنیت ملی. / ۱۳۸۴- معاون سیاسی وزارت کشور. / ۱۳۸۵ - سفیر ایران در کویت. / ۱۳۸۹- پژوهشگر سیاست خارجی در مرکز تحقیقات استراتژیک.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: علی ربیعی

وزارت کار برخلاف ساختمان قدیمی و حضور کم اهمیتش در روابط کارگران و کارفرمایان، یکی از محلهای درگیری برای انتخاب وزیر بوده است. تکنوکراتهای اتاق بازرگانی، نیروهای محافظه کار و اصلاح طلبان نزدیک به حسن روحانی سه گزینه را برای این وزارتخانه معرفی کردند. مرتضی بانک،ربیعی و جراحی. نام جراحی زود از لیست حذف شد و علی رغم حملات شدیدی که از اردوگاه نیروهای احمدی‌نژاد و جبهه پایداری به ربیعی شد این نام او بود که برای این وزارتخانه باقی ماند.

علی ربیعی متولد ۱۳۳۴ است و تحصیلات خود را تا دکترای مدیریت دنبال کرده است. او استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه جامعه‌شناسی سیاسی و اقتصادی است. وی از دوستان و معتمدین بسیار نزدیک سید محمد خاتمی و مشاور اجتماعی وی در دوره ۸ ساله ریاست جمهوری وی بوده‌است. ربیعی حضور در سپاه پاسداران با سابقه ۶۵ ماه جبهه در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن حضور در وزارت اطلاعات -با فرمان بنیانگدار انقلاب- را در پرونده خود دارد. وزارتخانه‌ای که ربیعی در آن به معاونت رسید و پس از تغییرات انجام شده در دوره فلاحیان او هم مانند دیگر اصلاح طلبان وزارت اطلاعات از این وزارتخانه خارج شد. ربیعی در دوره خاتمی مشاور اجتماعی او شد و در زمان تصدی دبیر شورای عالی امنیت ملی توسط حسن روحانی وی مسوول اجرایی دبیرخانه و ریاست کمیته سیاستگذاری تبلیغات و کمیته امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی را عهده دار بود.

وزارت نفت: بیژن نامدار زنگنه

گمانه زنی‌های اولیه منتظر معرفی اکبر ترکان به عنوان وزیر نفت در دولت یازدهم بود اما انصراف او از حضور در کارهای اجرایی به خاطر بیماری، نام نامدار زنگنه را سر زبان‌ها انداخت. بیژن زنگنه یکی از موفق‌ترین وزرای نفت و نیرو در دولتهای پیشین بوده است. اما این پایان کار نیست. سوابق سیاسی او، مخالفتهایی را با او بر انگیخته است و باید دید آیا مجلس به سابقه او توجه بیشتری خواهد کرد یا مواضع سیاسی او را برای رای دادن در نظر خواهد گرفت .

او متولد ۱۳۳۱ شهر کرمانشاه است. زنگنه دانش آموخته کار‌شناسی ارشد رشته عمران از دانشکده فنی دانشگاه تهران است. وی به خاطر سابقه طولانی در وزارت به شیخ الوزرا معروف است. زنگنه از سال ۱۳۵۶ به عضویت هیأت علمی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی درآمده و به تدریس در این دانشگاه پرداخت. زنگنه ابتدا در فاصله سالهای ۱۳۶۱ - ۱۳۵۹ به عنوان معاون فرهنگی وزیر ارشاد پا به دولت نهاد و سپس با عناوینی همچون اولین وزیر جهاد، نیرو و نفت در کابینه‌های میرحسین موسوی، اکبر هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی همکاری خود را با دولت ادامه داد. وی تا ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران بود وی هم اکنون عضو بنیاد باران و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی می‌باشد.

وزارت امور خارجه: محمد جواد ظریف

اگرچه این وزارتخانه در دولت احمدی‌نژاد بی‌قدر شد و از بسیاری از معادلات سیاست خارجی حذف شد، اما برای این پست نامهای متفاوتی سر زبان‌ها بودند. محمود واعظی، مشاور حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک، محمد جواد ظریف، سفیر سابق ایران در سازمان ملل و علی اکبر صالحی وزیر خارجه فعلی اسامی مطرح برای این وزارت خانه بودند که در ‌‌نهایت محمدجواد ظریف پیشنهاد قطعی روحانی به مجلس شد.

محمدجواد ظریف خوانساری، ۵۲ ساله است و دارای لیسانس و فوق لیسانس روابط بین الملل در ۱۹۸۱ و ۱۹۸۲ از دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو دکترای حقوق و روابط بین الملل در ۱۹۸۸ از دانشگاه دنور است.

وزارت اقتصاد و دارایی: علی طیب‌ نیا

با اینکه به نظر می‌آمد اتاق بازرگانی برای وزارتخانه اقتصاد و دارایی برنامه داشته باشند و حتی نام محمد نهاوندیان در روزهای نخست مطرح شد و پس از مدتی نام نوبخت برای این وزارتخانه سر زبان‌ها افتاد، اما سیب چرخان دولت یازدهم روی اسم مشاور اقتصادی محمدرضا عارف ایستاد. علی طیب نیا یکی از اساتید دانشگاه تهران برای این پست به مجلس معرفی می‌شود.

دکتر علی طیب نیا روز ۱۶ فروردین سال ۱۳۳۹ در شهر اصفهان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در شهر اصفهان به اتمام رساند با توجه به علاقه شخصی‌اش به رشته‌های علوم انسانی رشته اقتصاد دانشگاه تهران را به عنوان رشته دنشگاهی‌اش انتخاب کرد. یک سال از دوره دکترا را در مدرسه اقتصاد لندن گذراند. در حال حاضر در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران مشغول به فعالیت علمی است.

وزارت بهداشت: سیدحسن هاشمی

در مورد این وزارتخانه گمانه زنی‌ها زیاد نبود، اما بعد از گمانه زنی‌ها از حضور باقی لاریجانی تا مسعود پزشکیان به عنوان وزیر بهداشت یازدهم، اسمی که کارگروه رییس جمهوری منتخب به آن رسید نام کمتر شناخته شده‌ای است. سیدحسن هاشمی جراح و متخصص چشم پزشکی، فوق تخصص قرنیه و سگمان قدامی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

در گزارشی که سایت خبر آنلاین پیرامون این گزینه وزارت بهداشت مطرح کرده است از مسئولیت او در مهندسی جنگ جهاد سازندگی کشور به چشم می‌خورد تا مشاور وزیر بهداشت و عضویت در هیئت امنای ارزی این وزراتخانه در سالهای دولت اول خاتمی. همچنین لیستی از کارهای علمی و تخصصی او در جراحی چشم در این سایت ارائه شده است که می‌توان به پیوند قرنیه لایه‌ای به روش (Melles (DALK، انجام جراحی کاتاراکت به روش (Microincisional Cataract Surgery (MICS، کاشت لنزهای داخل قرنیه (Intracorneal inlay)، کراتوپلاستی هدایتی (Conductive Keratoplasty)، پیوند قرنیه به روش Big - Bubble، جراحی عیوب انکساری به روش Wavefront Customized - Ablation، پیوند قرنیه‌ای خلفی به روش (Melles (PLK، پیوند قرنیه‌ای خلفی به روش M - PLK، پیوند قرنیه‌ای خلفی به روش DSEK و جراحی قرنیه به روش ALTK تکنیکهای مختلف اشاره کرد.

وزارت نیرو: حمید چیت چیان

برای وزارت نیرو، تنها چند کاندیدای تخصصی مطرح بود اما در ‌‌نهایت قرعه به یک چهره محافظه کار افتاد. حمید چیت چیان که سوابق اطلاعاتی را در کارنامه خود دارد معاون انرژی این وزارتخانه است و عضوی از جامعه اسلامی مهندسان است.

او متولد تبریز در سال ۱۳۳۶ است و در سپاه تبریز فعالیتهای خود را آغاز کرده است. او در انتخابات مجلس سوم انتخاب شد و چهار سال به عنوان نماینده تبریز در مجلس شورا حضور داشت. پس از آن چیت چیان مدام در وزات نیرو پست مختلف معاونت را عهده دار شد. او در چند سال گذشته، قائم مقام وزیر نیرو بوده است.

وزارت جهاد کشاورزی: محمود حجتی

در این وزارتخانه تنها دو نام محمود حجتی و عیسی کلانتری مطرح بودند که هر دو در دولت محمد خاتمی دوره‌ای وزیر همین وزارتخانه بوده‌اند. اما در ‌‌نهایت محمود حجتی به عنوان وزیر به مجلس معرفی می‌شود. در دوران وزارت او برای دوره‌ای تولید گندم را به خودکفایی رساند ولی دلیل اصلی انتخاب نشدن کلانتری، مخالفت بخش های جهاد و شیلات وزارت جهادکشاورزی با او بود که بیشتر او را وزیر بخش کشاورزی می دانستند تا سایر بخش ها. شاید همین موضوع هم قرعه دولت را به نام حجتی زد.

محمود حجتی در سال ۱۳۳۴ در نجف آباد اصفهان دیده به جهان گشود. پدر ایشان مرحوم حاج شیخ غلامرضا حجتی از روحانیون برجسته نجف آباد بودند. وی تحصیلات خود را تا اخذ مدرک دیپلم در نجف آباد طی نمود و سپس وارد دانشگاه صنعتی اصفهان شد و در رشته مهندسی عمران موفق به اخذ مدرک لیسانس شدند. با پیروزی انقلاب اسلامی وارد نهاد جهاد سازندگی کشورشد و پس از آن به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب شد. با شروع عملیات اجرایی عظیم سد کرخه به عنوان مدیر اجرایی این پروژه تا زمان بهره برداری ارائه خدمت نمود و در دوره اول ریاست جمهوری جناب آقای خاتمی به عنوان وزیر راه و ترابری و دوره دوم او به عنوان وزیر جهاد کشاورزی از مجلس رای اعتماد گرفت.

وزارت راه و شهرسازی: عباس احمد آخوندی

از وزارتخانه‌های کم سر و صدای هر دوره وزارت راه و شهرسازی است اما کاندیدای این وزارتخانه چندان هم بی‌حاشیه نبوده است. عباس احمد آخوندی پیش از این برای شهرداری آینده تهران مطرح بود، اما اکنون که نام او به عنوان وزیر احتمالی مطرح است از سوی مجلس با ااعترضاتی مشابه آنچه بیژن زنگنه با آن روبرو است باید دست و پنجه نرم کند. اما این تنها مسئله این وزارتخانه نیست. مجلس ادغام دو وزارتخانه راه و مسکن را اشتباه خوانده است و باید منتظر جدا سازی این دو وزارتخانه بود. شاید او دوبار برای رای اعتماد به مجلس معرفی شود. اگر او رای اعتماد از مجلس بگیرد سومین اصفهانی و دومین دانش آموخته دانشگاه تهران در کابینه یازدهم است.

عباس احمدآخوندی متولد ۱۳۳۶ در نجف است و تحصیلات خود را در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته راه‌وساختمان با مدرک کارشناسی‌ارشد انجام داده است. از اولین اعضای شورای مرکزی جهادسازندگی با حکم آیه‌الله سید محمد بهشتی، مسئول پشتیبانی جنگ، معاون اسبق سیاسی وزارت کشور در دوران وزارت علی اکبر ناطق نوری، دبیر شورای امنیت کشور، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، قائم مقام سازمان صدا و سیما، وزیر مسکن و شهرسازی در دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی است.

وزارت دادگستری: حسینعلی امیری

وزارت خانه بی‌حاشیه دادگستری منتظر شصت و دومین وزیر خود است و تنها یک نام تا کنون برای این وزارتخانه مطرح بوده است: حسینعلی امیری

او ۴۷ ساله و متولد سنقر است که پیش از این معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور - عضو حقوقدان شورای نگهبان و رئیس کل دادگستری استان‌های خوزستان، کردستان و فارس و مدرس دانشگاه بوده است.

وزارت ورزش و جوانان: مسعود سلطانی فر

این وزارتخانه نسبتا تازه تاسیس برای عموم مردم بیش از اهالی سیاست اهمیت دارد و نامهای متفاوتی برای آن مطرح شده: یاسر هاشمی رفنسجانی، فائقی، دادکان، ذوالفقار نسب و... اما به نظر می‌رسد چهره‌ای با سابقهٔ اجرایی، به مجلس معرفی شود: مسعود سلطانی فر که پیش از این استاندار گیلان بوده.

خبرآنلاین درباره او چنین نوشته است: سلطانی فر را قدیمی‌تر‌ها به یاد دارند. او در دو سال مهم از تاریخ ورزش کشور، نفر دوم ورزش ایران بود. زمانی که دولت اصلاحات تازه روی کار آمده بود، او قائم مقام مصطفی هاشمی طبا شد. دوره‌ای که تیم ملی به جام جهانی صعود کرد و‌‌ همان حوالی المپیک به یاد ماندنی ۱۹۹۶ آتلانتا. البته او خیلی زود به وزارت کشور برگشت.

وزارت مخابرات: ابوالحسن فیروزآبادی

یکی از دو پست پیشنهادی به محمدرضا عارف وزارت مخابرات بود که بعد از نپذیرفتن او نامهایی نظیر معتمدی و جهانگرد مطرح شد وهنوز در بعضی محافل نام محمود واعظی شنیده می‌شود اما جدی‌ترین گزینه سید ابولحسن فیروز آبادی است. او فرزند آیت الله فیروزآبادی است و خواهر‌زاده آیت الله موسوی بجنوردی است.

فیروزآبادی متولد متولد ۱۳۴۰ در نجف اشرف است و کار‌شناسی مهندس برق با گرایش مخابرات، کار‌شناسی ارشد برق با گرایش مخابرات از دانشگاه علم و صنعت گرفته است و دانشجوی دکتری مدیریت استراتژیک است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت: ؟

پس از مطرح شدن نامهای متفاوتی برای این وزارتخانه از جمله محمد نهاوندیان و محمدرضا نعمت زاده، و پس از آنها محمد رضا ویسه در نهایت هنوز تکلیف این وزارتخانه مشخص نیست. ولی آنچه مشخص است اینکه شانس اول این وزارتخانه ا حمد دوست حسینی از نزدیکان رییس ستاد انتخاباتی روحانی است و شانس دوم هم محمدرضا نعمت زاده است.

رییس بانک مرکزی: ؟

بانک مرکزی از مهم‌ترین سازمانهایی است که زیر نظر مستقیم رییس جمهور است و نامهای متفاوتی برای آن مطرح بوده است اما هنوز تکلیف آن مشخص نیست. ولی نام هایی که مطرح هستند به شرح زیر است: مسعود نیلی، نهاوندیان، قاسمی و سیف.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:؟

پس از رد پیشنهاد رییس جمهور منتخب از سوی دکتر محمدرضا عارف برای حضور در پست وزارت علوم این نام رییس ستاد انتخاباتی عارف بود که برای این وزارتخانه مطرح شد. اما جعفر توفیقی هم توفیق چندانی نداشت و پس از حملات شدید از سوی اردوگاه مخالفان اسم او نیز از لیست کابینه کنار گذاشته شد و نام رضا فرجی دانا مطرح شد. اما فرجی دانا هم در گردونه نماند

هنوز دو گزینه دیگر مطرح هستند؛ دکتر جعفر میلی منفرد از دانشگاه امیر کبیر و از نزدیکان روحانی در مرکز تحقیقات یا علی اکبر صالحی وزیر خارجه فعلی، رییس سابق و دانش آموخته دانشگاه شریف. به نظر می رسد که شانس صالحی بیشتر است.

وزارت دفاع:؟

روزهای اول پس از پیروزی روحانی نام امیر دریادار سیاری مطرح بود و در کنارش نام شمخانی، اما از کارگروه‌های حسن روحانی نام سردار علایی بیرون آمد. نامی که بعد از خط خوردن یونسی، توفیقی و مسجد جامعی کنار گذاشته شد. این روز‌ها دوباره نام شمخانی به گوش می‌رسد اما قطعیتی وجود ندارد.

وزارت کشور:؟

بغرنج ترین گزینه روحانی انتخاب وزیر کشور خواهد بود. گزینه اول مطرح برای این وزارتخانه علی یونسی مشاور ارشد روحانی و وزیر سابق اطلاعات در دوره انتخابات بود اما نام او مانند توفیقی و مسجد جامعی خط خورد و تا امروز تنها گمانه زنی برای جانشینی او شده و هیچ نامی قطعی نشده است. محمد شریعتمداری و رحمانی فضلی در این گمانه زنی‌ها مطرح بوده‌اند. نام مطرح دیگر اسحاق جهانگیری بوده است که حضور تا کنون تنها نام او برای معاونت اولی برده شده است اما گمانه زنی‌ها حاکی از این بوده است که اگر روحانی به یک اسم مشخص نرسد او این وزارتخانه را بر عهده خواهد گرفت. گمانه‌ای که هر روز بعید‌تر به نظر می‌رسد.

وزارت اطلاعات:؟

هنوز تکلیف این وزارتخانه مشخص نشده است. اسامی که برای این وزارتخانه تا کنون مطرح بوده است علی یونسی، شفیعی، شوشتری و اخیرا علوی بوده است. یونسی به طور قطعی از این لیست حذف شده است و علوی در انتخابات مجلس نهم رد صلاحیت شد و به نظر نمی‌رسد بتواند نظر روحانی را جلب کند. نام دیگری که شنیده می‌شود حجت السلام قمی است که گویا خود تمایلی به حضور در این پست ندارد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی: فروزنده

رییس شورای مشاوران: ترکان

مشاور ارشد و دستیار ویژه: نهاوندیان

رییس دفتر: حسین فریدون یا محمد شریعتمداری

میراث فرهنگی:هنوز مشخص نشده ولی به احتمال زیاد رضا صالحی

ارسال نظرات
x