آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۰۲ / اسفند / ۱۳۹۵ ۱۲:۰۷

نخست وزیر سابق سوئد:ترامپ چه می زند؟

نخست وزیر سابق سوئد:ترامپ چه می زند؟

سخنان روز شنبه ترامپ در جمع حامیانش در شهر ملبورن ایالت فلوریدا آمریکا به ویژه آنجایی که به یک "حادثه در شب گذشته در سوئد!" اشاره داشت، بازتاب گسترده ای در رسانه ها و شبکه های مجازی داشته است.

کد خبر: ۱۷۷۹۸۶
آرین موتور

ترامپ در جریان آن سخنرانی در تشریح وضعیت خطرناک و بغرنج امنیتی کشورهایی که پناهجویان زیادی را جذب کرده اند به نام کشورهایی چون آلمان اشاره کرد و در ادامه گفت: "ببینید دیشب در سوئد چه اتفاقی افتاد. بله سوئد. می توان باور کرد! سوئد."

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصر ایران، او از توضیح بیشتر درباره این اظهارات خود صرف نظر کرد و به طور مشخص نگفت که چه اتفاق تروریستی مرتبط با مهاجران در سوئد افتاده که آن قدر اهمیت داشته که او آن را یادآوری می کند در حالی که چنین اتفاقی در سوئد نبفتاده است.

این اظهارات با واکنش وزارت امور خارجه سوئد مواجه شد و سفارت سوئد در واشنگتن با وزارت امور خارجه آمریکا تماس گرفت تا از چند و چون ماجرا اطلاع کسب کند.

ترامپ نیز دیروز  در توییتی با وقوف به بازتاب های سخنرانی روز شنبه خود نوشت: اظهاراتی که او انجام داده مربوط به پخش گزارشی از تلویزیون فاکس نیوز بوده که مربوط به پناهجویان و سوئد بوده است.

توضیح توییتری ترامپ درباره اظهارات روز شنبه اش

دونالد ترامپ

مقام های سوئدی نیز واکنش های جالبی نشان دادند از جمله " کارل بیلدت " وزیر امور خارجه سابق سوئد که برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به آلمان رفته بود در توییتی نوشت: "سوئد؟ عملیات تروریستی؟ او (ترامپ) چه چیزی مصرف کرده است؟""

توییت وزیر امور خارجه سابق سوئد درباره اظهارات ترامپ

دونالد ترامپ

اما چرا ترامپ در سخنرانی خود به سوئد اشاره کرده است؟

در این باره گمانه زنی های چندی وجود دارد.

 خود ترامپ در توجیه این گاف خود گفته که حرف های او مربوط به دیدن یک گزارش در شب گذشته سخنرانی از شبکه فاکس نیوز مربوط به آثار ورود مهاجران به سوئد بوده است.

البته لحنی که ترامپ در سخنرانی درباره سوئد می گوید با این توجیه جور در نمی آید. چون او به گونه ای از سوئد و اتفاق دیشب سخن می گوید که گویی اتفاقی مهم و احتمالا تروریستی در آن روی داده است و این با دیدن گزارشی از افزایش جرم و جنایت خیلی فرق می کند؛ مگر اینکه بر این باور باشیم که احتمالا ترامپ نتوانسته منظور خود را به درستی بیان کند و با توجه به هیجان زده بودن، بخش هایی از اظهارات خود را جا انداخته از جمله اینکه اشاره او به "حادثه دیشب در سوئد " به احتمال زیاد " گزارشی درباره سوئد که دیشب تلویزیون نشان می داد" بوده است.

دونالد ترامپ

"سارا هاکابی سندرز" سخنگوی کاخ سفید نیز روز یکشنبه در توجیه سخنان ترامپ درباره سوئد گفت اشاره رییس جمهور به یک اتفاق خاص تروریستی نبوده بلکه منظور او افزایش آمار جرم و جنایت در این کشور متعاقب ورود مهاجران بوده است.

برخی نیز معتقدند ترامپ احتمالا نام "سوئد" (Sweden) را با نام شهر "سهوان " (sehvan) پاکستان اشتباه گرفته است. گروه تروریستی داعش پنج شنبه شب گذشته با حمله انتحاری به عبادتگاه صوفیان در شهر سهوان ایالت سند پاکستان دستکم 88 نفر از زائران را کشته و بیش از 250 نفر از آنها را زخمی کرده بود. نزدیکی تلفظ نام این دو شهر در زبان انگلیسی و احتمال به چشم خوردن آن در خلاصه گزارش های اطلاعاتی که صبح هر روز برای مطالعه در اختیار رییس جمهور آمریکا قرار می گیرد، می توانددلیل احتمالی دیگری برای خطای رییس جمهور جدید آمریکا باشد.

دیروز یک "توییت" به زبان سوئدی در توییت وزارت امور خارجه سوئد درباره اظهارات روز شنبه ترامپ درباره سوئد به چشم می خورد که به واژه " فرا حقیقت" به عنوان واژه انتخابی فرهنگ زبان آکسفورد برای سال 2016 اشاره داشت.

فرهنگ زبان آکسفورد سال گذشته واژه "فرا حقیقت " را به عنوان واژه سال انتخاب کرد. این انتخاب پس از تصویب رفراندوم برگزیت در بریتانیا و پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، صورت گرفت. "فرا حقیقت" (یا پس از حقیقت) یعنی دوران عبور از "واقعیت ها" به "احساسات تاثیر گذار بر افکار عمومی".  در فرهنگ زبان آکسفورد در توضیح آن چنین آمده: "اعتقادات و احساسات شخصی که بیشتر از حقایق در شکل دهی افکار عمومی نفوذ دارند."

نوع رابطه ترامپ و مخاطبانش در دو سال گذشته از مصادیق "فرا حقیقت" است. ترامپ بارها و بارها در جریان سخنرانی خود به موارد و موضوعاتی اشاره می کند که عاری از حقیقت هستند اما او می تواند با گفتن همین موارد در بین حامیانش محبوبیت کسب کرده و قلوب آنها را فتح کند.

از جمله اینکه او تا کنون بارها و بارها گفته است که آمریکا با توافق هسته ای 150 میلیارد دلار پول در اختیار ایران قرار داده است. در مقام پاسخ در دو سال گذشته بارها و بارها مقالات و یادداشت های مختلفی در رسانه های آمریکایی درباره خطا بودن این ادعای ترامپ مطرح شده است اما او همچنان به گفتن این ادعای خود ادامه می دهد و در دو سال گذشته بارها در انتقاد از توافق هسته ای این ادعا را مطرح کرده که آمریکا 150 میلیارد دلار پول به ایران داد!

او یک بار نیز درباره انتقال مقادیر زیادی پول از طریق هواپیما به ایران همزمان با اجرای رسمی برجام سخنانی گفت که در آن لحظه سخنان او با تفسیرها و تعبیرهای مختلفی روبرو شد اما بعدها معلوم شد اشاره او احتمالا به پخش مستندی از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران درباره تحویل گرفتن 1.7 میلیارد دلار پول نقد از آمریکا بابت بسته شدن پرونده خرید تسلیحاتی نظام سابق ایران از آمریکا، مربوط بوده است.

ترامپ از واقعیات آن طور که خود می خواهد برداشت می کند و سپس این برداشت را با حامیان خود در میان می گذارد. در برخی موارد این رویدادها الزاما آن طور که در سخنان ترامپ تصویر می شود "مابه ازای" خارجی ندارد و در مواردی "مخلوطی" از وقایع مختلف و یا "ملغمه ای" ازحقیقت و دروغ اند.

او که با این روش و ترفند توانست از هفت خوان پرپیچ و خم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به سلامت عبور کرده و به کاخ سفید برسد؛ پس از ورود به کاخ سفید نیز دلیلی نمی بیند که از روشی که پیشتر از آن جواب گرفته، دلسرد و ناامید شود.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x